Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim var. Memur olarak emekli olacağım, yeni rapor istiyorlar?

ilyas72

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
temmuz 2003 ssk girişim var. 1135 gün var. %50 vergi indirimli sürekli raporum var. 2012 tarihli..
9 ekim 2012 den beri memurum.
emeklilik dilekçesi verdim.
vergi indirim olmasına rağmen sgk benden neden yeni rapor isitiyor

ilyas72 ssk'lı günlerinizi, memur olduğunuz günlerden geri gitseniz dahi 1 Ekim 2008 sonrasına geliyor. Bu durumda son 3,5 yılınız memurluktan olduğu için 4c'den emekli olacaksınız ve bu durumda da sizden yeni rapor isterler. Vergi indirimi yalnızca 1 Ekim 2008'den önce sigorta girişi olup, SSK'dan emekli olacakların ihtiyaç duyacağı bir hak. Sizin işinize yaramaz emeklilik için.

ilyas72

toplam pirimin ne kadar malulenmi oluyorsun engelli hakıylamı oluyorsun bilgi versene

ilyas72,
2935 gün ile emekli olmanız imkansız siz malulen emekli olmak için mi müracaat ettiniz.

malulen emklilik için %60 gerekiyor. bunu istemedim.
erken engelli emekliliği için başvurdum...

1135 gün ssk var.
ilk işe giriş 9 temmuz 2003
9 ekim 2012 den beri memurum (emekli sandığı ) 360 X5 =1800
1800+1135=2935 günüm oluyor. 9 ekim 2017 tarihinde...

ilyas72,
Prim gün sayınız yeterli değil ki İlyas bey, Neden emekli olmak için müracaat ettiniz anlayamadım.

işyerinde sorun oluyordu...
kronik rahatsızlığım tedaviye yanıt vermiyor...

en azından ne zman emekli olacağımı bilmek istiyordum..
bana gelen yazıyı buraya nasıl yüklerim?

Sanırım erken emeklilik olamayacağı için malulen emeklilik için rapor istiyor.. lakin sgk her engelliyi malulen etmek için kurulda görüşüyor..
ilyas72 size gelen yazıda SGK hitap en altta şu kanuna tabisiniz şu tarihte emekli olabilirsiniz yazması lazım

cehlix bey
doğru söylüyorsunuz.
ben erken emklik için başvurdum.
sgk işgüzarlık yapıp malulen emklik için tekrar hastneye git diyor.. ben bunu anladım

ilyas72,
Malulen emeklilik için en az %60 oranında rapor gerekli. Bence malulen emeklilik için hiç uğraşmayın..

Şu tabloya tabisiniz.
2008_sonrasi.PNG

bu tablo memurlar için de mi geçerli ?

ben malulen emkli olmak istemem... erken emekli olmak daha avantajlı...

@ilyas72

Emeklilik zamanı geldiğinde alacağınız raporun oranı belirleyici olur. gün/temmuz/2003 + yukarıda İlker'İn verdiği tablo emekliliğinizi belirler. %50 ve üzeri oran olursa, (gün/temmuz/2003 + 16 =) gün/temmuz/20019 tarihinde (ssk + memurluk + askerlik borçlanması vs) toplamda 4100 gün prim de varsa emeklisiniz.

O gün geldiğinde kurumunuza emeklilik için başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler...

Üst Alt