Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim onaylanmış. Emeklilik için ne yapmalıyım?

Çeçen-Yaşar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
Ağustos ayında vergi indirimi erken emeklilik için başvuruda bulundum vergi dairesine. dün EVİSS ten kontrol ettim (işleminiz sonuçlandı iş yerinize gönderildi dereceye girdiniz) bilgisi vardı. dereceye girdinizin anlamı nedir? yazı henüz iş yerime gelmedi. merak ettiğim ben erken emekli oldum mu yoksa tekrardan başvuruda mı bulunmam gerek. eğer öyleyse nereye başvuruda bulunmak lazım... şimdiden teşekkürler... [FONT=Arial] [/FONT]

Vergi indiriminiz onaylanmış,hayırlı olsun...

Doğum Tarihiniz
İlk Sigorta Giriş tarihiniz
Prim Gün Sayınız
Rapor oranınız

Bunları yazabilirmisiniz?

28.11.1976
1993 ilk işe giriş
3674 gün sayısı
rapor % 83
teşekkür ederim ayrıca. bu arada ötv için sağlık kurulu raporu aldım hastalığım ve tedavimd evam ettiği ve birazdurumum ağırlaştığı için rapor %91 e çıktı.

1.Derece vergi indirim ile 15 Yıl 3600 günle emekli olursunuz.

SGK ya hemen emeklilik müracatında bulunabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

çok teşekkür ederim... sağolun... yazı şirkete gelir gelmez başvuruda bulunmam gerek sanırım. bir diğer sorum. ben emekli olunca başka bir işte çalışmaya devam edebilirmiyim maaşım kesilmeden... ?

Tabiki çalışabilirsiniz.

Diyelimki emekli olunca aynı maaşla aynı işyerinde çalışmaya devam edeceksiniz.
Emekli olmadan önce %14 SGK+ %1 İşsizlik Sigortası kesilirken,emekli olduğunuzda sadece %7,5 SGDP kesintisi yapılır.
Maaşınız otomatik olarak %7,5 artmış olur.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için... Hayırlı günler dilerim...

Üst Alt