Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi yazısını nereden bulabilirim?

enginy

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selamlar vergi indirimi yazsını nereden bulabilirim?

İş yerinizden isteyin verirler onlara gerekli ise fotokopisini verin aslı sizde kalsın ben öyle yapmıştım

Vergi indirimim sureli mi suresiz mi?

Selamlar,dün vergi dairesinden aldığım evraklarda sürekli sağlık raporu süremin 1 yıl olduğu yazılı ancak vergi indirim sürem yazmıyor.Vergi indirim süremin ne kadar olduğunu nasıl nereden öğrenebilirim.

süreli vergi indirimi süresiz rapor

Selamlar,forumu araştırdım ama yeterli cevap bulamadığımdan bu başlığı açtım.vergi indirimi için %60 sürekli rapor aldım.Karaciğer siroz %50 ve nöroloji %20. vergi dairesine başvurdum.Sonunda bana vergi dairesinden yazı geldi.Rapor oranım%55 düşmüş olarak geldi...Ve maaş bağlandı..Ben yazıya göre vergi indirimim süreli mi süresiz mi?Süreliise kaç yıllık süreli?Hastaneden aldığım rapor süreli mi süresiz mi?

Konu:Engellilik İnirimi

Sayın XXX
işyeri çalışanınız XXX XXX hakkında hastanesi
tarafından düzenlenen 11.01.2021 tarihli ve 202111193249813a7607
sayılı sağlık kuruluraporu,Merkez Sağlık kurulunca incelenmiş olup adı
geçenin çalışma gücünün yüzde ellibeşini(%55)kaybettiğine karar verilmiştir.
Bu nedenle adı geçenin 913 sayılı Gelir Vergisi kanunun 31.maddesine
göre başvuru tarihinden(09.04.2021)itibaren,üçünçü derece engelliler için uygulanan
engellilik yararlanması mümkün olup,engellilik tespit ve derecelendirme ve rapor oranı
ekte gönderilmiştir.
Ancak ,Merkez Sağlık Kurulunca,adı geçenin engellilik derecesinde değişiklik olabilecegi
dikkate alınarak başvuru tarihi olan (09.04.2021)tarihinden itibaren 1 yıl sonunda
yeniden hastaneye sevki uygun görüldüğünden,engellilik indiriminden yararlanmaya
devam edebilmesi için 09.04.2022 tarihinden yeniden hastaneye sevk edilerek alınacak
raporun incelenmek üzere gönderilmesi gerekmektedir.
Bilgi edinilmesi ve gereği durumun hizmet erbabınada tebliğini arz ederim.

Süreli gelmiş süre bitimine 3 ay kala sgk kontrol için size yazı gönderir

enginy

Merhaba,paylaşmış olduğunuz Gelir İdaresi Başkanlığı cevap yazınızdaki metinde açık bir ifade yazdığı gibi;

"Ancak ,Merkez Sağlık Kurulunca,adı geçenin engellilik derecesinde değişiklik olabilecegi dikkate alınarak başvuru tarihi olan 09.04.2021)tarihinden itibaren 1 yıl sonunda yeniden hastaneye sevki uygun görüldüğünden,engellilik indiriminden yararlanmaya devam edebilmesi için 09.04.2022 tarihinden yeniden hastaneye sevk edilerek alınacak raporun incelenmek üzere gönderilmesi gerekmektedir."

ve de mehmet-41 arkadaşımızın da ifade ettiği gibi Engelli Vergi İndirimi raporunuzun süresi 09.04.2022 tarihinde (1 Yıl Süreli) sona ermektedir.Buna bağlı olarak rapor süresinin tamamlanmasına 3 kala sizi SGK bir hastaneye sevk ederek kontrol muayenesi tabii tutacaktır.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Not:Hastaneden almış olduğunuz 11.01.2021 tarihli Engelli Sağlık Kurulu raporunuzun oranı ve süresini e-nabız veya e-devlet sisteminden öğrenebilirsiniz.

Saygılar.

Son düzenleme:
cevaplar için teşekkürler.Peki hastaneden aldığım sağlık raporum süresiz mi devam ediyor?

enginy

Rica ederim.

Bir önceki yazımın not kısmında belirttiğim gibi 11.01.2021 tarihli hastaneden aldığınız Engelli Sağlık Kuruku raporunu E-Nabız veya E-Devlet sisteminden bilgilerini görebilir veya gerekli ise bir nüshasının bilgisayarına kaydedebilirsiniz.

E-Devlet veya E-Nabız sistemlerinde raporunuzun süreli mi veya süresiz mi olduğunu görebilirsiniz.Engelli Vergi İndirimi belgesinin süreli veya süresiz olmasından bağımsız bir süresi durumu olabilir.

Saygılar.

Teşekkürler.Anladığım kadarıyla bu süreç içinde iki ayrı rapor.
1-Hastane raporu
2-Vergi indirimi raporu.
Benim hastane sağlık raporum süresiz %60 ile gitti %55 ile geri geldi.Buna göre hastaneden aldığım süresiz raporumun süresi ne oldu?

enginy

Söyledikleriniz doğrudur.Bu raporlar ismen birbirinden ayrılan aynı yönetmelikle dayanağı olan 2 çeşit rapor türüdür.

Hastaneden aldığınız raporunuz süresiz ise siz yeniden bir rapor alana kadar süresiz olarak devam edecektir.Engelli Vergi indirimi belgesi sürecinde farklı bir karar alınması hastaneden aldığınız rapor üzerinde süre veya oran etkisi bulunmamaktadır.

Saygılar.

İnternette yazın örneği çıkıyor veya vergi dairesinden de verebilirler örnek olarak

Benim de ilk raporum 1 yıl süreli idi 1 yıl vergi indirimi aldım. 2. Raporum 3 yıl süreliydim ve Ankara bir daha kontrole gerek yoktur yazdı. Şimdi rapor sürem bitti. Süresiz vergi indirimi var diye yeni rapora da henüz başvurmadım. Ancak süresiz vergi indirimi vardır yazmadığı için bizim muhasebeciye anlatamadım. Süresiz olduğuna dair yazıyı nereden alabiliriz acaba?

Üst Alt