Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim neden süreli verildi?

erenberen

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
k2a8ehl5.png
[/IMG]

Arkadaşlar merhaba şimdi büyük bir bekleyiş içinde gönderdigimiz vergi indirimi bugün itibari ile onaylanmış .
sonuç yukarda anlam veremedim süreli verilmiş rapor.

sorularıma gelince.

1-neden süreli rapor verildi. raporun resmini çekip yollayacam sürekli demesine ragmen süreli verilmiş
2-süreli raporun amacı nedir süresi gelmeden öncemi süresi geldiginde gidip nereye başvurcaz yeniden rapop çıkartmak için saglık raporu almaya mı başvurcaz. yoksa devlet bize bir yazıım göndercek git şurada muaynenini ol diye... sonuç olarak nereye nasıl başvurcaz.
3-bu bimere şikayet edenler olmuş ne diycez oraya. biz bu zamanı beklemeden gidip tekrardan başvurup sürekli rapordu tekrar yeni rapor alsak göndersek bu süreli rapordan kurtulmuş olabilirmiyiz.

4-torba yasası onaylandımı? benim sürelerim tam olursa şu an emeklilige hak kazanmışım gözüküyo ama sürelerimde bir sıkıntı söz konusu.
3471 gün ssk hizmet sürem mevcut.

şimdi benim aynı işyerinde çalışırken işten çıkış yok 120 günlük primim kayıp bu primi orda çalışrken emekli olurken işleyecekler size denmişti ama nereye nasıl başvurcazda o 120 günlük zamanı kendi prim günümüze işletcez.

5-yaklaşık 3 yılı geçiktir bagkur kayıdım mevcut sistemde ama ben servis işi yapıyordum aracımı satmıştım. bir yılı geçti ama sistemlerde hala bagkurlu gözküyorum.
bu bagkuru nasıl sildirebilirim. ayrıca günlerim doldugu için kalan bagkur borcumuda sildirip o primleri istemiyorum . bunun için nasıl bir yol izlemem lazım...

özetle bagkur kapanışım 14-04-2013de bitmiş resmi olarak ama sistemlerinde hala bagkurlu gözküyorum. hem bu zaman dilimini sildirmek istiyorum. hemde yasal olarak gözüken diger prim borçlarımı sildirmek istiyorum böyle birşey mümkünmü?

arkadaşlar acil bu sorularıma bir cevap yolu üretip zaman kaybetmeden emeklilige başvurmak istiyorum. yardımcı olursanız çok çok sevinirim.

oturan boga bülent adminim diger başlıkla birleştirmezseniz yazımı sevinirim.çünkü hepsi bir başlıkda gerçekden karıştırılıyo yada başlık isimini degiştirilip aynı başlıkda toplanabilir...

yardımlarınız için şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.

bence sen tüm sorunlarını ayrı ayrı başlıklarda ara böyle çok karışık. tabi benim fikrim. iyileşebileceğini düşünerek süreli vermişler sanırım. süreli raporla emeklilik işlemi başlatılabilir mi? birinci soru herhalde. ikinci soru süre dolunca izleyeceğin yol sanırım. diğer kısımları muhasebe işleri ama sana yinede ayrı ayrı başlılardan faydalanmanı öneririm.

Rahatsizliginiz neydi acaba neden süreli verdiler bilmiyorum ama psikolojik bir oraninizda varsa ondan olabilir

evet pskolijide var...

sanırım o yüzden süreli verdiler.
ama benim 4 rahatsızlıgım mevcut digerleri fazlasıyla yeterli olacakken gerçek beni rahatsız eden hastalıklarıma oran vermemişler şimdi yeniden rapora bakınca gördüm..
yüzde 30 dahiliye
yüzde 30 psikoloji
oranıda yüzde 51 vermişler nasıl oluyo...
ben ankilozan spondilit hepatit b ve bel fıtıgı rahatsızlıgım mevcut 3 hastalıkda kornik ömür boyu ki bel fıtıgı beni kahfetti 2 kere ameliyat oldum platin taktılar şu an hala bel fıtıgım mevcut iki aydır feci belim agırıyo ayagıma vuruyo çalışamamıyorum. ssk yok kontrol olamıyorum.. bu hastalıklarıma oran vermemişler nasıl oluyorda..

bir resim çekip paylaşıcam raporu...

benim asıl sıkıntım şimdi...

