Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ve sürekli raporu ile emekli olan kişi yeni rapor alacak mı?

salih_6071

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
slm arkadaslar roporu sürekli ve vergi indirimden emekli olan birisi tekrarmı hastaneye gidip konrol olacak yenidenmi rapor almaya ugrasacak bu konuda bir bilgi verebilirmisiniz degerli kardeslerim

Emekli olurken sgk tarafından kontrol şerhi konmamışsa, vergi indiriminiz ve raporunuz süreli olsa dahi yeniden rapor almanıza gerek yok. Emekli olurken kontrol şerhi konmuşsa o süreden 1-2 ay önce sevkinizi isteyip yeni raporu kuruma vermelisiniz.

raporunuzda sürekli yazıyor ise istenmiyor ...

istediği kadar sürekli olsun sgk bende sordum dedim 1. derece vergi indirimim var %90 sürekli raporumu maliye onayladı 2 yıl sonra emekli olunca tekrar benden raor isteyecekmi dedim sgk dediki maliyedeki rapor bizi alakadar etmez dedi seni ozaman tekrar sevk eder rapor isteriz dedi...

Raporunuzun sürekli olup olmaması SGK için birşey ifade etmiyor.. Bu konuda birçok örnek yaşadık.. Ben vergi indirimi alarak emekli oldum.. Hastaneden aldığım tüm raporlar sürekli-ömür boyu olmasına rağmen,ankara maliye merkez sağlık kurulu 1 yıl sonra kontrol şerhi koyup o şekilde onaylıyor ve SGK da bunlara itibar edip 1 yıl sonra gelip kontrol olacaksın diyor.. Nitekim her yıl kontrole gidiyor ve yeniden rapor alıyorum. Elimde şu anda 4 adet rapor var. Bu saçmalıkları ilgili bakanlıklara yazdım ve 14 ocak tarihli genelgeyi hatırlattım. Her bakanlık farklı cevaplar verdi. Kraldan çok kralcının yaşadığı bir ülkede her kurum veya kuruluş kafasına göre takılıyor. Emin olun ki kanunları,yönetmelik ve genelgeleri takan yok. Ne bakanlıklar ne de alt birimleri konulardan bir hayli uzak ve umursamaz bir haldeler. Engelli veya özürlü vatandaşlarına bu kadar eziyet bir devlet daha yeryüzünde görülmemiştir sanırım. Kendi menfaatleri olduğunda 5 dk içinde kanun çıkaran TBMM,söz konusu haklar vatandaşa verilmeye gelince ya da kanunların uygulanmaması şikayetleri durumunda sessiz kalmayı tercih ediyor.. Eeee.. Ne demişler ? DEVEYİ YARDAN ATLATAN BİR TUTAM OTTUR !...

Üst Alt