Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirimim var. Emekli olacağım. İşten çıkış bildirgesi..?
Kardeş vergi indirim belgen var zor olanı aşmışsın buraya kadar tamamda
-sigorta giriş tarihin ?
-toplam ödenmiş prim günün
-raporun süreklimi -sürelimi
-ben işyerimden çıkış belgesi aldığımda çıkış kodu diye bir şey yazmıyordu
-günlerini ve yıllarını tamamlayıpta çıkış aldıysan yaşlılık aylığı sınıfına girer
-daha önce çalışıyor iken şu an çalışamayacak durumda olduğun için müraacatta bulunduysan malül aylığına girer yanlış hatırlamıyorsam
bunları belirtirsen yardımcı olmaya çalışırız
Bende bu konuyu çok merak ediyorum. Eğer % 40 rapor alıp erken emekli şartlarını yerne getirdiğimizde erken emekli olurken muhasebe nasıl bir çıkış yapmalı. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Sayin ugur bey bende bisey sormak istiyorum niye raporun sureklimi surelimi diye sordunuz benim rapirum sureli fakat vergi indirim belgemde sure kisitlamasi yok gunlerimim dolmasina 3 yil var ben bu vergi indirimine istinaden emekli olacakmiyim yojsa olamayacakniyim cok merak ediyorum yani bilgisizim tesekjrler cevap yazan arkadaslara
Emeklilikte esas olan saglik rapirumu yoksa surekli olan vergi indirim belgesimmi benim durumumda olan arkadaslar varmi yani saglik raporu 1 yil sureli vergi indirim belgesinde sure kisitlamasi olmayan
- Sigorta giriş tarihi : 1 ekim 1987
- Toplam ödenmiş prim 80.000 - 5066 Gün
- Rapor sürekli
Benim sormak istediğim muhasebesi çıkış kodu 09 olarak yazdı. SGK bunu mu dikkate alıyor? yoksa Vergi indirim belgesini mi?
5 kasım günü emeklilik için müracaat ettim. Memur bana sordu malulen mi emekli olacaksın, bende yok vergi indiriminden emekli olacağım dedim.
Memur da bana vergi inidimin var mı diye sordu bende var dedim. Daha sonra bana yaşlılık aylığı tahsisno verdi...
Bu durumda ben hangi emeklilik oluyorum? Yaşlılık? Malülen?
İşyerinden hemen mi çıkmalıyım? Tazminatımı nasıl alacağım? Tazminat alabilir yazısı var elimde.
şartları tamamlamışsın.bence çıkışını ver daha iyi olur.sen malunen değil erken emekli olacaksın.vergi indirimi almış ve bütün şartları yerine getirmişsin zaten
arkadaşım yazını geç gördüm
diğer yazdığın konu başlığınada mesaj yazmıştım ama geç kaldım zannedersem
aynen yazdığım mesajı burayada ekliyorum
arkadaşım öncelikle sgk 'ya gittiğinde sana çalışıp çalışmadığını soracaklar. sen çalıştığını beyan ettiğinde sana emekli olup olamayacağını araştırmak için bir dilekçe doldurmanı isteyecekler sen de dilekçeyi doldurduktan sonra dilekçene vergi indirim belgesinin ve kimliğinin fotokopisini ekleyerek teslim edeceksin .Dilekçeni teslim ettikten sonra yakaşık 15 gün ila 1ay içerisinde dilekçenin cevabı emekli olur veya olamaz diye sana gelecek.sen bu zaman zarfında çalışmaya devam edeceksin.eğer gelen cevapta emekliliği hak ettiğin yazıyorsa bu yazıya istinaden bir istifa yaz. yani şöyle "emeklilik hakkı kazandığından dolayı istifa ettiğini ve tüm yasal haklarının tarafına ödenmesini istifa dilekçende belirt" ve işten çıkış bildirgesinin tarafına verilmesini iste.kıdem tazminatını da alabilirsin.işten çıkış bildirgesini de aldıktan sonra sgk 'ya git. orada sana bir belge "tahsis ve talep belgesi" doldurmanı isteyecekler.bu belgeyi doldur. işyerinden sana verilen çıkış belgesini,vergi indirim belgesinin ve kimliğinin fotokopisini ekleyerek evraklarını sgk 'ya teslim et.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
umarım işten ayrılmamışsındır ve işten çıkışta istifa dilekçendeki beyanın kıdem tazminatı konusunda önemlidir
şayet işten ayrılmış isen 10 gün geçtikten sonra müracat et ve sgk 'da sorduklarında çalışmadığını söyle çünkü çıkışın sgk 'ya zaten bildirilmiş olur
İşten çıkışı verdim en başta yazıyor. İşten çıkış bildirgesi. Yani Sigortalılığın sonlanması.
SGK dan Tahsis no aldım. Sıra tazminat ve Vergi iadesinde. SGK dan tazminat alabilir yazısı alıp işyerine götürdüm. Kasım 15'inde çıkış istedim.
Şimdi ben 8 sene çalıştığım işyerinden Tazminat ve Vergi iadesini nasıl alabilirim?
işten çıkışta istifa dilekçesindekideki beyanın kıdem tazminatı konusunda önemlidir.istifa dilekçesine kıdem tazminatı alabilir yazısıda eklenmeli yoksa işveren prüzler çıkarabilir
iş yerine vereceğiniz dilekçe
[FONT=Arial]
………………………….
[/FONT][FONT=Arial]
…………………………………………………….Şirketi’ne/Müdürlüğü’ne
[/FONT] [FONT=Arial]Şirketinizde …………/…………../………………tarihinden bu yana ………………..sigorta sicil numarası ile ve …………………………TC Kimlik numarası ile 4/A kapsamında sigortalı olarak çalışmaktayım . 1475 sayılı iş kanunun 14.maddesinin birinci fıkrasının (5) numaralı bendi gereği………/…………../…………….. tarihi itibariyle , 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün pim ödeme süresini tamamladım. Yaşlılık aylığı almak için işyerinde ayrılıp yaş şartını tamamlamayı bekleyeceğim.[/FONT] [FONT=Arial]Bu nedenle işyerinde iş sözleşmesini sona erdirerek ayrılıyorum.[/FONT]
[FONT=Arial]1475 sayılı iş Kanunun 14.maddesinin birinci fıkrasının (5) numaralı bendi gereği tarafıma kıdem tazminatımın verilmesini ;
şeklinde olmalı
ve kıdem tazminatı alabilir yazısıda eklenmelidir
ayrıca kıdem tazminatı alabilir yazısını işten ayrılma dilekçeniz ekinde vermeniz yeterli.Ancak işverenin kabul etmemesi durumunda noter aracılığıyla gönderebilirsiniz[/FONT][FONT=Calibri]. [/FONT][FONT=Arial][/FONT]
xxxxxxx Sigorta sicil numaralı (İsmim) yasal şartları yerine getirerek Yaşlılık Sigortasından Aylık bağlanması için 05/11/2013 Tarihli dilekçesi ile istekte bulunduğundan, 506 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri gereğince kurumumuzca dosyasına 01/12/2013 tarihinden geçerli olmak üzerek maaşı bağlanacaktır.
Bu yazı, adı geçenin isteği üzerine ve 1475 sayılı İş Kanunun 14 maddesi gereğince yazılmıştır.
Selamünaleyküm birşey sormak istiyorum ismim fatih
benim %50 engelli raporum aldım emekli olmak için isyeri cikisimi ne olarak gostermeli bilgi verirseniz sevinirim