unknown_girl
Her memur bir şey söyleyince bir adım ilerleme olmuyor malesef.
Kendi öykümü ve bu konuda kendimce uyguladığım çözümü anlatayım size.
İstanbul vergi dairesinde kayıtlı vergi indirimim vardı, emekli oldum, İzmir'e yerleştim.
İzmir'de kurumsal bir firmada emekli çalışan olarak işe başladım.
Personel müdürü, emekliye vergi indirimi olmaz falan dedi ve ben de kesin yanlış olduğunu bildiğim halde ufak bir miktar için üzerine düşmedim. Daha sonraları bir kaç kez hatırlatmama rağmen aynı şeyleri söyleyince itiraz ettim ve tartışma yaşadım.
Bana, çok biliyorsan buyur sen otur bu koltuğa deyince bu vergi indirimini almamın artık şart olduğuna inandım.
Bilgi edinme kanalıyla durumu İstanbul vergi dairesi başkanlığına yazdım.
Gelen cevapta emekliliğin vergi indirimi almaya engel bir durum olmadığı bilgisinden sonra benim xx tarih ve xx numaralı raporla xx tarihinden itibaren vergi indirimi hakkım olduğu, 3. dereceden faydalandırılmamın uygun olduğu belirtiliyor.
Müdür bu belgeye karşılık, İstanbul vergi dairesi beni bağlamaz ben İzmir'e bağlıyım dedi, inatlaştık ya...
İzmir vergi dairesine gittim, bizde kayıtlı olmayan vergi indirimi için yazı veremeyiz, bir şey de yapamayız dediler.
Ben de, İzmir vergi dairesine dilekçe vererek İstanbul vergi dairesinde kayıtlı vergi indirimi dosyamın İzmir vergi dairesine transferini talep ettim. Bir buçuk ay falan sonra İzmir'e nakledilen vergi indirimimi işverenime İzmir vergi dairesi tarafından postayla tebliğ ettirdim.
Bu arada da işe gireli 52 ay olmuştu.
Yazının geldiğini öğrendikten sonra personel müdürüne tekrar çıktım, tabi hiiç o sözleri o söylememiş mübarek yazın geldi dedi
Ben bu seferde 52 aylık fark alacağımı belirttim, öyle birşey yok dedi ve kestirip attı, kendilerine yüklü bir iş çıkacağını sandı.
Ben, sizden bir şey talep etmiyorum, sadece 52 aylık maaş bordromu onaylayın ve imza sirküleriyle verin dedim onu canına minnet kabul etti.
Bu bordrolarla da işverenin bağlı olduğu vergi dairesinden geriye dönük 52 aylık fazlan kesilen vergi tutarının iadesini talep ettim. Para bir ay sonra verdiğim hesap numarasına yattı.
Sonuç mu, müdürle kanka olduk
Tabi şimdi bıraktım, çalışmıyorum artık.