Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim maaşıma eksik yatırılmış..?

tornado

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben 19 kasımda hastanede işe başladım.maaş kadrom 7 ve 9/2 tekniker(bilgisayar) kadrosunda işe başladım.ve 3. derece sakatlık vergi indirimimi maaş bölümüne işlettim.bugün ayın 19 uyla 15 i arasındaki maaşım ve bir tam maaşım belli oldu 2.498 tl bence vergi indirimiyle beraber 1 aylık tam ve ayın 19 u ve 15 i arasındaki maaş biraz eksik yatmamışmı.konu hakkında bilgisi olanlar beni bilgilendirebilirmi.herşey için teşekkür ederim.

9.derecenin 2.kademesi,bekar,3.derece vergi indirimi ile birlikte tekniker olarak net 1.978 tl.alırsınız.
anladığım kadarıyla 19 ekimde işe başlamışsınız.işe yeni başlayanlarda,ilk maaşta,emekli keseneği kesintisi olarak, 100 tl.civarı fazladan kesinti olur.sonraki maaşlarda bu kesinti olmaz.
1978 tl.nin içinde ,575 tl.ek ödeme(döner) dahil.ek ödemeleri(döneri) maaşlara ilave etmemiş olabilirler.
19 ekim -15 kasım arası yaklaşık 1750 tl.yapsa,
15 kasım tam maaşı da 1980 tl.yaklaşık.
toplam 3730 tl.
575+575=1150 tl.dönerin yatmadığını sayarsak,100 tl.de ilk maaştan fazladan giriş kesintisi var.toplam 1250 tl.3730 dan ,1250 çıkar.tahmini ele geçen 2480 civarı olur.

gerçek maaşınız,döner ve vergi indirimi dahil,net 1978 lira 50 kuruş.

vergi indiriminin hepsi zaten 30 lira eksik yatsa ne olur yatmasa ne olur, senin 19-15 arası dedigin doğru anladıysam 26 günlük bir çalışma oluyor 30+26 = 2498 TL oldukça az yatırılmış, zaten bu forumda sanırım aynı derece ve unvan ve kadroda 3 kişiyiz sen taho ve ben taho 2200 TL civarı almış çalıştığı ay (peşin maaşı 231TL az dönersiz hali yani) yani bu mantıga göre senin döneri yatırmamış olabilirler döner sermayelik bölümüne bir uğra yada internet şubesini kullanabiliyorsan orada kalem kalem yazıyor ödemelerin isimleri yani kısacası senin maaşta bir eksiklik var ve bu vergi indiriminden çok çok fazla bir mebla...

cevaplar için teşekkür ederim. yalnız editörler konu başlığını değiştirmiş.ve yanlış anlaşılma olmuş.bu yatan 2.498 tl bir tam maaşım ve 19 ekim-15 kasım arası maaşım.diğer sabit ödeme ve döner değil.şimdi 9/2 tekniker ve maaş kadromda 7. derece benim bir tam maaşım 1.385 tl artı 27 tl de vergi indirimim var onuda işlettim maaş bölümüne.1385+27=1413 tl yapar bu bemim bir tam maaşımın tutarı.birde 19 ekim- 15 kasım arası maaşımı düşünecek olursak yani 27 günlük maaşımı.2498-1413=1085 ee benim 27 günlük maaşım 1085 liramı.anlayamadığım konu bu.bilen arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.verdiğiniz bilgilere göre gidip maaş bölümüyle konuşmayı düşünüyorum.

az önce bodroma baktım.19 ekim- 15 kasım arası maaşım 1.093 tl.bir aylık tam maaşım ise 1.404 tl.şimdi bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.bu iki maaşada 3. derece vergi indirimi işletilmişmi.niye 19 ekim 15 kasım arası maaşım bu kadar düşük.birde 19 ekim-15 kasım arasındaki bodroma baktım asgari geçim indirimi yok yatırılmamış.lütfen yardımcı olurmusunuz.

turkuaz arkadaşım konu hakkında cevap verirsen sevinirim.

asgari geçim indimi,bazen bordrolarda görülmeyebilir.eğer bordronuzda asgari geçim indirimi yoksa,gelir verginizden düşülmüştür.

asgari geçim indirimi bazı bordrolarda görülmeyebilir.bunun yerine ,asg.geçim ind.gelir vergisinden de düşülebilir.eğer,1404 tl.olan kasım bordronuzda gelir vergisi,25,35 tl.görünüyorsa,asgari geçim indirimi gelir verginizden düşülmüştür.bir sorun yok yani bordronuzda.eğer gelir vergisi,91.84 tl.görünüyorsa, o zaman asgari geçim indirimi,gelir verginizden düşülmemiştir.o zaman maaşınız yanlış hesaplanmıştır.
ama sizin maaşta bir hata yok.bende maaşınızı,kasım ayı net 1404,23 tl.çıkardım.dönersiz hali.

[FONT=Times New Roman][SIZE=2]HAKEDİŞLER[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]Taban Aylık[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]957,90[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Gösterge[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]45,10[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Ek Gösterge[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]0,00[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Kıdem Yılı[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]0,00[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Emekli Keseneği Devletçe Verilen[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]179,90[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Gen. Sağ. Sig. Primi[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]122,66[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Yan Ödeme[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]36,89[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Özel Hizmet Tazminatı[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]632,49[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Ek Ödeme[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]0,00[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Sendika Aidat Desteği[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]0,00[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Eş Yardımı[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]0,00[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Çocuk Yardımı[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]0,00[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Toplam Hakediş[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]1.974,94[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Süregelen Gelir Vergisi Matrahı[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]630,93[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]KESİNTİLER[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]Gelir Vergisi Matrahı[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]630,93[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Gelir Vergisi[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]94,64[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Asgari Geçim İndirimi[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]66,49[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Kesilen Gelir Vergisi[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]28,15[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Damga Vergisi[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]11,04[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Devletçe Verilen Emekli Keseneği[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]179,90[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Şahıstan Kesilen Emekli Keseneği[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]147,19[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]GSSP Devletçe Verilen[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]122,66[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]GSSP Şahıstan Kesilen[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]81,77[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Sendika Aidatı[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]0,00[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Lojman Kirası[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]0,00[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Kefalet Aidatı[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]0,00[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Toplam Kesinti[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]570,71[/SIZE][/FONT]

1,974,94-570,71=1.404.23 net elinize geçen maaş (döner hariç)bordronuzda kesin bu şekildedir.

turkuaz sen beni yanlış anladın benim 1 aylık tam maaşımda sıkıntı yok zaten.kıs bodromda yani 19 ekim 14 kasım arasındaki bodromda sıkıntı var.4 günüm eksik ve tam maaşla 310 tl fark var. asgari geçim indirimi 0 tl yazıyor ve 3. derece vergi indirimi uygulandımı uygulanmadımı onu bilmiyorum.size özelden bodromuda atmıştım inceleyip bilgi verirseniz sevinirim.birde bu ay taban sabit ek ödemeyi aldım.bana döner sermaye ödemediler her ne hikmetse.döner sermaye bodromda aktif 13 gün yazıyor.19 ekimde başladıgım için.ama yatan 0 tl gözüküyor.anlayacagınız döner sermayede alamadım.

Üst Alt