Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim var mı yok mu?

serkan1976

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2014 yılında aldığım %80 2 yıl süreli raporla çalışırken vergi indirimine başvurmuş ve raporum 2 yıl süreli %80 ile onaylanarak vergi indirimi hakkı elde etmiştim.

Elde ettiğim 1. derece vergi indirimi ile SGK ya emeklilik için başvurmuş ve 2 yıl süreli emekli olmuştum. 17.08.2016 tarihli kontrol muayenesi SGK tarafından istenmiş ve 45 gün öncesinden kontrol için heyete girmiş ve sürekli %77 oranlı SGK sevki ile alınmış raporla emekliliğimin devamı sağlanmış ve kontrol tarihi kaldırılmıştı.

Şimdi yeni bir şirkette engelli emekli olarak işe başlayacağım. Bana vergi indirimimin olup olmadığı sorulduğunda ne yapacağım?

Çünkü süreli raporla vergi indirimi elde etmiş emekli olmuştum. SGK tarafından kontrol konmuş ve SGk sevki ile raporumu yeniletmiş (bu rapor elden bana verilmedi) ve %77 oran alarak emekliliğim devam etmişti. SGK sevki ile gittiğim için bu süresi biten vergi indirimi ne olacak? %77 olarak maliye bakanlığından mı onay alınıp emekli oldum? Yoksa SGK sağlık kurulu direk raporu değerlendirerek mi EMEKLİ etti?

Ayrıca şimdi işe başlayacağım senin vergi indirimi hakkın yok dediklerinde; çalıştığım işyerinden vergi indirimi başvurusu yapmak için çalışır ibareli yazı alıp tekrar bağlı bulunan vergi dairesine başvurup vergi indirimi hakkı elde edebilir miyim?

serkan1976

Kontrol muayenesi için sgk defterdarlığa mı sevk etmişti, yoksa doğrudan hastaneye mi?

serkan1976

O zaman vergi indiriminiz süreliydi ve bitti. Yeniden bu haktan yararlanmak isterseniz yeniden/sıfırdan vergi indirimine başvurmanız gerek. Yalnız, bu konuda önemli bir risk olduğunu da unutmayın. Ben olsam, maaşımda 50 tl fark yaratacağım diye emekliliğimi riske atmam. Düşük oranlı yeni bir rapor emeklilik için sgk'yı tetikleyebilir ve emekliliğin yeniden değerlendirilmesi istenebilir.

Yeterli oranda rapor ve ona istinaden vergi indirim hakkı elde edeceğinizden emin olmadan bu yola girmeyin

OturanBoğa Peki şu an yani sgk saglık kurulu %77 oranla hastaneden giden rapora istinadenmi emekli etti beni. Vergi indirimi hakkı olmadan nasıl yaşlılık aylığından yararlandırır. Bunun izahını arıyorum. Amacım 50 tl + kazanç değil. Mevzuatın nasıl saçmaladığı. Beni Sgk indirim hakkı aldığım vergi dairesine sevk edip oranında hastane sevki vermesi ve sonra maliyece değerlendirilmesi gerekmezmiydi. Hay bin kunduzzzz...

[FONT=sans-serif]@[/FONT]OturanBoğa Şimdi ben geçen gün şahsi başvuru ile aynı hastaneden (Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi) geçen gün %86 oranlı sürekli rapor aldım. Elimde yeni sıfır sürekli %86 engelli sağlık kurulu raporu var. Şimdi emekli engelli personel olarak işe başlayacağım. İşe başladıktan sonra bu raporla işyerinin bağlı bulunduğu vergi dairesine başvuru yapıp vergi indiriminden de yararlanabilirmiyim?

Bu konu diğer arkadaşların başınada gelebileceğinden sonucunuda yazmak istedim.

1- Vergi indiriminiz süreli ise ve siz o raporla emekli olmuş ve çalışmıyor durumdaysanız SGK sizi süre bitiminde KONTROL ŞERHİ KOYUP kontrole çağırdıysa ve siz heyete girip oranınız belirlenmiş ve emekliliğiniz belli bir oranla tekrar devam ediyorsa o hastaneden giden rapor SGK aracılığı ile Maliye Merkez Sağlık Kuruluna gidip onaylanıyor.

2- Yani Benim 2 yıl süreli %80 vergi indirimim vardı süresi bitti, SGK kontrole gönderdi yeni rapor SGK tarafından Maliyeye de bildirildi ve maliyede yeni raporu orada %77 olarak ve sürekli olarak onaylandı. Yani vergi indirimi hakkınız yanmadı.

3- Tek yapmanız gereken çalışacağınız şirkete vergi indiriminizin bulunduğunu söyleyerek bağlı bulunduğunuz indirim yazısının oraya gönderilmesi.

Bu karmaşada burda çözülmüş oldu. (Bire bir Maliye Bakanlığı yetkilisinden öğrendim ve Vergi dairesinden %77 vergi indirimimin olduğunu sistemden gördüm.)

Üst Alt