Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim onaylandı. Emeklilik nasıl olacak?

eyuptgr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Vergi indirimi ve emeklilik için maliye bakanlığının Ankara ya gönderdiği raporum onaylandı.

işleminiz onaylandı şirketinize gönderildi (dereceye girdiniz ) yazmaktadır

şimdi benim sorum bu aşamadan sonra Vergi indirimi ve erken emeklilik için benim yapmam gereken bir işlem var mı ?

şimdiden teşekkür ederim..

Vergi indirim belgesi işyerinize ulaşınca, işyeri bundan sonra S.G.K. primlerini vergi indirimli ödeyecek ve bu maaşına rapor derecene göre artı şekilde yansıyacak, vergi indirim belgesinin 1 nüshasını ve sağlık kurulu raporunun aslını işyeri sana geri verecek bu kadar.Emeklilik konusuna gelince ,bununiçin işe giriş tarihini vermen lazım.

Son düzenleme:
çok teşşeür ederim fakat bir sorum daha var analadığım kadarı ile emeklilik işi için benim bişi yapmama gerek yok. peki ne zaman emekli olurum. kaç gün çalışmam lazım 04.2008 tarihli sigorta başlangıcım var

engellilik derecen 1. dereceyse 15 yıl 3700 gün prim- 2.dereceysen 16 yıl 3700 gün prim- 3.dereceysen 18 yıl 4100 gün prim şartlarına tabisin kardeşim.

sayın ergin 2000 sgk girişim var 2014 den %51 raporum var ...4500 günüm var ne zaman emekli olurum saygılar...

SERKANS arkadaşım, engellilik durumunuz işe başlamadan önce varmıydı?Şu an vergi indiriminiz varmı bir de çalıştığınız yerde engelli olarak mı çalışıyorsunuz?

%48 engel raporum sanırım 3. derece oluyor. bu 18 yıl sgk giriş tarihinden itibaren mi peki benim başlangıç tarihim 2008 4400 günü doldrduktan sonra 18 yılın dolmasınımı bekleyeceğim (2008+18) gibi mi

Eyuptgr aynen yazdığın gibi ,ilk SSK tescil kaydından itibaren +18 yıl hesaplıyorsun yani 2026 yılında Allah nasip ederse yeterli primle emekli olursun kardeşim.

Eyüp kardeş sigorta baslangicin 01.10.2008 tarihinden önce ise yani 01.04.2008 tarihinde ise senden %48 oranla 20 yil 4400 gün isteniyor keşke sigorta baslangicin 10 aydan sonra olsa idi ozaman 18 yil hizmet süresi istenecekti rapor oranın %50 olsaidi ozaman 16 sene istenecekti malesef ortada böyle bir tezat var önce sigorta başlangıcı olan daha erken emekli olmasi gerekirken mevcut sistemde engelliler mağdur edilmekte gec emekli olmak zorunda kalmaktadır

Pardon ya, evet doğru 2008 10.aydan önce olduğundan 20 sene kriteri var.Ali arkadaşımızın dediği gibi tezat bi olay.

engelli.jpg

sayın ergin daha önce hastydım ama belgeli degildi... yeni heyete girdim ilk defa ....

SERKANS arkadaşım SSK girişin 2000 yılı 8. aydan önce ise 18 yıl 4080 gün prim ile emekli olabilirsin, girişin 2000 yılı 8. aydan sonra ise 19 yıl 4240 gün prim yeterli. Anlaşılan primlerin yeterli emeklilik yılın ise 2018 yada 2019, fakat vergi indirim belge çıkartmak için Maliyeye işyerinden alacağın çalışan olduğunu gösteren yazıyla ve Raporunla başvurman lazım ve bu belgeyi alabilirsen, işyerin bundan sonraki pimlerini vergi indirimli yatıracak.Yani erken emekli olmak istiyorsan vergi indirim belgesi şart.

Üst Alt