Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim uygulanıyor mu, nasıl öğrenirim?

erdalakbay

Yasaklı Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
3
mebe hizmetli olarak atandım hergün bilmediğim bişey öğreniyorum şimdi vergi indirimim uyguanıyormu nasıl öğrenirim..... öğrendiklerimide bi başlık halinde yazmalımıyım diye düşünüyorum... nasıl toparlarım bilmiyroum ama 1580 den başladı maaşım

2 inci maaşta 1940 a çıktı bi sürü eksikler yapmışlardı tek tek düzelttirdim lakin vergi indirimi kısmını yaptıarmı nasıl anlarım çok başlarını ağrıttım kendilerine sormadan öğrenebileceğim bi yer varmı çünkü sorsamda he deyip salllıyorlar ben araştıra araştıra eksiklerii tamamlattırdım...

vergi indiriminden yararlanmak istiyorumde çalıştığın yere ne yapmam lazım de onlar yardımcı olur sana

ben verdiğim aile durum bildirimini bile ilk ay yapmadılar 2-3- kez söledim ikinci maaşa ek olarak geçen ay verdikleri eksiği yatıracaklarını sölediler... artık bişey sölemekten utanır oldum... ama eksikleri bildirmeye mecburum sesim çıkmasa 1580 e çalıştırıcaklardı... aile durum bildirimini verdiğim halde özlük dosyaya ek olarak istemeidkleri halde vergi indirimi belgemide teslim ettim ama bakmıyolarki evrağı ver sonra peşine düş gez..

1580 maaş yatırdılar.... sesim çıkmasa öyle devam edecekti hayr eksik dedim yok dediler netten bordroya baktım bekar ve çocuksuz görünüyorum....

ertesi gün gittim müdürüm beni evlendirmeyi düşündüğünüz birimi var dedim o ne demek dedi dedim bekar göstermişsiniz çocukta yok yazmışsınız dedim sen bana bildirmedinki dedi oysa ben il e ayrı ilçeye ayrı okula ayrı aile durum bildirimi ve diğer evrakları teslim ettim... dedim olurmu öle şey dosyayı açın bakın açtı baktı tmm düzeltiriz dedi aynı kuruma başka ilçeye atandığımız bi abimiz var adam full eksiksiz yapmış üstelik hizmetli ya giysi yardımı hakkına kadar hemen yatırmış... bizimkine aile durum bildirimi için 4 kez gittim.. 1580 olan maaş 1870 oldu 70 lirada maaş aldığımız bankanın promosyonu varmış orayla anlaşmışlar her ay 70 te o veriyor.. 1940 lakin bunun içinde ne var ne yok detaylı görmek istiyorum maaştan şikayetim yok ama hergün bişey öğreniyorum.. örnek promosyonu sölemesem yapmıyor bi telefon oysa... velhasıl hizmetli kadrosunda görev alanların bi başlık altında bilgi paylaşımı yapması şart...

evli 1 çocuklu 3 üncü dereceden vergi indirimi olan bi hizmetli 13/3 maaş 1940 en azından belki eksik bilgisi olmayan arkadaşlarımız vardır öğrenip amirlerine iletsinler.. amacım bu...

Kaçıncı özür grubu ne demek anlayamadım...

yazmışsınız 3.derece.
çocuğunuz 6 yaşın altında mı üstünde mi.
ona göre maaşınızı net olarak hesaplayacağım.

14 aylık daha 6 yaş altı yani % 57 vergi indirimim var sanırım uygulanmıyor.. evliyim 26 yaşındayım... başka bi bilgi gerekmiyor herhalde...

13/3 derece ve kademesinde,evli,1 çocuklu(6 yaş altında),3.derece vergi indirimi dahil,sendikalı,işe yeni başlayan hizmetli maaşı net 1.823.45 tl.dir.
sendikalı olanların,ocak,nisan,temmuz,ekim aylarında maaşlarına 45 tl.sendikası parası ilave edilir.
nisan 2013 te elinize 1.823+45=1868 tl.geçmesi lazım.mayısta 1.823 tl.alırsınız.

yani vergi indiriminden yararlanıyorsunuz.

hesapladığım maaşta yanılma payı,1 tl.eksik veya 1 tl.fazla olabilir.

çok teşekkur ederim inanın sorma sıkıntısından kurtardığınız için beni çok memnun oldum elleriniz dert görmesin... tekrar teşekkurler en sonunda doğruya bindirmişler bizim tekneyi saygılar...

geçen aydan eksik kalan kısmı yatırdılar lakin bu seferde 1646 yatırdılar bu seferde bekar çocuklu yazmışlar bordroya delirticekler beni tastamam yatırmaları için kime nasıl bi dilekçe yada şikayette bulunabilirim..

Aynı anda hem asgari geçim indirimi hem sakatlık indirimi uygulandığında, öngörülen tavanı aşmışsa indirim, fazlası yok sayılıyor.

