Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim onaylanmamış. Ne yapabilirim?

kenancetinkaya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb kolay gelsin
ben 2009 şubatta %60 rapor aldım göğüs hastalıklarından vergi indiriminden yararlanmak için 2009 eylül ayında müracat ettim ve vergi dairesinden bana rapor bulgularında eksiklik oldugunu maliye bakanı tespit ettigini yeniden bulguları istedıklerını soyledıler
ben de yeniden heyete girdim ve heyet bana oy bırlıgıyle vergi indirimi hakkı kazanmıştır kagıdını verdi ve 1 ay sonra vergi dairesine gıtmemı soyledı
aradan zaman gectı ve ankaradan vergi indirimini onaylanmamıştır %20 olarak belirlemişler
vergı indiriminden yararlanmak için napabilirim bana yol gösterir misiniz

teşekkür ederim şimdiden

rahatsizli[iniz neydi nasil olurda bir hasta i.in %60 ozur oranini %20 dusuruurler itiraz edin bence

jon83

kenançetinkaya sana docdor fazla vermiş olabilir önemli olan ankaranın verecegi karardır senin sft sonucun kaç muhtemelen docdor sana gerekden fazla vermiş yoksa yüzde 60 yüzde 20 düşmez benim arkadaşım sft sonucu 88-90 arası yüzde 20 verdi docdor sizin sft sonucunuz kaç

sft hangısı oluyo?

sft hangısı oluyo?

rahatsızlığım göğüs hastalıkları..

jon83

sft testi şu oluyor agzına bir boru sokuyorlar onu ülfüyorsun genelde teknisyenler yapar gögüs hastalıklarında oran verilirken bu yapılır muhtemelen arkadaşımki 88-90 çıktı yüzde 20 aldı o kagıda bak kaç yazıyor sana verilen orana göre senin sft testin tabi yaptırdıysan 40-50 arası olması lazım docdor sadece akciger filmine bakarak oran verdiyse tekrardan belge evrek istemeleri normaldir

bülent abi 10 gün önce elime ankaradan maliye sağlık kurulundan 6 ay önce yaptığım vergi indirimi başvurumda %60 lık raporuma eksik evrak oldugunu belirterek tekrar heyete girilmesine sonucunun bize gönderilmesini istedim ben 2 girdiğim heyette bana vergi indiriminiz oy birliğiyle onaylanmıştır dedi ve 1 ay sonta vergi dairesine müracaat et dedi 2 heyet kurulu rapor sonucum %40 çıktı çıkan sonuç ankardan %20 ollarak geri döndü sakatlık indiriminden yararlanamz ibaresi var şuan napabilirim lütfen tardım et abiiii tşk edr şimdiden

sft yaptılar bana. raporda SFT/REV-FVC:4170(%77) YAZIYOR BU MU?

jon83

ben dedim sana sft testi yaparlar diye 77 çıkmış sana verilen oran çok yüksek ankaranın düşürmesi normal benim arkadaşım sft testi 88 çıktı yüzde 20 aldı docdor istersen yüzde 40 yazabilirim dedi gerek yok dedi nedeni bizim elimizde vergi indirim cetveli var 88 ancak yüzde 20 verilirdi bizde hakkını aldık senin sft testi 77 hakkı en fazla yüzde 20 kardeş bence istersen gögüs hastalıkları uzmanına sor saygılar

bu rapor işi iyice karısmıs ya ... korkuyorum wallahi:S 2008de sürekli ibareli %56 rapor werilmişti. sonracıma vergi indirim için ankaraya yazı qiddi qeldi raporda hiç oynama olmadan aynı %lik dilim ile vergi indirimden yararlanıyorum su anda.???? 08.02.2008 rapor tarihim ama raporuma defterdarlık el koydu raporsıuz kaldım:D

abi kolay gelsin bana %60 verildi hastaneden vergi indiirm için bavuru yaptım %40 oranında düşürüp bizim değerlendirmemize göre %20 dir ibaresi var ben hangi kuruma itirazımı yapacağım ve dilkeçe örneği nasıl olcak birde bülent abi eğer dilekçemi red ederlerse bundan sonra izliyecegim yol nasıl olmalı 11 gün geçti ardan sadece şimdiden tşk edr saygılarımla

bıraz acarmısın raporuna deftarlık nasıl ve ne ıcın el koydu.ben anlamadım kusura bakma.

gursa;

açarım tabi neden açmayım. Bak sımdı ben vergi indirim için gittim bana dedıler kı bu ibareli rapor dedı lazım dedi sneı hastaneye sevk edeyim dedı bende bende war sevk etme dedım.eyse dedi raporunun orjinalini alırız dedı bende dedım neden alıyon orjinalini? onlarda dedı kı ankaraya qidecek bu rapor dedı orjinalini istiyolar dedı bende dedım tamam o zaman alın sızın olsun ama dedım bana rapor lazım olunca ben napacam dedım. Rapor lazım olunca dedi bızden qelirsin tastikleriz biz her yerde geçer dedi neyse bende oke dedım rapor lazım oldu fotokopisin istedim.tasdikli örnek veriyolar aslı qibidir diyo.

anladım saol sıkıntı olmasın da tek gerisi teferruat.sıkma canını.kal saglıcakla

Maliye rapor oranımı düşürdü.Hakem hastaneden alacağım raporu maliye düşürebilir mi?

kolay gelsin..