120 günlük bir primim kayıtlarda mevcut degil bunu nasıl nereye işletcem nasıl başvuru yapcam...

bagkur borçlarımı nasıl sildirebilirim.

bir an önce bunları yapıp sgk ya başvurup emekli işlemlerini başlatmak istiyorum. emekli maaşından çok sosyal saglık güvencesi almalıyım bir an önce tedavilerimi olamıyorum 2 yıldır.. en çokda şu son zamanda tutan bel fıtıgı beni bitirdi..
bir aylık ssk ödettirmiştim tam mr çektirdim işlemleri yaptırdım sonuçları alıp konrtrol e gittim ssk bitmiş doktor bakmadı..

birde bu vergi indirimi onaylandı tamam dır. ama ankaradan gelmesi baya uzun sürebiliyor sanırım. bir an önce bu belgeyi burdaki istanbulda başvurdugumuz yerden bir nüsha çıkartırabilirmiyiz acaba.

1- Özellikle psikiyatrik değerlendirme içeriyorsa rapor, kurumlar 1-2 yıl sonraya kontrol şerhi koyuyor maalesef!

2-3 Süre dolmadan 1 ay önce gidip yeniden sevk alabilirsiniz. Ama bana sorsanız aynı raporla yine başvururum! "Bu olmaz" derlerse, "raporum sürekli olduğu için hastane yeni rapor vermiyor" der, zorlarım... Baktınız ki keçilik ediyorlar, o zaman yeniden rapor için sevk alır hastaneye gidersiniz.

4- Emekliliğe temel olacak prim günlerine dair tereddüt varsa, buna dair sigorta müdürlüğüne başvuru yapmanız lazım. Onlar yönlendirirler.

5- Bağkur'a dair istediklerinizi yaptırabilir misiniz, bilemiyorum. Ama onun için de sigorta müdürlüğü'nde ilgili birime başvurmalısınız

Yalnız, emeklilik için prim gününüz ve sigortalılık süreniz tamam olduğundan emin misiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...bagkura-gecsem-emekliligim-2.html#post1441187 (16 numaralı kritere tabi görünüyorsunuz). Bu da 16 yıllık sigortalılık süresi demek. Eğer 18 yaşından önceki sigortallık TAM primli idiyse (yani staj değil idiyse), bu durumda
emeklilik tarihiniz = (doğum tarihiniz + 18) + 16 yıl (bu tarihe kadar 4080 gün priminiz de tamamsa, emeklilik başvurusu yaptığınız tarihte geçerli olan bir vergi indirim hakkınız da varsa, emekli olursunuz)

Bülen bey öncelikle emek verip zaman harcadıgınız için çok teşekkür ederim..

ben emekli sistemi sorgulattıgımda 3920 güne tabi oldugum yazıyo?

bu sistemi çözemedim gerçekden şimdi kafam duracak...

ben 15-03-1981 dogumluyum.

01-09-1996 tarihinde sigorta başlangıcım stay degil tam prim yattı...

bu şartlarda ben 3920 günde emekli olamıyommu sürem dolmamışmı?

bu aşagıdaki sayfada döküm mevcut
http://www.engelliler.biz/forum/eme...50-primim-var-bagkura-gecsem-emekliligim.html

burda emekli oldugum gözüküyo bir yanlışlık yoksa eger?

birde bülent bey ben işyerine gelmesini beklemeden vergi indirim yazımı alabilirmiyim. istanbuldaki başvurdugum birimden... onların ekranlarında gözükür sanırım bir nüsha istesem verirlermi acaba?

teşekkürler.

