Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim olmasına rağmen iş yerim yenilememi istiyor. Ne yapmalıyım?

hakan tekin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 1196 yılında acık kalp ameliyatı oldum ve % 40 lık iş görmezlik raporurumu 2005 yılında işe başlarken aldım vergi indiriminden yararlandıgım deftardarlıktan onaylı raporumu
işe yeni başlayan mali müşavir beyfendi güncellememi istiyor
sitenizi takıp ettigim için bu hakkın bir kereye mahsus alındıgını ve baki oldugunu hem yazılarınızdan hem de yetkili başka mali müşavirlerden de ögrendim
net bir cevap için böyle bir istek makul mü
teşekkürlwr

Vergi indirimi belgende süreli ibaresi filan yoksa eski vergi indirim belgen geçerlidir. Yok illaki istiyorsa defterdarlığa dilekçe ile başvurup, eski aldığın vergi indirim belgesinin tarih ve sayısınıda belirterek yeni işyerinizin ünvanını,vergi daire,nosu,adresinide dilekçenize ekleyerek isteyebilirsiniz. Ya size ya yeni işyerinize bu konuya ilişkin tekrardan bilgi vereceklerdir.

İş yeni değil,mali müşavir yeni Lodos :)
Hiç bir şekilde hakkı yok öyle bir talebe.
Ben 1989 da aldığım vergi indirimi ile 2008 de emekli oldum :)

Bir kez hak edilmişse çalışma yaşamı boyunca geçerlidir sakatlık indirim hakkı. Yeni mali müşavir biraz araştırsın...

Mali müşavir/muhasebeci yeni olabilir. Şirketin/işyerinin bağlı bulunduğu vergi dairesine bir dilekçe yazarak vergi indiriminden yararlandığınızı teyit ettirebilirsiniz.

Aman kardeş sakın öle hastaneye falan gideyim deme rapor oranları düşürülmüş durumda, zorda kalabilirsin, herkes o belge için nerdeyse varını yoğunu vermeye razı duruma geldi... muhasebecine durumu anlat ve gerek olmadığını söyle, ısrar ederse bir gün işe gitme defterdarlığa gittim de :) ve tekrar gerek olmadığını, muhasebecinin elindeki o ilk aldığın belgeye göre maaşını belirlemesi gerektiğini defterdarlığın söylediğini ilet :) Çünkü banada benzer bir durum oldu ve defterdarlığa gittiğimde bunu söylediler.

Üst Alt