göztepe ssk hastanesinden 1,5 sene önce % 6o rapor aldım. istanbul vergi dairesine vergi indiriminden yararlanmak için müracaat ettim. % 60 olan raporumu maliye bakanlığı sağlık kurulu heyeti % 20 ye düşürdü. 15 gün içerisinde maliye bakanlığı sağlık kuruluna itiraz dilekçesi yazarak raporumun değişiklik yapılmadan kabul edilmesini istedim.
cevap olarak: 193 sayılı vergi gelir kanununun 31. maddesined sakatlık indiriminin mahiyeti ve tutarları belirtilmiş ve sakatlık derecelerinin tespit şekli ile uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır.
bu maddeye istineden hazırlanan ve 28/04/1981tarihli ve 17324 sayılı resmi gazetede yayınlanan " sakatlık indirimden yararlanacak hizmet erbabının sakatlık derecelerinin tespit şekli ile uygulanması hakkında yönetmelik" ile uygulama yönlendirilmiş 24/09/1998 tarihli ve 23473 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile de söz konusu yönetmelik güncellenmiştir.
ayrıca vergi indiriminden faydalanmak için usulune uygun olarak ilgili hastaneden alınan raporlar merkez sağlık kurulu tarafından 16/07/2006 tarihli ve 26230sayılı resmi gazetede yayınlanan " özürlülük ölçütü sınıflandırması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmelik " eki cetveline göre değerlendirilmektedir.
dosyanızdaki mevcut istanbul göztepe eğitim ve araştırma hastanesi tarafından düzenlenen rapor üzerine solunum fonksiyon testinin istendiği,gelen ek bilgi ( solunum fonksiyon testinde ) raporu ve söz konusu raporunuzdaki bulguların ilgili yönetmeliğin solunum sistemi bölümüne göre yeniden incelendiği , bulgulara göre % 20 çalışma gücü kayıp oranı tespit edildiğinden yönetmelik hükümlerine aykırı bir husus görülmemiştir..

AYNI EKTEKİ RAPORA GÖZTEPE SSK % 60 VERMİŞTİR VE SADECE RAPOR ÜZERİNDEN BU CEVAP GELMİŞTİR HERHANGİ BİR HAKEM HASTANE SEVKINİ NASIL İSTEYEBİLİRİM
HAKEM HASTANEDEN ALACAĞIM RAPOR ORANINI MALİYE BAKANLIĞI DEĞİŞTİREBİLİR Mİ ? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

bülent abi

bülent abi bana acil cevap yazabilirsen sevinirim bekliyorum kolay gelsin​

tek hastalıksa ugraşma
alamssın arkadaşım boş sft ten zaten düşük anladınmı ben 3 hastalıktan %41 maliye raporunu zor aldım

ohho kardeş sen bunu amma kafana takmışsın devlette haklı kardeşim her hastaneden rapor alanı kabul etse türkiyede sağlam adammı var hepsi indirime gider kolestrolü olanda engelliyim diyor tansiyonu yüksek olanda !!!!!!!! ya biz gerçek engellilerede mani oluyorsunuz bi yerde

niye size engel oluyoruz devlet birine verince baska bırıne vermıyo mu bu ındırımı özrün varsa git ol muaynenı al ıstedıgını mılletın de durumunu bılmeden engel oluyosun falan deme senin de senden daha agır derecede özrü olanlara engel olmadığın ne malum !!

jon83

kenançetinkaya arkadaşım gögüs hastalıklarına vergi indirimi için muayane oldu sft sonucu 88/90 çıktı docdor yüzde 20 verdi hastane evragı ankaraya gönderdi yüzde 6 düşürdüler senin sft sonucun ise 77 yüzde 20 düşürmeleri normal sana şöyle bir tavsiyede bulunuyum ben bir çok arkadaşıma emekli olması konusunda yardımcı oldum 3 kişi sayemde emekli oldu 2 gögüs hastalıklarından oran oldugu için dikkat ettigim bir noktayı söyliycem eger sen hastalıgından eminsen sana verilen yüzde 60 kadar rahatsızım diyorsan kendini üniversite hastanesine sevk ettir üniversite sft sonucu akciger filmi ve ayrıca kan gazlarına bakıyor ve akcigerin yüzde kaçı kalmış raporda onu bile yazıyor raporda görmüştüm ama devlet hastanesinde hastanın sırtı dinleniyor akciger filmi isteniyor ve sft sonucuna göre oran veriliyor sft sonucuna göre yüzde 20 düşmesi normal sitedeki bir çok arkadaşda senin sft sonucunun yüzde 77 çıktıgını okuyunca eminim aldıgın yüzde 60 çok diycekdir bilgilerim bu kadar saygılar jon83

Sakatlık oranı cetveli hastaneyi de, Maliye Sağlık Kurulu'nu da... Eğer o cetvele göre %40 ve üzerinde orana sahip rapor verilmesi gerekiyor idiyse ve
1- Hastane düşük oran vermişse: İl sağlık müdürlüğüne
2- Hastane doğru oran vermiş ama Maliye Sağlık Kurulu düşürdüyse, bu kurula
itiraz etmek gerek.

Sana hastane yeterli oran vermiş ama Maliye bu oranı haksız yere düşürmüş. Bu durumda yukarıda da yazdığım minvalde Maliye'ye itiraz etmeli ve yeniden değerlendirme talep etmelisin: http://www.engelliler.biz/forum/sak...iyeye-rapor-orani-icin-itiraz.html#post199803

Hakem hastanesine bir kurum sevkiyle mi gideceksin? Öyle olursa hakem hastanesinin kararı kesin olmasa da kolay kolay düşürülemez. Ama teorik olarak düşürebilir de maliye kurulu. İtiraz edip hakkını alamazsan dava etmekten başka yol kalmaz...

Üst Alt