Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim onaylandı. Şimdi emeklilik için ne yapmam gerek?

yesilyenice78

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.Bilgisi olanlardan cevaplamalarını rica ettiğim bir kaç sorum olacak.
Özel bir şirkette engelli kadrosundan çalışmaktayım.Vergi indirimi için bağlı bulunduğun ilin defterdarlığına başvurdum ve Ankara'dan onay yazısı olan "193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 nci maddesine göre başvuru tarihinden itibaren üçüncü derece engelliler için uygulanan engellilik indiriminden faydalandırılması gerekmektedir". yazısı geldi.
Bu yazıyı iş yerime verdim. Başka vermem gereken bir yer var mı?(sgk vb. gibi). Bu konuda hiç bir bilgim olmadığı için yol yakınken geç olmadan bilgi sahibi olmak istiyorum.
Onay tarihinden önceki ödenmiş olan sigorta primlerim engelli emeklilik hakkından yararlanma da bir fayda sağlar mı? yoksa onay tarihinden sonra mı 20 yıl doldurmam gerekiyor. İnternetten üçüncü derece engellilerin emeklilik tablosuna baktım 20 yıl 4400 prim yazıyor.Benim sigorta sicil numarası(lise staj) aldığım yıl 1999.ilk prim ödenme yılı 2004. Bu konuda bilgisi olanlar cevaplarsa memnun olurum.Teşekkürler.

yesilyenice78 öncelik le hayırlı olsun 1.işyerine zaten yazısı gelmiştir. başka yere gerek yok emekli olana kadar 2.ilk defa uzun süreli prim koluna ödenen yıldan itibaren yani senin 2004 oluyor edvlet ten 4/a hizmet dökümünü kopyalıyıp emekli maaş.com da özür oranını girerek ve sonrasında yapıştır,ve gönder tuşladığın zaman sonuç alırsın..

yesilyenice78

Aşağıdaki link erken emeklilikle ilgili tüm senaryoları içeren bilgiyi veriyor.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

Mesajınıza göre 3.derece engelli indirimi kazanmışsınız yani %40-59 arası oranınız var.İşe giriş tarihiniz 2004. 1999 stajı geçersiz çünkü stajların %99,9'unda firmalar öğrenciler için uzun dönem sigorta yatırmıyorlar.

Linkte B kısmı altında görünen SSK 2008 öncesi işe girişlerle ilgili tablodaki 18.kısım yani 20 yıl 4400 gün prim yatırma şartlarını taşıyorsunuz.

Vergi indirim onay tarihinin sigortalılık başlangıcı ile bir ilgisi yok.2004+20 yıl geçerli olacak.

Vergi indirimi kağıdı işyerinize ulaştığına göre şimdilik yapacak birşey yok.Zaman ve prim günlerinin dolmasına kadar SGK ile emeklilik açısından şimdilik bir işiniz yok.2024 yılında ve 4400 ya da üstü prim gününü doldurmuşsanız emekli olabileceksiniz.

Üst Alt