Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim var. Yeni rapor alınca yeniden başvurdum..?

morcicek

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba bir konuda aydınlanmak istiyorum.

2017 yılında %73 oranda 1 yıl süreli rapor aldım ve maliyeye gönderdim vergi indirimi yazısında her hangi bir tarih veya süreli ibaresi belirtilmemiş %73 olarak onaylandı.
Raporun süresi bitti 2018 yılında tekrar rapor için müracat ettim ancak eski rapordaki bazı hastalıklara oran vermediler ve bu sefer %63 oranda sürekli ibareli rapor verdiler. haliyle rapor oranları da değişti
%63 orandaki raporu tekrar maliyeye gönderdim bu durumda herhangi bir sıkıntı çıkar mı vergi indirimi tekrar onaylanır mı?

Teşekkürler.

morcicek

Hay Allah! Zaten süre kısıtlaması olmadan vergi indirimi elde etmişseniz neden yeniden rapor çıkarıp vergi dairesine verdiniz ki?
Umarım oranı düşürmezler ve 2. derece vergi indirim hakkınız zarar görmez

Oturan boğa hocam zarar görme ihtimali varmı yani rapor oranları şöyle oldu; göz 1 , ağır osas 35, şeker 20, tansiyon 10, astım 20 ve yüzde 63 sürekli olarak verdikleri için tekrar gönderdim. Merkez sağlık kurulu artık hastanenin verdiği oranlara müdahale etmediğini duydum ama eksik mi biliyorum acaba

morcicek mrb tarafınıza verilen oranlar değişmez
Sakatlık cetveline göre belirlenmiş ise oranlar sıkıntı olmaz
Ama yeni raporunuzu tekrar göndermenize gerek yoktu zaten kazanılmış 2 derece vergi indiriminiz sürekli iken.

umut2135 teşekkür ederim bunu şimdi öğrenmiş oldum daha önce bilseydim kesinlikle göndermezdim zaten inşallah bu hakkım Zarar görmez bekliyeceğiz artık.

Vergi indirimi yazısı ?

Slm arkadaşlar benim vergi indirimi %63 olarak onaylandı ancak gelen yazıda 2.derecede yararlanır veya herhangi bir derecede yararlanır diye belirtilmemiş sadece engelli indiriminden yararlanır şeklinde yazıyor. Acaba SGK da emekli olurken herhangi bir sorun teşkil edermi bu derece açısından... SGK tekrar yazı veya rapor istermi?

morcicek...hocam vergi indirim belgenizde herhangi bir süre belirtilmemiş ise ve emeklilik zamanında da gün prim yıl vs herşey tamamsa bir sıkıntı çıkmaz bence...hayırlısı olsun geçmiş olsun..

Saçma bir iş yapmışsınız sanırım panik oldunuz.

sgk zaten kontrole çağırıp emeklilik iptali için bilmem kaç bin takla atmaya bahane ararken millet de ellerine şöyle kozlar vermiyormu çok ilginç yaa!!

Üst Alt