Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim %44 oranında onaylandı. 3650 prim günüm var. Ne zaman emekli olurum?

migvars

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
emekli olmadım ama vergi indirimim onaylandı...herkese nasip olur inşallah.. % 44 mayıs 2012 buda bence mutluluk

1974 dğumluyum...

01.09.1994 işe giriş ssk..

arada çifçi bağkuru var 2038 gün ..

halen ssk lıyım 4 yıldır toplamda 3650 günüm var NEZAMAN EMEKLİ OLURUM..

ve bağkuru birleştirmem şat sanırım teşekkürler

Vergi indiriminden faydalanıyorsan 17 yıl sigortalılık süresi 3920 gün ile emekli olabilirsin. Ama sanırım 2000 sonrası sigorta başlangıcı olanlarda bu oran değişti...

3.derece vergi indirim hakkı kazandığınıza göre ,
17 yıl 3920 güne tabisiniz
01.09.1994+17 : 02.09.2011 tarihinde emekli olmayı hak etmişsiniz. Prim sürenizi 3920 güne tamamladığınız vakit sgk ya emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.
Yalnız tarım bağ-kur dan çıktığınız tarihten itibaren ssk ya 3,5 yıl prim ödeme şartını yerine getirmiş olmak kaydı ile...

ilker bey :)

teşekkürler ilker bey...bülent bey ve siz uzun zamndır takip ediyorum sizleri bilgi ve bilgi aktarımı çok iyisiniz tebrikler size ...ayrıca insnalara fayydalı olmak harika bir şey ilker ..

haa bi sorum vardı unuttum :) ufak bir işletmede çalışıyorum işe girerken özürlü sitatüsünde girmedim .. almış olduğum vergi indirimi belgesini bildirmesem bana zararı varmı... işyerine vermeden emekliliğe başvurabilirmiyim ...saygılar :)

Hic 1 sorun olusturmaz. Vergi indirimi bildirmemeniz sadece aylik maasinize ilave olarak 30 TL kaybiniz olur. Erken yaslilik emeklisi olmaniza mani degil.

Sgk ' nın yetkileri

merhaba arkadaşalr, slm oturan boğa :)

5 ay önce vergi indirim onaylandı %44 ..raporum sürekli ve kontrol tarihi yok.. 2013 şubatta emeklim geliyor..bu rapora rağmen SGK konrol süresi koyma hakkkı varmı ...TEŞEKKÜRLER HERKESE :)

Teorik olarak evet kontrol muayenesine tabii tutabilir sgk, ama bunun için de geçerli bir nedeni olmalı. Ya bir sahtecilikten şüphelenmeli ya da süreli raporla emeklilik söz konusu olmalı... Aksi halde sürekli ibareli vergi indirim hakkı olan ve sakatlığının sabit olduğu tespit edilen kişilerden durmadan kontrol muayenesi istenmesi akılla bağdaşmaz.

Kaldı ki:Kontrol Muayenesinde, konu olan hakkın kazanıldığı tarihteki mevzuat temel alınır [Hukuk]
Sağlık yönetmeliği: Geçici Madde 1/a
Sürekli ibareli raporla emeklilik ve kontrol muayenesinde hastanedeki belirsizlik..?

sgk kontrol süresi vermeye yetkilimidir :)

merhaba arkadaşalr, slm oturan boğa :)

5 ay önce vergi indirim onaylandı D ..raporum sürekli ve kontrol tarihi yok.. 2013 şubatta emeklim geliyor..bu rapora rağmen SGK konrol süresi koyma hakkkı varmı ...TEŞEKKÜRLER HERKESE :)

Üst Alt