Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim %50 onaylanırsa maaşıma ne kadar yansır?

gişeci

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
merhaba arkadaşlar yüzde 50 oranında raporum var kamuda memur olarak calışıyorum vergi indirimi icin hic müracat etmedim müracat etsem yüzde 40 ila 50 arasındakiler 2012 yılına göre 180 tl lik dilime giriyormuş yüzde 50 vergi mafiyeti raporu aldığım zaman maaşımda ne kadar bir değişme olacak 180 tl mi yoksa 180tl den vergimi alınmayacak birde emekli olurken veya emeklilikten sonra bu vergi indiriminin faydası olacakmı teşekürler

180 tl maaşa yansıyacak tutar değil,gelir vergisi matrahından düşülecek tutardır.
Yani %15 lik ilk dilim için maaşa yansıyacak tutar 27 tl olur.
Devlet memurlarının emekliliğinde vergi indiriminin herhangi bir etkisi yoktur.

Celo bende memur olmak istiyorum özürlü kadrosundan ancak şu an ne kadar alıyosun maaş.veya en düşük özürlü memur maaşı ne kadar?tşk

maaş etkileyen cok faktör var mesela kurumdan kuruma değişir tahsil etgiler ünvan etkiler ben yüksek okul mezunuyum 20 yıllık memurum 2400 tl alıyom ama ilk ögretim mezunu olursan hizmetli olarak işe başlarsın en düşük 1700 veya 1800tl falanolur tahminim

ben 2010 agustosta basladım devlet memurluguna..yuzde 70 oranım var ..bıraz saglık sorunlarından dolayı gelir vergisi basvurumu ancak yapabıldım... gelir vergisi indirimi onaylandıktan sonra öncekı aylarda benden kesmiş oldukları ücretlerin toptan ödemesi oluyormu yoksa bu aydan itibaren mmi baslayacak..bilen arkadaslar bılgılendırırsenız sevınırım

İş yerinize gelen vergi indirim belgesinde hangi tarihten başladığı yazıyordur o tarihten itibaren geriye dönükte alabilirsiniz.

çok tesekkur ederim cevabınız ve ilginiz için

ben lisans mezunuym bekarım elime geçen para 1535+27 =1562 tl hizmetli bir memur eş yardımı alsa alacağı para 1600 tl sen hangi kurumda çalısıyorsunda 2400 tl alıyorsun. emekliliği gelmiş bir memur 1/4 eş yardımı dahil 1850-1900 arası alıyor. meb çalısanların maaşlarıböyle sen hangi kurumda çalısıyorsun merak ettim.

Üst Alt