Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim raporu verdiğim tarihten mi, onaylandığı tarihten itibaren mi başlar?

KAN-KA

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Slm. Ben kişisel müracatla almış olduğum raporumu 05.09.2012 tarihinde ilgili vergi dairesine verdim. Vergi dairesi raporu ankaraya gönderdi. Ankara eksik bilgi dedi. Eksikleri tamamladım vergi dairesine verdim. Vergi dairesi ankara'ya gönderecek şimdi sormak istediğim şu arkadaşlar. Vergi dairesi benim raporumu onaylarsa (yani vergi indirimine hak kazanırsam) benim vergi indirimim raporu verdiğim 05.09.2012 tarihinden mi başlar yoksa ankara'nın onay tarihinden itibaren mi başlar . Bilgiler için çok teşekkür ederim.

Ankaranın Onay tarihinden itibaren Başlar ve Vergi indirimi yazsınız Çalıstıqınız iş yerıne qelecek. Kabul edilirse.

Selamlar,
Banada maliye raporu maliyeye teslim ettiğin tarihten baslar dedi vergi indirimi arkadaslar. Ankaranın onayından sonra değil...

Ki zaten gönderilecek yazıda "şu şu tarih itibarı ile sakatlık indiriminden yararlanır" diye de belirtiliyor...

oturanboğa size sormak istiyorum bir arkadaşımın çocuğu özürlü, özürlü raporu alması için nasıl bi dilekçe yazması lazım. Ayrıca ÖTV indirimindende yararlanmak istiyor bunu dilekçede ifade etmesi gerek mi yardımcı olursanız memnun olurum

selam arkadaşım bende yeni rapor aldım gelen yanıt aynen şöyle .06-08-2012 tarih ve 1177 sayılı rapor gelir idaresi başkanlığımız merkez sağlık kurulu karara bağlanarak adı geçenin çalışma gücününU ini kaybettiğine anlaşılmıştır ancak daha sonra ilgili b deki yazı ekinde alınan ve ödevliye burhaniye devlet hastanesi tarafından 25-09-2012 tarih ve 1285 sayılı ikinci raporda farklı bilgi ve bulgunun merkez sağlık kurulunca tekrar incelenmesi neticesinde çalışma gücü a kaybettiği anlaşılmış. bu nedenle bahse konu kişinin ücretlerini ilk rapor tarihi 06-08-2012 den 25-09-2012 tarihine kadar 3 . dereceden ve 25-09-2012 tarihinden itibaren 2. dereceden sakatlar için uygulanan sakatlık indiriminden faydanılması gerekmektedir.
inşallah bu yazıo size yardımcı olmuştur arkadaşım

arkadaşlar ben birşey soracağım ben 2001 den sigortalıyım 2004 de %45 rapor aldım 2005 den bu yana özel şirkette normal statüde çalıyorum henüz raporu göstermedim şimdi vergi indirimi alsam bu zamana kadarki çalışmış olduğum yıllar ve 2600 prim günüm işe yaramayacak mı yani sayılmayacak mı?

Slm. Solvalye 5225. Hayır yaramaz. Yani raporu alıp vergi indirimi için müracat ettiğiniz tarihten sonra başlar. Vergi indirimi hakkınız.

sovalye, kastettiğiniz emekliliğe dair prim hesabı ise, tabii ki bugüne dek ödenmiş 2600 gün priminiz emeklilik hesabına dahil edilecek.

selam benim raporum ocakta merkez sağlık kuruluna sunuldu vergi indirimim ne zaman başlar

rapor onaylandıktan sonramı? yoksa Merkez sağlık kuruluna giriş tarihimi TEŞEKKÜRLER...

vergi dairesine başvurduğunuz tarihteki raporunuz kabul edilmişse, başvuru tarihiniz temel alınır. Ama rapor için ayrıca hastaneye sevk edilmişseniz ve o sevkle aldığınız rapor kabul edilmişse, o zaman o rapor tarihi sakatlık inririminin başlangıcı olarak dikkate alınır... Ve zaten sakatlık indirimininin hangi tarih itibarı ile başlayacağı size gelen bildirim yazısında açık olarak yazacak.

Üst Alt