Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim kabul edilince emekli olur muyum? Emeklilik sonrasında çalışır mıyım?

Cem68

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Devlet hastanesi heyet raporunda %56 engelli ve sürekli olarak belirtilmiş ve gerekli evraklar vergi dairesine teslim edilmiştir.

Sizlere sormak istediğim konu şu: Hali hazırda da çalışıyorum. Şirketim eğer emeklilik hakkım olursa işlemlerimi tamamlayıp işime devam edebileceğimi belirtti. Bu rapor oranıyla vergi indirimi tarafıma ulaşınca, emeklilik hakkım olucakmı ve maaş olarak herhangi bir hak kaybım söz konusu olacak mıdır.

Teşekkür ederim.

Cem68 aynen vergi indiriminiz gelir gelmez emekli olur, herhangi bir kaybınız olmadan hem emekliliğinizi alır, hem de SGDP kesintisi ile çalışmaya devam edebilirsiniz.

Teşekkür ederim cevabınız için hanımefendi.saygılarımla.

Arkadaşlar merhaba,
Bugün itibarı ile Ankara mailye ile görüşmemde raporumun aynen onaylandığını öğrendim. Konu hakkında hertürlü desteği ve sorularıma yanıtlar veren sevgili arkadaşlarıma teşekkür eder saygılarımı sunarım. Herkesin isteği gönlüne göre olmasını dilerim.

KKELEBEKK

sgdp kesındıtısı ne oluyor bılgı verımısınız kelebek hnm. teşekkurler

Sgdp kesintisi artık yok bilginize.

Merhaba
Bugün itibarı ile evis sisteminde engelli oranımın olumlu olarak devamlı ibaresi ile 56 oranında onaylandığını gördüm. Bu belgenin çıktısını alarak SGK gidip emeklilik işlemlerimi başlatabileceğim söylendi. 8300 gün ve 990 bin tl ödemem görünüyor. Bu belge ile başvurmam ve işlemlerimi başlatmam mümkünmüdür. Artık anladığım kadar ile 5 yıl kalan yaş süremi beklemem gerekmiyor değil mi?
Saygılarımla.

Arkadaşlar bu gün ank aradım vergi indirimi onaylanmış sonuç işyerine ulaşınca nasıl emekli olacak bütün şartların yerine getirilmiş yani sgk müracaatın nasıl olacak ssk ile ilişiğinin kesimi çünkü ssk ücretini ben ödüyordum

Cem68

Engelli kişilerin erken emekliliğinde yaş sınırı yoktur. Hizmet süresi ve prim günü vardır. Bunlar yetiyorsa emeklilik müracaatı yapabilirsiniz.
ceyhan01

İşyerinden emeklilik sebebiyle çıkış alıp SGK'ya emeklilik müracaatı yapabilirsiniz.

Red edilen emeklilik başvurum

Merhaba arkadaşlar,

%56 engelli raporum var. Ankara maliyeden değişmeden onaylandı. Geçtiğimiz hafta içerisinde iş yerimin bağlı olduğu Kadıköy SGK merkezine telefon ettim. Durumu anlattım. 8700 iş günüm olduğunu ve emekli olmak istediğimi belirttim. Oradaki görevli bayan bana raporumun örneğini, başvuru dilekçemi ve evis den aldığım vergi indirimi onayımı ayrıca tahsis belgemi yollamamı istedi.

Bunlar eline ulaşınca iş yerinden ayrılmam için EMEKLİ OLABİLİR yazısını mail ile ulaştıracağını belirtti. Ben evis den alınan onay sayfasının yeterli olup olmayacağını sorduğumda bana biz zaten vergi dairesinden gerekli teyidi alıyoruz dedi. Uzatmadan, bugün evraklarımın ulaşıp ulaşmadığı için aradım. Son derece iletişimsiz ve zorla iş yaptığı belli olan bir memur bana belgelerimin eline ulaştığını ve 54 yaşında emekli olabilir olduğumu bu nedenle RED kararı verdiğini belirtti.

Kendisine kardeşim ben engelliyim ve vergi indirimim var , ne yaşı dediğimde bize yolladığınız evis çıktısı geçersiz biz sizin vergi indiriminizi göremeyiz dedi. Bu nasıl iş ve iş yapış anlamadım. Ve konuyu tüm açıklığı ile bimer e yazdım. Sizce bu iş çözümlenir mi?
Şimdiden teşekkür ederim.

Cem68 sgk bizzat gidip şahsi olarak başvurmanız gerekir hizmet yılı ve gün açısından bir sorunuz yoktur umarım.

Cem68 şartlarınız oluşmuş
Dediğim gibi sgk bizzat gidip varsa elinizde vergi indirimi yazınız ile baş vurun.

SGK ya raporunuz bir örneği,maliye yazısı ile gittiğiniz zaman emeklilik işlemleri yapan birime başvuruyorsunuz.onlar size toplam gün ve primlerinizi gösteren VERĞİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİ OLABİLİR yazısı vereceklerdir... sgk okadar yoğunki size telefonla cevap verdiklerine sevinebilirsiniz..

Emeklilik hakkı

Merhaba arkadaşlar
Maliye tarafından onaylanmış engelli raporum mevcut. Bununla birlikte sgk ya emeklilik için başvurdum. Evraklarım incelendi. Başvurumda çalıştığım şirket benden emekli olabilir yazısı istediğini belirttim. Bir kaç gün sonra sgk dan telefon aldım. Bana emeklilik işlemlerinizin onaylandığı şirketten derhal çıkış almanız gerekiyor dendi.

Şirketim benimle çalışmaya devam etmek istiyor. bu Konu hakkında şirket İnsan kaynakları ile görüştüm. Bana bu çıkış ve yeniden işe alış işleminin bir prosedürü olduğunu bunun bir takım onaylardan geçmesi gerektiğini ve hemen yetişmeyeceğini belirttiler. Buna istinaden tekrar sgk ile görüştüm. Görevli bayan bana emekli olabilir yazısı veremeyeceğini maaş bağlanması için son gün olduğunu işten çıkmama durumumda başvurumun red olacağını belirtti. Sanırım bugün dosyam red olacak. Şirket ile gerekli yazışmalar ve onaylar sonrasında yeniden başvuru hakkım varmıdır, onun hakkında bilgi rica ediyorum. Saygılarımla.

merhaba kardeş
siz sgk emekli başvurusu yapmısınız eyer emekli olabilir yazısı için başvursaydınız size emekli olabilir yazısı verip işten çıkmanıza gerek yoktu ama siz emeklilik için başvuru yaptınız için işten çıkmanız lazım çünkü sizin sgk kapatılıp emeklilik hesaplamsı yapılacak bunun içinde işten ayrılmanız lazım işverenle anlaşın işten sizi girdi çıktı yapacak emekliliniz onaylandıktan sonrada işe tekrar başlayabikirsiniz ama bu arada dikkat edin kıdem tazminatınızıda yakmayın yanlışlıkla

Üst Alt