Arkadaşlar merhaba şimdi büyük bir bekleyiş içinde gönderdigimiz vergi indirimi bugün itibari ile onaylanmış .
sonuç yukarda anlam veremedim süreli verilmiş rapor.
sorularıma gelince.
1-neden süreli rapor verildi. raporun resmini çekip yollayacam sürekli demesine ragmen süreli verilmiş
2-süreli raporun amacı nedir süresi gelmeden öncemi süresi geldiginde gidip nereye başvurcaz yeniden rapop çıkartmak için saglık raporu almaya mı başvurcaz. yoksa devlet bize bir yazıım göndercek git şurada muaynenini ol diye... sonuç olarak nereye nasıl başvurcaz.
3-bu bimere şikayet edenler olmuş ne diycez oraya. biz bu zamanı beklemeden gidip tekrardan başvurup sürekli rapordu tekrar yeni rapor alsak göndersek bu süreli rapordan kurtulmuş olabilirmiyiz.
4-torba yasası onaylandımı? benim sürelerim tam olursa şu an emeklilige hak kazanmışım gözüküyo ama sürelerimde bir sıkıntı söz konusu.
3471 gün ssk hizmet sürem mevcut.
şimdi benim aynı işyerinde çalışırken işten çıkış yok 120 günlük primim kayıp bu primi orda çalışrken emekli olurken işleyecekler size denmişti ama nereye nasıl başvurcazda o 120 günlük zamanı kendi prim günümüze işletcez.
5-yaklaşık 3 yılı geçiktir bagkur kayıdım mevcut sistemde ama ben servis işi yapıyordum aracımı satmıştım. bir yılı geçti ama sistemlerde hala bagkurlu gözküyorum.
bu bagkuru nasıl sildirebilirim. ayrıca günlerim doldugu için kalan bagkur borcumuda sildirip o primleri istemiyorum . bunun için nasıl bir yol izlemem lazım...
özetle bagkur kapanışım 14-04-2013de bitmiş resmi olarak ama sistemlerinde hala bagkurlu gözküyorum. hem bu zaman dilimini sildirmek istiyorum. hemde yasal olarak gözüken diger prim borçlarımı sildirmek istiyorum böyle birşey mümkünmü?
arkadaşlar acil bu sorularıma bir cevap yolu üretip zaman kaybetmeden emeklilige başvurmak istiyorum. yardımcı olursanız çok çok sevinirim.
oturan boga bülent adminim diger başlıkla birleştirmezseniz yazımı sevinirim.çünkü hepsi bir başlıkda gerçekden karıştırılıyo yada başlık isimini degiştirilip aynı başlıkda toplanabilir...
yardımlarınız için şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.