Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim var. Emekli olurken yeniden bir işlem yapacak mıyım?

sempatiker

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benım anlamadıgım su bende raporumu gönderdim ama bi evrak eksik oldugunu söylediler zaten kolumdan engelim % 45 aslımdan %10 ve bana aslımdan gelen sonucları ıstıyorlar calısıyorum suan ama bende vergiden zaten yararlanıyorum iş yerimden 3 dereceden vegi indirimi var nasıl olcak bu durum şimdi ben emeklilikten faydalanabılırmıyım onu anlamadım

1 Ekim 2008'den önce sigortalı olmuşsanız, vergi indirimi hakkı kazanmanız size emeklilik hakkını da kazandırmış olacak. Yani emeklilik zamanında sizden yeniden rapor istenmeyecek.

kelbek bı sorum olacak bende vergıden yararlanmak ıcın evraklarımı hazırlayıp ankaraya gönderdım cevap geldı zaten sadece sol kolum ortebedi % 45 ve solunum % 6 toplamda % 51 özürlü raporum var bana solum testını ıstedıler bende işimden dolayı vakıt bulamadıgımdan o raporu gıdıp hastaneden almadım ama calıştıgım özel iş yerimden vergıden yararlanıyorum emeklı olurken malulen tekrar ankaraya evrak göndermem gerek mi

gökhan vergi indirimin varsa tekrarmı başvurdun vergi indirimi için yoksa sgk ya malülük içinmi başvurdun ikisi ayrı şeyler şayet vergi indirimi raporun var ise emekli olucagınızzaman vergi indirimi raporunuzla sgkya müracat etmeniz yeterli tekrar rapor istemezler niye tekrar başvurdunuz net acıklarmısınız şayet raporu düşürürlerse önceki vergi indirimide yanar

Defterdarlıktan onaylı bir vergi indirim hakkı elde etmemişseniz, resmi olarak vergi indiriminiz yok demektir. Yani erken emekli olamazsınız.
İşyerinizin ezberden uyguladığı vergi indirimi de aslında usulsz oluyor. Emeklilik için hiç bir değeri yok.

Üst Alt