Emeklilik kriterlerinizi belirleyecek tarih 01-09-1996. Bu durumda 15 numaralı kritere tabisiniz demektir:

2008_oncesi.PNG

Yani;

15-03-1981 + 18 = 15-03-1999 (emeklilik için dikkate alınacak ilk sigortalılık tarihi)

15-03-1999 + 17 = 15-03-2016 (bu tarihte en az 392 gün priminiz de varsa, erken Yaşlılık emekliliğini hak edeceksiniz. Ama tabii, emeklilik başvurusu yaptığınız tarihte defterdarlıktan elde edilmiş ve o tarihte geçerli olan sakatlık indirim hakkınızın da olması lazım.)

Not: Matematikle aram çok kötüdür. O yüzden toplarken hata yapıyor olabilirim, kontrol edin lütfen.

Burda bir hata söz konusu gibi benmi yanılıyorum?

şimdi benim sigorta başlangıcım 1996
emeklilik için dikkate alınacak ilk sigortalılık tarihi)1996 olmayacakmı
çünkü normal sigorta yattı staj degil...

aynı şekilde yeni bir arkadaş 1980 dogumlu idi.. 4500 günü vardı vergi indirimi yüzde 40 sigorta başlangıcı 2000 idi... bu arkadaş şu an emekli burda birşeyler yanlış iyice kafam karıştı gerçekden...

aramızda bir yaş bile yok o 12 ayda dogmuş 1980li ben 3 ayda dogmuşum 1981liyim..
o emekli oldu yüzde 40 indirimle.. ben 2016yı niye bekleyecem...

gerçekden acayip karışık bir durum...

Eren merhaba benim doğum tarihim 30.09.1981 ilk sigorta girişim 01.04.1998 ama o tarihte 18 yaşında olmadığım için sigorta girişim 30.09.1999 geçerliymiş 18 yaşını doldurduğum tarih. Ama primim sayılıyomuş.

Emeklilik hesabında sigorta başlangı. tarihi 18 yaşını tamamladığınız tarih olarak ele alınır. Öncesindeki prim -ta prim olduğu için- prim gün sayısına eklenir ve emeklilik kriterlerinin belirlenmesinde dikkate alınır, ama o kadar. Sigorta başlangıcı için 18 yaşın tamamlanması lazım.

bülent bey teşekkürler ilginiz alakanız için öncelikle...

Dediginiz dogrudur ama yeni başıma geldi birlikte gittik başvurduk şu an emekli arkadaş o nasıl oluyo?

1980 dogumlu 2014 mayısında emekli oldu...

16 yıl süre olarak 34 yaşında emekli oldu bu arkadaş madem böyle artı 18 yaşından sonra süre söz konusu o nasıl oldu...

gerçekden kafayı üşütecem.. onu emekli ettik diye bende hemen vergi indirimine başvurdum. demekki olunuyo o 18 yaş hikayesi farklı birşey için diyip vergi inidirimine başvurduk...

şimdi siz diyorsunuz ki yok arkadaş 18 artı 17 yıl hesaplayıp olacak diyorsunuz...

O nasıl oldu o zaman diye sormamak elde degil..

başka şekli şemalı varmıdır bu işin.. yani yaşa baglı olmadan o nasıl oldu...34 yaşında emekli?

birde bu vergi indirimi nüshasını istanbuldaki yerden rica etsek alabilirmiyiz acaba?

Onun sakatlık oranı % 80 ve üzerindedir, 1. derece sakatlık indirim hakkı vardır. Bu nedenşe 15 yılda emekli olmuştur.

epilepsi sara hastası oranı yüzde 40 bülent bey..

gerçekden kafa karıştırıcı bir durum var... onun durumuna istinaden bende emeklilik hayalleri kuruyodum şimdi hayallerim suya düştü sizin söylediklerinizle.. gerçekden kafam feci karıştı bir yandan sizin söylediginiz bilgiler...

diger yandan yaşadıgım olay kafamı allak bullak etti...

