Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim geldi. Hangi aydan itibaren alabilirim?

dincozdogan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Engelli vergi indiriminden yararlanmak amacıyla yaptığım başvuru sonucu iş yerime olumlu sonuç gelmiş ve 27.08.2013 tarihinden itibaren engelli indiriminden faydalanabileceğim belirtilmiştir. Bu durumda ağustos ayından itibaren almam gereken indirimi hangi yolla alacağım konusunda sizlerin yardımını beklerim. Herkese mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

Bu cok zahmetli 1 islem..

O muhasebede calismak istemezdim.. Muhasebeci once geriye donuk bordrolarinizi degistirecek , maliyeye verdigi muhtasar beyannamelerinde duzeltme isteyecek.

Muhtemelen de muhasebeciniz bunla ugrasmiyacaktir. Evrak ulastigi ay itibari ile islem yapsin yeter.

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Engelli bir çalışanımız var. vergi indiriminden yararlanabilmesi için ne yapması gerekiyor. kendisinin raporu ile gidip başvurması gereken bir yer mi vardır? yoksa gitmesine gerek kalmadan firma kişi için ilgili yerlerle irtibata geçebilir mi?

Aydınlatabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler

engelsiziz;

Calistigi isyerinden " hizmet erbabi" olduguna dair 1 yazi ile bagli oldugu Gelirler idaresi mudurulugune muracaat edecek.

Hizmet Erbabi olduguna dair yazi dedigimiz sey . basit 1 yazi.

Mesela ornek olarak soyle 1 sey yazabilirsiniz.
Vergi Dairesi Mudurulugune / Sakarya (buraya kendi ilinizi yazin)
********** TC kimlik Nolu xxxxxx xxxx adli personelimiz xx.xx.xxxx tarihinden bu yana is yerimizde calismaktadir.
Gelir Vergisi indirimi yonunden islemlerinin yapilmasi hususunu rica ederiz.

Is yerinin acik adresi ... ve al kisma tarih + kase + imza.

peki biz bu yazıyı mail ya da fax yoluyla ulaştıramaz mıyız? ıslak imza mı isterler

Ben vergi indirimi başvurumu Mayıs - 2013'te yapmıştım, Kasım - 2013'te sonuç kağıdım elime ulaştı. Kasım ayının maaşına vergi indirimi zaten yansıdı. Mayıs ayına dönük aylık 28.5 lira olan biriken parayı muhasebeciden elden aldım. Hiç öyle kağıtlarla falan da uğraşmadı, parayı verdi olay bitti :)

ForeverCeo;

Muhasebeci en iyisini yapmis. O kadar islemi yapmakla ugrasacagina parayi nakit vermis :) ..

Üst Alt