Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim var. İş değişikliği yaptım. Yeniden başvuru yapmalı mıyım?

zozanax

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
önce herkese slm.ben 2003'te işe baslarken vergı ındırımı ıcın 2006 senesınde basvuru yapmıstım.2007'de birinci derecede vergi indirimi hakkı kazandım.saunda yen bı ıse qırdım.tekrar vergı ındırımı ıcın basvuru mu yapılcak yoksa eskı ındırım belgesı bu ıs yerındede qecerlı mı ? bırde 1.derece ıcın 650 tL ye ne kadar bır artıs yansır.. cvplarınız ıcın sımdıden tessekkur ederım.saygılar..

zozanax hiç birşey yapmana gerek yok dostum iş yerine vergi indirimin olduğunu söylemen yeterli belge isterlerse maliyeye gidip vergi indirimin oldugununa dair yazi isticeksin 25 tl gibi bir artış olur
saygılar

huseyıncım..çok net anlattın her şeyı uyarılarınıda dıkate alacam gecen ınsan kaynaklarına sordum vergı daıresıne yazı gmnderdık onu beklıyorz deıler bakalım bende onları beklıyorum

çok teşekırler bu ay dedıle 5 gunlerı var bakacaz ne göecez zaten katkın için saol

avcıkomando;

Yanlış bilgi vermek vermemekten iyidir. Asgari ücerin brütü o söylediğin 815 tl değilken adamın eline o para nasıl geçiyor. Askerde komandomuydun uzay matematiği falan mı hesaplıyordun?

Doğrusu arkadaşım 629+ 40-50 arası bir maaş!

arkadaşım benim de aynı sorunum var işe girişte vergi indirim belgemi verdim bana bu eski iş yeri için yeni bir rapor alman gerekiyor dediler. bunu söyleyen insan kaynakları birimi işn ilginci ben de idari işler de işe başladım bu işleri az çok anlıyorum.ssk iş kur vergi dairesi gibi yerlerre gidiyorum.sordum vergi indirimi bir kere ye mahsus alınır iş yerine mahsuben alınmaz bilgisini verdiler.ben de salağa yattım siz bilirsiniz deyip ara verdim .şimdi de vergi indirim belgesini getir dediler bu hafta içinde vdrgi dairesine gidip belge yi alacağım.benim sıkıntım belge yi kabul etmeyip beni uğraştırması çünkü insan kaynakları müdür yardımcısı biraz çok bilmiş .fazla uğraşmak istemiyorum çünkü ban takmış durumda bakalım gidişata göre hareket edeceğiz.

naim bey,
İşyerinizden çalışma belgesi alıp deftardarlığa, vergi dairesine gidiyorsunuz.
Dilekçe,foto ve ind belgeniz ekinde talepde bulunuyorsunuz! (istenen belgeleri internetten öğrenmeniz daha iyi olur)
Sonra onlar posta yolu ile işvereninizin adresine yolluyorlar.Bi nevi emirvaki indirim uygulama tebliği oluyor! Bu işlem 2-3 ay sürebilir!
Vergi dairesi eski belge geçer diyor.. İşveren kabul etmiyor! Oda haklı kendince böyle düşünmek lazım. İşini sağlama alıyor...

arkadaşlar benımde bu konuda bir sıkıntım var iş yerınde calişirkene vergi indirimi aldım. agir derecede 89 olarak calişamaz diye raporum oanaylandı geldı . fakan ben bu iş yerınden bir süre sonra başka bir şirkete gectım. raporumda agir özrlü calişamaz yazdıgı için ban daha önceden almış oldugum :% 60 olan raporla işe başladım ve şu anada 630 tl alamaktayım ben :%89 luk vergı inridimı raporumu gösterseydım acaba işe alırlarmıydı. burada ne yapmam gerekırdı 2004 ssk girişim şu anda 2350 civarında pirimım var malulen emeklılıge başvursaydım kabul ederlermıydı.. aciklama yaparsanız sevinirim..

avcıkomando;

Ben yolu gösterdim... Problem yok! Gidicek benim dediğim yapacak...
Aklını kendine sakla işmi buldun adama işten çık diyorsun:confused:

yeni işe girdiğiniz taktir de, iş yeriniz sizi tekrar vergi dairesine gönderiyor zaten önceden kayıtınızın olması önemli değil,her iş yerinin kuralıdır buu.çünkü diğer işten çıktığınız taktir de iş yeri işten çıktığınızı vergi dairesine beyan ediyor,tekrar başka bir işe girildiği zaman aktifleşiyor.

avcıbey arkadaşım,
Yanlış anlıyorsun biz ona tekrardan rapor alıcan demiyoruz.
Elindeki fotokopi vergi ind. belgesi eski işyeri isimli olduğu için işveren bana hitaben yazılısını getir diyor.
Ben elindeki geçersiz demiyorum. İşyeri bu şekilde istiyor diyorum.
Nasıl yapıcağınıda ben söyledim..

Sen belki pazarda limon satabilirsin ama sen AVCIKOMANDOSUN herkez senin gibi olamaz!
İş hayatında bazen mecbur kalırsın üstlerin yalnış da olsa onların yalnışı doğru olur..
Her kafanın tası attığında her yalnışta işten ayrılırım diyemezsin!
Bazı zorluklara göğüs germek gerek...

Vergi ind.hakkı var ama iş değiştirmiş engelli çalışanlar ne yapmalı nasıl yol izlemeli..
Arkadaşlar iş yeri değiştirmiş bir engelli kardeşimizin yapması gereken işlem yeni iş yerinden alacak olduğu çalıştığına dair belge ve kendi yazacak olduğu dilekçe ile Maliyeye müracaat edecek Maliye 15 gün içerisinde yeni iş yerine xxxxx kişinin x derece de vergi ind.hakkı vardır diye yazı gönderir...
Vergi ind. hakkını xxxxx ilinden alan ama çalışmak için yyyyy iline giden engelli birey ise yukarıdaki işlemin aynısını yapacak ama bu kez çalışmaya başladığı ilin Maliyesine xxx ilinde vergi ind. hakkı kazandım yyyy iline aktarılmasını için dilekçe verecek...

Üst Alt