Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim var. Emekli olurken yeniden vergi indirimine başvuracak mıyım?

zbakiye

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2008 yılında işyerimin müracaatı ile defterdarlıktan vergi indirimi aldım.
Doğuştan sol kol engelliyim oranım % 40 .
Daha sonra işyerimi değiştirdim ve engelli kadrosunda çalışmıyorum. şimdi 3600 günümü doldurdum. Emekliliğe hak kazandım mı ve bu raporu ve defterdarlık müracaatımı yeniden mi yapmalıyım?

Engelli kartım var, engelim nüfusuma kayıtlı ve defterdarlığın işyerine gönderdiği vergi indirimi yazısının bir nüshası da bende mevcut.

Konu ile ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler

vergi indirimi bir kez alınır ömür boyu geçerlidir tabi süresiz ise ve sizi emekli eder emekli olurken tekrar vergi indirimine başvurmanıza gerek kalmıyor emekli olurken sgk ya vergi indirim belgeniz olduğunu söylemeniz yeterli onlar maliyeden belgenizin olup olmadığını zaten sorgulayacaklar ve emekli olacaksınız dediğim gibi tekrardan vergi indirimi almanıza gerek yok

Sigorta girişiniz 1 Ekim 2008'den önceyse ve ssk'dan emekli olacaksanız bir kez vergi indirimi almanız yeterli. Tekrar rapor istemezler sizden. Diğer statülerdense, yada sigorta başlangıcınız bu tarihten sonraysa kurum sevkiyle yeniden almanız şart.

Emeklilik hak kazanıp kazanmadığınızı hesaplayabilmemiz için,
gün ay yıl olarak doğum tarihinizi
gün ay yıl olarak -staj değil- tam primden yatırılmış sigorta başlangıç tarihinizi
ve hangi statüden emekli olacağınızı yazar mısınız?

Mehmet bey cok tesekkur ederim cevabiniz beni cok mutlu etti.:) ve sayin kelebek eylul 961 dogumluyum, ise giris tarihim temmuz 1992 arada bosluklarim var ama toplam ssk li prim gunum 3710 . Tekrar yardimlariniz icin tesekkur ederim.

2008_oncesi.PNG

Prim gününüzü 3760 güne tamamladığınızda emekli olabilirsiniz. :)

50 gün daha çalışarak emekli olabilirsiniz 3710+50=3760 birşey kalmamış hayırlı olsun şimdiden emekli işlemlerini yaparken ne gibi işlemler yaptıysanız buradan paylaşırsanız diğer arkadaşlar içinde güncel bilgi olacaktır

Çok çok teşekkür ederimm:) mutlaka kelime kelime anlatacağım SÖZ...

vallahi ben de okuyun ca çok sevindim ben 2002 de vergiden muaf oldum bu yasa çıkarsa beni etliker mi torba yasası...

vergi indirimi süresiz onaylanmış bir kişi emekli o belge ile emekli olur emekli olurken tekrardan vergi indirimi almasına gerek yok çalışma hayatında bir kez vergi indirimi alındımı emekli eder emekli olurken sgk ya vergi indirim belgeniz olduğunu söylemeniz yeterli

Mehmet bey ssk ya başvurdum yüzde 58 vergi indirimimle onlarda maliyeden vergi indirimimi sorgulayıp 30 günde neticelenir dediler 4047 günüm 01.01.1986 sigorta girişim var 24 haziranda başvurdum kaç günde belli olur maaşım

