Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim süreli olursa ne yapmalıyım?

ALANSO

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
% 42 özür oranımın içinde çok azda olsa psikyrt oranı mevcut. muhtemelen ankara 1 yıl sonra kontrol yazabilir.

Bişey sormak istiyorum, sürekli her yıl pskytr için rapor mu tazeleyeceğim ? Her yıl her yıl silbaştan mı olucak ? ( panik atak )
Bu durumda olup raporu ankaradan sürekli onaylanan arkadaş var mı ?

Vergi indiriminiz süreli olursa süre bitimine 1-2 ay kala yeniden sevk isteyip heyete gireceksiniz. % 40'ın üzerinde olduğu sürece hakkınız aynen devam eder, 2. yada 3. kontrolden sonra sürekli verilir. % 40'ın altına düşerse iptal edilir vergi indirim hakkınız. Süreli vergi indirimi hakkına sahipken emekliliğiniz gelirse başvuru yapacaksınız emeklilik için, emekli ederler sizi. sgk kontrol şerhi düşerse o tarihte sgk'nın sevkiyle gideceksiniz, düşmezse vergi indirimi için kontrole gitmenize gerek yok emekli olduktan sonra emekliliğinizin tadını çıkaracaksınız..

Slm aynı durum bendede var; yani hastane sağlık raporu kontrollu,vergi indirimi süreli olsa bile sgk bu rapora sürekli verebilirmi eğer verebilirse diğer (hastane ve vergi indirimi)süreli durumları geçersizmi oluyor.Yani rapor komple süreklimi oluyor, kontrol istenmiyormu?

Evet, sgk kontrol şerhi koymazsa (raporunuz ve vergi indiriminiz süreli olsa dahi..) ne yeni rapor nede vergi indirimi için heyete girmeyeceksiniz.. kontrol şerhi koyarsada o tarihin bitimine 1-2 ay hala sevk isteyeceksiniz, vergi indirimi sürenizin değil..

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim peki sgk rapora hangi durumlara göre süreli yada sürekli veriyor(hastalıklara göremi veya yüzdelere göremi)..

arkadaşım aynı durum bende de var. benim bu 2 defa rapor alımım oldu. raporum anakraya gönderildi. gelmesini bekliyorum. geldigin. süreli veya süresiz onaylanmış olsada size burdan bilgi veririm.

Genellikle psikolojik rahatsızlıklarda veriliyor düzelme ihtimaline karşın, yüzdelere göre değil..

arkadasım alanso benim 1 yıl kontrollü saglık raporum ankaradan sürekli vergi indirimiyle %45 olarak onaylandı bu sık rastlanan bi durum degil şimdiş ben bu sürekli vergi indirim belgesiyle emeklililigim garantilendi benim rahatsızlıgımın tümü psikolojik allah kısmet ederse 5 sene sonra emekli olucam fakat sgk kontrol sehri koyacaktır büyük ihtimalle

arkadaş ben vergi indirimi için verilen yüzde 40 tekrarı duymadım ama mağlülük maaşı için tekrarı iştiyorlar bende mağlülük aylığı için muracat ettim çok uğraştırdılar üç ayrı hastanelere göndererek rapor istediler üç hastane yüzde 80 in üstünden fazla verdiler tekrarı istemediler tabi ben kansere yakalanmıştım ileri evre çok kötü durumdaydım gezemiyordum iki kişinin yardımıyla ayakta duruyordum raporlarımı gören doktorlar gerek yok rapora demişler eşime bu zaten misafir gidici demişler yazık niye uğraştırıyorsunuz baktım hanım gözlerini siliyor gizliden ne oldu sordum yok bişe dedi sonra raporlar ssk gitmiş evi aradılar gelsin dilekçeni versin gittim verdim maaşım bağlandı doktorlara inat iyileştim şimdi rapora gitsem yüzde 20 bile vermezler şimdi 1500 tl maaş alıyom allaha şükür çatır çatır yiyorum daha 48 yaşındayım 2010 nun birinci ayında maaşa bağlandım allah herkese nasip etsin

Kkelebekkkk

Arkadaşlar bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum... Son olarak
sgk şerh koydu diyelim,
sevk verdi oradan da % 40 raporu tazeledim... O zaman ne yapacak ?
Ertesi yıl bir daha mı
sevk koyacak, şerh ne zaman kalkar ?

