Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim var. Yüksek oranlı yeni raporum ile derecemi nasıl yükseltebilirim?

barangorgulu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

18 ay önce ilk Sağlık Kurulu raporumu %67 oran ve sürekli olarak Hastaneden aldım. Raporu çalıştığım şirketten aldığım yazı ve ilgili evraklar ile vergi dairesine ilettim. Takribi olarak 10 ay kadar sonra vergi dairesinden arandım, Merkezden detaylı tetkik sonuçları istendiğini, işlemleri ben yaparsam zaman kazanacağımı söylediler. iki gün içerisinde yazı ile raporu aldığım hastaneye gittim, ilave tetkikler, açıklamalar yazıldı. 10 gün sonra şirkete Engelli vergi indirimi talebimin onaylandığına dair yazı geldi fakat %67 oran engel oranımı %49 a, sürekli olan durumu da 3 yıl kontrollü hale çevirmişler. Aynı gün itiraz dilekçemi ve açıklamalarımı Merkez Hakem Heyetine gönderdim. 14 gün sonra itirazımın incelendiği, kabul görmediği yazıyordu. Açıklama kısmında ise; sol elimi kişisel bakım ve günlük yaşam aktivitelerinde kullanabildiğimi Hastaneden kendilerine gönderilen açıklamadan anladıklarını bu yüzden oranımı düşürdükleri yazıyordu. Benim rahatsızlığım; 7sene önce geçirdiğim beyin kanaması ve buna müteakip beyin ameliyatı, vücudumun dol tarafı felç, sol elimi hiç kullanamıyorum ki raporumun ilk sayfasında da bu yazıyor, ayakta ise yürüyüş düz zemin ile sınırlıdır. Raporu aldığım hastane ile konuyu görüştüm, bu gibi durumların sıklıkla olduğunu söylediler ve başlarda pek yardımcı olmak istemediler fakat %49 ile raporu kabul etmem halinde emekliliğimin iki yıl gecikeceği ve mağduriyetimi anlatınca yardımcı oldular. Yeniden Heyete girdim, bütün muayenelerimi tekrardan oldum ve dün işlemleri tamamladım. Hastaneden söyledikleri büyük bir ihtimalle ilk verdikleri oran olan %67 ile yeni raporumun bir ay içerisinde çıkacağı yönündedir.

Konunun uzmanlarına danışacağım husus;

Yeni raporum ile başvurumu nasıl yapmalıyım? Mevcut onaylı %49 vergi indirimim var, %67 oranlı raporum ile yeniden şirketten yazı alarak vergi indirimi talep dilekçesi ile başvuru mu yapacağım?

Yoksa Yeni raporumu dikkatlerine sunarak vergi indirimi gurup değişikliği mi talep eden bir dilekçe mi vereceğim?

Bilgilerinizi istirham ederim,

Vergi dairesine vereceğiniz bir dilekçe ile (yeni raporunuzu ve eski indirim kararınızı ekleyerek) yeni orana göre engellilik grubunuzun değişmesini talep edin. Sizi tekrar merkez sağlık kuruluna gönderip oradan gelecek yazıya göre işyerinize yeni bir yazı yazacaklar.

Çok teşekkür ediyorum Hüseyin Bey, bu hafta hastaneden ıslak imzalı raporumu alarak dilekçemi vereceğim.

Üst Alt