1980 dogumlu
sigorta başlangıcı 1999
engelli oranı yüzde 40
emeklilik tarihi 2014
hemde mayısın 20sinde felan başvurduk hemen haziranda maaş baglandı çok hızlı bir şekilde...

bu adam emekli oluyo ben olamıyom yaş sınırına takılıp gerçekden kafa karıştırıcı bir olay..

Olamaz Ergün. 99'da ilk sigortası olan ve % 40 ile 3. dereceden sakatlık indirimi olan kişi 2017'den önce emekli olamaz. Senin bilmediğin bir durumdan 1. derece sakatlık indirim hakkı vardır. Ya da maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde işgücü kaybı vardır. Bunun aksi mümkün değil.

Not: Bu arada devlet memur değil, ssk (4a) çalışan olarak varsayıp cevap yazıyorum.

Bülent bey merhaba aşagıdaki verdigim bilgileri lütfen incelermisin.
emeklilik hesaplama.
site ismi aşagıda
SSK Engelli Emeklilik Hesaplama

şimdi burda tüm bilgilerim mevcut burda ki sistem beni emekli gösteriyor işte nasıl oluyor bu iş?

Bu site yalanmı söylüyo şu anda?

Kafam gerçekden çok karıştı..

9IX

Demek ki yanlış hesaplıyor... Yukarıda yazdıklarım doğrudur.

Bülent bey merhaba hem unkapanı sgk ya hemde şişli bagkura gittim..
bagkur borcunuzu öderseniz. vergi indiriminiz varsa emeklilige hak kazanmışsınız dediler.

üzerine basa basa 18 yaş kuralını söyledim öyle birşey yok emekli olabilirsiniz dediler...

Gerçekden şaka gibi ya sizin atladıgınız birşey var..

Yada yasalar degişti....

3 çalışanada sordum vergi indiriminiz var ise bagkur borcunuda ödediyseniz emekli siniz dediler..

şaka gibi...
:confused:

25.07.2014İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
23.06.2014Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

bu rapor işyerine ne kadar zamanda ulaşır arkadaşlar sizce?

ayın 25inde gönderilmiş..

pazartesi ayın 11 olucak 15 günü geçmiş olcak

vergi dairesine bugün gittim inatla bir ay geçmeden burdan işlem yapamayız diyorlar...

1 ay süre geçip eger hala belgeniz gelmediyse o zaman bize başvurabilirsiniz dediler...

şakamı bu gerçekden? yıl 2014 milenyum çagındayız postanın ulaşması 1 ay süre veriliyor vergi dairesinden....

Kafayı yiycem gerçekden 1 ay sürermi bir posta... neden bir örnegini vermek istemiyorlar bizi ugraştırıyorlar...

1 aydan önce teslim olmuyor maalesef! Bugünlerde gelecektir.

Teşekkürler ilginiz için bülent bey rapor bugün ulaşmış işyerine akşam gidip aldım sonunda..

Yalnız raporun resmini çekebilirsem buraya yüklemek istiyorum sormak istediklerim var çünkü rapor ve vergi indirimi ile ilgili....

Genede bir sorum var size mümkünse cevaplarsanız sevinirim...

Bir sayfada yazmışssınız... hizmet dökümünüzde bagkur varsa maaşınız düşebilir diye...,,

Gerçekden böyle birşey varmı .. varsa nedeni nedir yazarsanız sevinirim...

Bagkur hizmetimizi hiç işletmeyelim o zaman hizmet dökümümüze...

Raporu bana bulent@engelliler.biz adresime gönderirseniz mesajınıza eklerim

Maaş konusunda mevzuatı bilerek konuşmuyorum. Ama burada aldığı maaşı paylaşan arkadaşların maaşlarına bakınca, bağkur'un her zaman olumsuz etkisi olduğu açık (2-3 bin tl üzerinden bağkur primi yatmışsa o zaman olumsuz etkisi olmayacaktır tabii).

Üst Alt