Halis çelik abi,
1500 tl maaş demişsiniz. Bu yüksek maaş primlerden dolayı mı bu kadar yüksek ? Siz kaç gün prim
ile emekli oldunuz ? Birde vergi indirimi emeklisi olunca maaaş normal sgk işçi emeklisine göre
farklı mı oluyor ? Yani biraz daha mı yüksek maaş veriyorlar ?

Benim yakşalık 6 000 gün civarı ödenmiş primim var son olarak brüt 2250 tl falan alıyorum
yaklaşık ne kadar maaş bağlanır bilginiz tahmini de olsa var mı ?
( 3950 gün 16 yıl şartı emeklilik için, doldurmak üzereyim. % 40 raporum onaylanırsa eğer. 3. Kademe emekli sayılıyorum sanırım )

Slm; Eğer süreli hastane sağlık raporu ve süreli vergi indirimi ile emekli olsak dolayısıyla işyerinden ayrıldığımız için süre dolunca kontrol'de sgk tekrar vergi indirimi istermi yoksa sadece hastane kontrol sağlık raporumu ister eğer vergi indirimi isterse çalışmadığımız için vergi indirimi alabilecekmiyiz nasıl olacak...teşekkürler

arkadaşım bende 5155 günle emekli oldum ama son 3 yılımı yılda 10 ay askari üçretle milli eğitimde 4 c li olarak çalıştım normal sigorta sürem 27 yıl olmuştu çünkü 1983 ssk dan 9 gün çalışarak başlangıcım vardı yani 15 yıllık sürey emekli olmadım 1 yıl yaş beklerken kötü bir rahatsızlığa yakalandım malülen emekli oldum 15 yıldan olanların durumu değişiyor pirim fark ediyor memur işçi fark ediyor işallah iyi bir maaş alırsın

Alksgn kardeşimmmmmm

Sgk kontrol şerhi koysa diyelim
yeniden yeniledin ne olucak ?

Diğer yıllar hep böyle mi geçecek ? Her yıl rapor ile mi uğraşacaksın ?

vergi indiriminden sgk sehr koymuyormuş öyle bişe yokmuş sadece yüzde 60 la direk mağlulukle maaş alanlara 3 yılda bir isteye biliyormuş bu gün bir sgk çalışandan sordum bilgilerinize inşallah öyledir

düzelme olasılığı olma itimali olan hastalıklara göre değerlendiriyor

Halis çelik abi, bilgi için öncelikle çok teşekkür ediyorum...

O zaman şunu sormak istiyorum, vergi indirimi için ankaraya rapor
gittiğin de
1 yıl sonra kontrol yazıyorsa nasıl olucak.

1 yıl sonra kontrol diyecek ama ben o 1 yıl gelmeden emekli olursam nasıl olucak ?
Artık ebedi ankara ile ilgi kesilecek mi ?
Rapor tazelemek gerekmeyecek mi ??????

Arkadaşlar halis abi gibi bilgili olan, sgk da tanıdığı veya sgk'ya gidip
bu işin aslını soran va rmı ? Yazarmısınız...

Ben 3 yıldır emekliyim ve her sene rapor yeniliyorum. 1 yıl süreli vergi indirimi alarak emekli oldum. Emekli olunduktan sonra maliye ile bir işin kalmıyor. Artık sgk ile işin oluyor. Ankara ile de ilişkin kesilmiyor, rapor tarihi geldiğinde sgk ya gidip yeniden hastane sevki alıyorsun ve rapor çıkarırken ne işlemler yapılıyorsa aynı işlemler gerçekleşiyor. Aldığın rapor onaylanınca emekliliğin devam ediyor. %40 altına düşersen emekliliğin iptal oluyor.

yabangülü...

Nasıl yani... Ciddimisiniz ? EE bu işlem nereye kadar sürecek
anlamadım ki ?