RsEgQlE.png

arkadaşlar geçen ayda 1796 lira yattı :D hala yolunda gitmyen bişiler var ama illallah ettim ve artık bıraktım vermeselerde sesimi çıkarmıycam cılkı çıktı :D

benim maaşı yaparlarken de çok hata yapıyorlar.ben düzelttiriyorum.temmuzda 2.derecenin 1.kademesinden,2.derecenin 2 kademesine geçmiş olmama rağmen gene 2.derecenin 1.kademesinden yapmışlar.pazartesi düzelttireceğim.

devlet işine girmişin milyara yakın maaş alıyosun ve hala daha yakınıyosun burda insaf ben 773lira alıyorum özel sektörde çalışıyorum çok ayıp ya allah doyursun seni

ersin_67;

sen bu kafayla 773 bile çok. senin gibilere 300 liradan fazlası ekonomiye zarar. adam hakkını arıyor diye beddua ediyosun yahu.

:) benim başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi ama sende haklısın demekten başka çare yok ALLAH sabır versin..
lakin ben devlete geçmeyi babamın hayrına istemedim maaşı iyi diye istanbuldan kalkıp niğdeye annemi karımı kızımı getirdim el memleketine yeni bi düzen kurdum ne için işte 773 tl ye çalışmamak için... ilk atama bürosuna adım attım bismillah kaç lira alıyorsun özelde dediler... 1370 deyince sen boşuna gelme burdada şartlar aynı dediler şaşırdım bildiğin gelmemizi istemiyor gibiydiler üstelik devlet garantisi diye geçmişten gelen bi düşünce var.... yalan sölüyolardır dedim ilk ay bekar çocuksuz yazılmışım ama bordroya nasıl bakılıyor onuda bllmiyroum o dönem dedimki harbiden boşa gelmişiz ev taşı onu yap bunu yap sonrasında bi araştırım bu başlıktada görüldüğü üzere 1823 olmalıymış maaş diye eksiklik varbi inceleyin dedim yok yok bişey dedi bu sırada ben bordroya bakmayı öğrendim bide ne göreyim sek maaş oysa devlet memurunun evli olanı ayrı çocuklu olanı ayrı vergi indirimi olanı ayrı para alıyormuş bu bilgileri alıp tekrar gittim bildirdim ikinci ay bu seferde bekar çocuklu yaptılar artık sinirler iyice gerildi bende dalga geçer gibi geldi bana evlendirmeyi düşündüğünüz birimi var diye sorunca taamen düzelttiler 3 üncü ayda 1500 küsürlük maaş oldu birden 1796 hakkımı aramasam eksik alacakmışım aylarca sonrasında biraz daha kurcalayınca 1796 nın bile eksik olduğunu öğrendim... şimdi temmuz ayı zamlı bordrom çıksın bu sefer il milli eğitimde eksiklikleri sölemesi için bi arkadaşım mevcut ona gidicem nereden baksanız ayda 50 tl kaybım oluyor bu benim özlük hakkım neden almıyım...

koskoca öğretmen adamlar ek ders ücreti almasalar isyan çıkar ki ben bi hizmeliyim benden daha büyük bi babanın evlatlarımı öğretmenler neden bende onlar kadar hakkımı savunmayayım.... al zam yaptılar taş patlasın 50 tl zam almak için özel sendikalar kurulmuş kendilerini parçalıyorlar sözde ben hakkımı ararsa zaten 50 lira fazladan alacağım önemsizmi bence yanılıyorsun kardeş... inşallah senin durumlarda düzelir bi devlet kapısıda sana nasip olur ama ne sııkıntılar çektiğimizi tahmin bile edemezsin daha kaç gün oldu istifayı düşünüyordum verilen sıkıntıdan....

ben özel sektördeyim ve aldığım maaş belli vergi indirimi daha yeni sonuçlandı bu benim maaşıma ne katıcak bunu bilmiyorum ama burda okadar iş için çırpınan devlet işi için çırpınan insan çokki 3ayda bir 5 6 yüz liraya bakan insanda çok senin aldığın parada kimsenin gözü yok sadece burda öyle yüksek maaş almanı yazman ve isyan etmen beni kötü etti ne güzel devlet işi ya garantin var emeklilik dai düşünmem ben öyle olsam ben buralara kadar nasıl geldim onu bir allah bilir ben artık çalışmayı bırak iş yerine kadar yürümekte zorlanır oldum ayaklarımdan ve 12 saat ben neler yaşıyorum.

devlet çok hayin özürlülere karşı benim özürüm belli düzelicek bir durumum olmadığı belli olduğu halde bize çıkan zorluklara isyan eder oldum yok vergi indirimi alıcan yok şu yılı doldurcan yok bu primin olucak 4600 günü gecik pirimim var bu dai tatmin etmiyor devleti...

valla kardeşim bi tek ben yazmadım atamalar beklenirken herkes ne maaş alınıyor diye sorular sordu hemde defalarca neyse pardon o halde moderatör abimiz kardeşimiz kimse başlığı kaldırmasını rica ediyroum...

Üst Alt