Ben de 2 yıl önce SÜREKLİ-ÖMÜR BOYU ibareli vergi indirim belgesi alarak emekli olmuştum. Yaşım 46. Ankara merkez sağlık kurulu 1 yıl sonra kontrol şerhi koyarak onaylayıp göndermişti.1 yıl sonra tekrar SGK ya gittim. 14 Ocak 2012 tarihli genelgeyi gösterdim. Benim hastaneden aldığım rapor SÜREKLİ ÖMÜR BOYU .. bu genelgeye göre benden yeniden rapor isteyemezsiniz dedim. Biz isteriz dediler.. Mahkemeye ver dediler.. Mahkemeye verme süremin geçtğini (1 aymış) sonradan öğrendim. Maaşımı kestiler. 5 ay maaş alamadım. Hastaneden tekrar aynı raporu aldım. Ankara yine 1 yıl sonra kontrol diye onaylayıp göndermişti. Bu kontrol muayene tarihlerim e-devlet menüsünde de yazıyordu. Şimdi yine kontrol diyorlar. 30 mart 2013 tarihli genelgeyi gösteriyorum ve ekliyorum. Her yıl kontrol muayene tarihim e-devlet menüsünde yazıyordu şimdi orada yok neden diyorum ? Biz bilmeyiz,git onu e-devlet yöneticilerine sor dediler.. Ben de e-devlete sordum. Bizimle ilgisi yok dediler.. SGK il müdürlüğü verileri giriyor. Sorumluluk onlara aittir. Sistemde sorun yok diyorlar.. SGK il müdürlüğüne bu cevabı yazıyorum , bizi ilgilendirmez git e-devlete diyorlar.. Konu için bu ay içinde 2 kez BİMER'e başvuru yaptım. Halen cevap yok. Bu nasıl iştir ? Ben 2 yıldır emekliyim. Hiçbir işte de çalışmıyorum. Neden evraklar halen daha merkez sağlık kuruluna gidiyor ? Emekli olanların vergi daireleri ile işleri olmaz ki... Neden benim oluyor ? Bir yerde yanlışlık mı var diye e-devlete az önce yine yazdım.. Cevap bekliyorum.. Yani sizin anlayacağınız her yıl paranoyak şizofren bir hal alıyorum. Zaten yeterince derdm ve stresim var bir de bunlarla uğraşıyorum.. Ne yapmalıyım sizce ?

Ankara merkez sağlık kurulu sürekli olarak vergi indirminizi onaylarsa sgk tekrar rapor isteyemez bazı vergi indirimi müracatları ankaradan süreli olarak onaylanabiliyor

Kanunlar ve yüksek yargı kararları yetkinin merkez sağlık kurulunda değil her yıl ilan edilen rapor vermeye yetkili hastanelerde olduğunu söylüyor.. Yönetmelikler de bunu yazıyor.. Ama bunu kazıyan yok.. Git mahkemeye ver diyorlar .. Mahkemelerin işi o kadar az ki zaten,ben gideyim de müracaat yapayım diye bekliyorlar.. Böyle birşey var mı arkadaşlar ?

Nufusa Kayıtlı %40 Engelli

Merhabalar,

Benim engelim doğuştan ortopedik ve %40. Defterdarlıktan vergi indirimi onayını aldım (Ankara onaylı) Nufusa kaydettirdim ama hiç engelli kadrosunda çalışmadım. 15 /08/2014 de emekliliğim yani 3760 günüm doluyor, Şimdi emekli olurken raporumu yenilemem gerekecek mi? Teşekkür ederim

vergi indirimini aldıysanız...ve süre konmadıysa sgk emeklilik sırasında tekrar rapor istemiyor.

Mehmet bey cevabınız beni gerçekten çok mutlu etti:)) çok teşekkür ederim bu bilgi için :)

Arkadaşlar vergi indirimini bir kere alırsınız, ama her işyeri değiştirdiğinizde muhasebeden o şirkette çalıştığınıza dair yazı alıp defterdarlığa sakatlık indirimi bölümüne veriyorsunuz sonra hem maaşınıza belli miktar para yansıyor, hem de engelli kadronuzu bildirmiş oluyorsunuz. Eğer hatam varsa bilen arkadaşlarımız düzeltebilirler, ama ben hep öyle yaptım...

allah herkese hayırlısıyla emeklilik nasip etsin

Üst Alt