Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim var. İşyeri değiştirirken ne yapmam gerek?

emovic

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Kafamı kurcalayan ama bir türlü anlamadığım bir konu var. Eski şirketimde özürlü kadrolu ve vergi indirimi alıyordum. Defterdarlığına giderek ilk müracaatımı yapıp vergi indirimi almıştım. Yalnız eski şirketimden ayrılıp yeni şirkete geçtim. Yeni şirkette vergi indirimi alabilmem için, şirketteki insan kaynaklarından biri, defterdarlığına gidip dilekçe yazmam gerektiği söylendi.
Defterdarlığa gittiğimde böyle bir işleme gerek olmadığını, ne işçinin ne işverenin herhangi bir başvuruşuna gerek olmadığını ve elimdeki ilk müraacaat ettiğim belgeyle yeterli olacağını belirttiler.
Bu durumda işveren vergi indirimi alabilmem için devlet kurumuna bildirmesi gerekmiyor mu? Çünkü elimdeki belge yeni şirkete bağlayıcı bir belge değil sonuçta.
O nedenle uzman birilerine sormak istiyorum. Cevap verenlere teşekkürler..

Vergi indirimini hak ettiğinize dair bir belgeyi işverene vermeniz yeterli. O belgeye karşılık bordroda sakatlık indirimini uygulayacak muhasebeci... Başkaca bir bildirime gerek yok.

Üst Alt