Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim var. İşyeri değiştirirken bir sıkıntı olabilir mi?

alemba

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İş yerime gelen vergi indiriminde sure kısıtlaması yok,İki ay önce iş yerimi değiştirdim,tekrar. Müracaat etmem gerekiyo galiba yeni iş yerime gelecek olan indirimde sure koyabilirlermi yada oran dusebilirmi aceba...tsk

alemba

İşyeri değiştirirken yeniden vergi indirimine başvurmayacaksınız. Elde edilmiş süre kısıtlaması bulunmayan vergi indirimini tüm iş yaşamınızda kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken şey defterdarlığa gidip yeni işyerinde sakatlık indiriminden yararlanabileceğinize dair yazı almaktır. Raporla, yeniden başvuruyla vs. bir işiniz olmayacak yani

vergi dairesine gidin durumu anlatın başka bir ilde iseniz vergi indirimi verilen vergi dairesine yazıyorlar vergi indiriminiz yeni işyerinize geliyor.

Vergi indirimi için başvurduğumuz vergi dairesi başka bir şehirdeyse o zaman nasıl bir işlem yapmamız gerekir? Diyelim ki İstanbul'da yaşarken vergi indirimi için başvurduk ve olumlu sonuç aldık. Daha sonra Ankara'da işe başladığımızda nereye başvurmamız gerekir.

Benim de benzer bir sorunum var. Şu an yaşadığım defterdarlığa ilk gittiğimde eski iş yerine vergi dairesinden gelen yazıyı üst yazı ile kuruma iletilmesinin yeterli olacağı söylendi ancak çalıştığım kurum belgede ıslak imza olması gerektiğini söyledi. Eski iş yerindeki yetkili kişi, vergi dairesinden gelen yazının o şirket için geçerli olduğunu ve gönderemeyeceklerini söyledi.
Yeniden defterdarlığa gittim ve bu kez başka bi memur vergi dairesinden adıma gelen yazı ile birlikte raporumun da verilmesinin yeterli olduğunu söyledi. Eğer başka bir yere tayin durumu olursa işten ayrılmadan önce bu belgeyi almam gerektiğini belirtti.
Kime sorsam farklı bir cevap alıyorum bu durumu nasıl çözebiliriz?

unknown_girl
Her memur bir şey söyleyince bir adım ilerleme olmuyor malesef.
Kendi öykümü ve bu konuda kendimce uyguladığım çözümü anlatayım size.
İstanbul vergi dairesinde kayıtlı vergi indirimim vardı, emekli oldum, İzmir'e yerleştim.
İzmir'de kurumsal bir firmada emekli çalışan olarak işe başladım.
Personel müdürü, emekliye vergi indirimi olmaz falan dedi ve ben de kesin yanlış olduğunu bildiğim halde ufak bir miktar için üzerine düşmedim. Daha sonraları bir kaç kez hatırlatmama rağmen aynı şeyleri söyleyince itiraz ettim ve tartışma yaşadım.
Bana, çok biliyorsan buyur sen otur bu koltuğa deyince bu vergi indirimini almamın artık şart olduğuna inandım.
Bilgi edinme kanalıyla durumu İstanbul vergi dairesi başkanlığına yazdım.
Gelen cevapta emekliliğin vergi indirimi almaya engel bir durum olmadığı bilgisinden sonra benim xx tarih ve xx numaralı raporla xx tarihinden itibaren vergi indirimi hakkım olduğu, 3. dereceden faydalandırılmamın uygun olduğu belirtiliyor.
Müdür bu belgeye karşılık, İstanbul vergi dairesi beni bağlamaz ben İzmir'e bağlıyım dedi, inatlaştık ya...
İzmir vergi dairesine gittim, bizde kayıtlı olmayan vergi indirimi için yazı veremeyiz, bir şey de yapamayız dediler.
Ben de, İzmir vergi dairesine dilekçe vererek İstanbul vergi dairesinde kayıtlı vergi indirimi dosyamın İzmir vergi dairesine transferini talep ettim. Bir buçuk ay falan sonra İzmir'e nakledilen vergi indirimimi işverenime İzmir vergi dairesi tarafından postayla tebliğ ettirdim.
Bu arada da işe gireli 52 ay olmuştu.
Yazının geldiğini öğrendikten sonra personel müdürüne tekrar çıktım, tabi hiiç o sözleri o söylememiş mübarek yazın geldi dedi :)
Ben bu seferde 52 aylık fark alacağımı belirttim, öyle birşey yok dedi ve kestirip attı, kendilerine yüklü bir iş çıkacağını sandı.
Ben, sizden bir şey talep etmiyorum, sadece 52 aylık maaş bordromu onaylayın ve imza sirküleriyle verin dedim onu canına minnet kabul etti.
Bu bordrolarla da işverenin bağlı olduğu vergi dairesinden geriye dönük 52 aylık fazlan kesilen vergi tutarının iadesini talep ettim. Para bir ay sonra verdiğim hesap numarasına yattı.
Sonuç mu, müdürle kanka olduk :)
Tabi şimdi bıraktım, çalışmıyorum artık.

Ufukalp Teşekkür ederim. Ben de vergi dairesinden adıma gelen yazının aslı ile birlikte raporumu vermeyi düşünüyorum.

Üst Alt