Bişey sormak istiyorum, sizin engelli raporunuz PSİKİYATRİ içerikli mi ?

Ankara, SÜREKLİ RAPORU onaylarsa eğer o zaman da mı SGK müdahale ediyor ?

Benim raporumun içeriğindede psikiatri var. Bu işlem ne zamana kadar sürecek bende tam olrak bilmiyorum. 3. raporumu 1,5 ay oldu çıkaralı henüz ankaradan bir yanıt gelmedi. Bazıları 3. rapor onaylanırsa artık yeniden rapor çıkarmazsın sürekli verilir diyorlar ama bu konuda kesin birşey diyemeyeceğim sadece biraz daha bekleyip göreceğim. Sürekli verilirsede zaten artık hiç bir yerle işim kalmıyor sgk müdahale felan etmiyor.

ya arkadaşlar ben bu gün özel olarak sgk izmir bölge müdürlüğüne gittim bu rapor tekrarı neye göre isteniyor diye bir yetkiliyle görüştüm bana söylenen şü düzelme durumuna göre sgk sehr koyuyor bunların başında piskiyatri kolon kanseri karaciğer hastalıkları böbrek hastalıklarından tekrarı ve organ nakli olanlardan isteniyormuş emekliliğini dolduranlardan kalıcı rahatsızlığı olanlar yani beyin ameliyatları felçli şeker hastaları gibi hastalarından tekrarı ıstenmiyormuş bilgilerinize

evet emekliğin zaten bir ile birbuçuk kalanlardan tekrarı istenmiyor bilgin olsun

Halis çelik abi ???

Abi
rapor ankaraya gidip süresiz onaylansa da mı sgk şerh koyuyor ?

Saydığın hastalıklar olunca rapor ankaradan süresiz onaylanmış olsa da
sgk yine şerh koyuyor anladığım kadarıyla...
Bu ne demek oluyor, her yıl rapor taze anlamına mı geliyor ?

Mesela ben şimdi raporu alsam emekliliğim gelse
sgk tekrarını istemiyorm u ?

şu anda artık yapılacak bişe yok çünkü bir raporun üstünden bir yıl surenin geçmesi gerekiyor onun için1 yıl bekle seneye yeniden farklı hastaneye muracat et bazı doktorlar çok katı davranıyorlar bunu kendi raporlarımda görmüştüm rapor alırken yani

arkadaşlar
bende 2 yıl süreli raporla vergi indirimine başvurdum ve sürekli olarak onaylanarak geldi.şimdi prim günü ve yılı doldurduğumuzda sgk ya emeklilik için başvurunca tekrardan sgk nın kontrol şerhi koyma durumu varmı. benim bildiğim sadece malulen emeklilikte ve süreli vergi indirimi olan kişilerde şerh koyuyor.lütfen bilgisi olan arkadaşlar ve yöneticiler bizi aydınlatırsa sevinirriz.sayın alansonun da sormuş olduğu durum bu..

arkadaşlar ben bundan bir kaçtır yazıyorum 25 yıl ssk ve pirim gün sayısını dolduran ve yaşıda gelen inanlardan artık rapor istemez benim günüm doluydu ssk da 26 yıl olmuştu yanlız 8 ay yaştan 17 ayım vardı 9 ayını üçer aylık iş germezlik raporunu alarak tedavi gördüm kalan 8 ayınıda mağlülük raporu adım ve emekli oldum ama günü yetersizse bu yaş hadini doldurmiyorsa doldurana kadar tekrarlatır birde şü var hangi şartlarda yani rahatsızlıktan rapor alman önemli kimi rahatsızlıklar kroniğe dönüşür iyileşme sansı ortadan kalkarsa bunuda ancak heyete giren doktorlar karar verir ozaman tekrarı istenmez bilginiz olsun

Halis abi, aslında sen normal emekli gibi bişey olmuşsun. bizim bahsetmiş olduğumuz
özür durumuna göre 15 - 16 - 17 yıllarda emeklilik şartları sanırım epey ağır. hastalığa göre
dediğin gibi SGK şerh koyuyor!!! iyileşme olursa diye kontrol ediyor.

Üst Alt