Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim sürekli oldu. Emekliliğim de sürekli mi olacak?

sdt1982

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar, 30.06.2020 de Ankaraya giden 2 yıl süreli yüzde 49 oranlı vergi indirimim 27.12.2020 de eksik olarak geri döndü. eksikliği tamamlattım 22.01.2021 de tekrar Ankara ya gitti evrakım. Bu süreçte bende 10 gün önce Ankaraya giderek durumu anlattım. Bugün İstanbul Vergi dairesi engelli birimini arayıp durumumu sordum. raporum yüzde 49 olarak süresiz onaylanmış. sizlere iki sorum olacak. (hastalıklarım işitme kaybı ve ankilozan spondilit bu 2. süreli raporumdu)

1- 2 yıl süreli idi engelli raporum ama vergi indirimim süresiz onaylanmış. ben şimdi ömür boyumu emekli olurum? Sgk kontrol muayenesi ya da başka bir sıkıntı çıkarır mı.

2- sgk emekli maaşı hesaplamada maaşım 1430 TL + 71 TL ek ödeme görünüyor. 2001 aralık sgk başlangıcım 4.750 günüm var. Sizce maaşım sgk sitesinde yazan rakam mı olur yoksa artı ya da eksi oynar mı?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder herkesin sonuçlarının bir an önce gelmesini dilerim.

ayrıca arkadaşlar uzun süre beklediyseniz mutlaka Ankara'ya gidin. şube müdürüyle görüşün inanın yardımcı oluyorlar güzel şekilde konulup zorluklarınızı anlatırsanız. tavsiyemdir..

sdt1982

Öncelikle hayırlı olsun. Emekliliğiniz süresiz. Yani şikayet vb gibi bir durum olusmadikca bundan sonra bir şey yapmanıza gerek yok. SGK sitesinde gördüğünüz tutarda emekli maaşınız. 10-20 TL oynayabilir. Tekrar hayırlı olsun.

Hayırlı olsun İşitme kaybı oran kaç verildi

Sdt1982 dostum 2 yıl süreli ilk olarak hastanemi verdi

slm tskler evet hastane verdi isitme kaybib
m hafif yuzde 13 tu

sdt1982

Geçmiş olsun,ankilozan spondiliti iyi bilirim.Sadece AS den kaç oran verdiler ?

Bu arada vergi indiriminin süresiz gelmesi iyi olmuş.maaş hesaplamada sgk sitesi vergi indirimini hesaplamaz,tahminen 70-80 tl arası artı olarak maaşınıza yansır.aşağıdaki linkteki excell tablosuyla hesaplatabilirsiniz,%95-99 doğru çıkıyor sonuç

https://emeklimaashesapla.weebly.com/#

son olarak sgk ya hangi evraklari goturmem gerek?

sdt1982
kardeşim hayırlı olsun darısı bizim başımıza olsun sgk sadece ve sadece maliyeden aldığım vergiden muaf kağıdını götür yeterli bende as den%16 aldım

Şemsettin ASLAN

cok sagol kardesim. as agir gecmiyorsa tutulumun azsa orani az veriyorlar. bende tutulum cok fazla. agir seyrediyor. keske saglam olsakta hic ugrasmasak

sdt1982

1- SGK da vergi indiriminini sürekliliğine bakarak karar verir. %90 böyle olur. Ama bazen bilinmeyen bir nedenle kontrol şerhi koyar. Şans!

2- Maaş hesaplamaları çoğu zaman tutuyor.

Üst Alt