Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim var ama son aldığım rapor düşük çıktı. Emeklilikte sorun olur mu?

Servet10

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinize sağlıklı engelsiz günler dilerim. Ben 1998 yılında iş kazası geçirdim, 1999 yılında sol kolumdan %40 %45 %50 sürekli olarak rapor aldım. 2002 yılında vergi indiriminden yararlanmaya başladım. 2009 yılında yeni bir işe girdim, daha sonra 2009 yılında bireysel olarak rapor için başvurdum, %25 olarak rapor verdiler. Engelli olarak girdiğim iş yerinde halen calismaktayim ve vergi indiriminden yararlanmaktayim. Bu şartlarda engelli emekli olmak istiyorum bu aldığım %25 lik rapor emekli olmama manimidir?

vergi indirimi bir kez alinir ve ömür boyu geçerlidir emeklilikte bir sorun çıkmaz yeni raporunu yok sayın

Teşekkür ederim. Peki mehmet-41 Engelli olarak emekli olmak istesem 5800 günüm var 7200 günü beklersem ne kadar maaş farkeder? Maaş hesaplamasi epey karışık sanırım. Sgk sistemde son aldığım %25 raporu baz alıyor sanırım. Sifayen bir arkadaşın tanıdığı aracılığıyla sordurduk rapor oranı düşük emekli olamaz demişler. Emekli olucamiz zaman vergi dairesinde bir evrak almamız gerekiyor mu?

maasini 3000 tl üzerindeyse emekli maasinda fark olur illaki ama en güzeli erken emekli olmak yeniden calisip iki maaş alabilirsiniz ayrıca vergi indiriminiz ololduğu için emeklilik zamanı geldiğinde sgk.ya vergi indiriminin olduğunu söylemeniz yeterli onlar sizi ona göre emekli edecekler şimdi bir şey yapmanıza gerek yok emeklilik için vergi indiriminin var zaten bu yeterli umarım yardimci olmuşumdur

Çok teşekkürler inşallah dediğiniz gibi emekli olmaya karar verdiğimde sıkıntı olmaz. Kamuda çalışıyorum ikramiyelerle birlikte ortalama 3500 geçer, sigorta başlangıcım 1997 yılından 2003 yılında çalıştığım kurum ozellesti. Yani 2000 ve 2008 yillari arasında 3 yıl kamuda, 2 sene 4c ki olarak çalıştım 3 yıl issiz, boşluk var. 2009 sonrası kamuda devam ediyorum. Çalıştığım kurumdan engelli emekli olanlar 7400 günü vardı bu yıl verilen 100 lira dahil 2800 tl aldılar. Benim gün sayım 5800 olduğu için az maaş bağlanır diye korkuyorum. Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Mehmet (41) yazmissin memleket kocaeli mi?

hayirlisi olur inşallah .zonguldak memleket

Üst Alt