Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim varken yeniden sevk aldım ama raporda oranım düşürüldü!?

AGURAK

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benimde benzer bir durumum var..Konu ile ilgili birçok yazı var sitede ve benzeri sitelerde fakat uzun uzun hepsini inceleme zamanı yok maalesef o yüzden kafama takılan birkaç soruyu sorabileceğim bir muhattap bulmak amacı ile sorayım dedim.
1995 yılından beri sigortalıyım ve 1996 yılında aldığım E engelli raporu ile halen çalışmakta olduğum iş yerimde engelli kadrosunda çalışıyorum.vergi indiriminden de şirketimin isteği üzerine aldığım %40 lık rapor ile uzun zamandır faydalanmaktayım.engelli kartı çıkarmak ve ötv indiriminden faydalanarak araç almak ve H ehliyet için geçen yıl rapor almıştım ve bana yüzde 52 lik rapor verildi ve engelli kartı çıkararak ehliyetimi de H sınıfı olarak aldım.henüz araç almadım ama yakında alacağım.yüzde 52 lik raporu alınca vergi indirim rapor oranı olan %40 lık oranı daha yüksek alabilirmiyim diye yeni rapor almak için vergi dairesine başvurdum ve akabinde yollandığım hastaneden bu sefer bana 36 lık bir rapor verdiler.daha doğrusu raporu bana vermediler ama oranın 36 olduğunu söylediler.bu durumda 10 yıla yakın zamandır vergi indirimnden faydalandığım %40 lık raporum iptal olmuşmudur ve doldurduğum erken emeklilik hakkım ne olmuştur.18 yıldır aynı şirkette engelli kadrosunda çalışıyorum.bu durumda engelli statüsünden çıkarılırmıyım.2006 yılından evvel alınmış geçerli raporlar geçerlimidir.

zaten vergi indiriminiz varmış emekliliğinizde gelmiş neden tekrar dan vergi indirimi için başvurdunuz anlamadım ancak var olan vergi indiriminiz geçerlidir çünkü vergi indirimi bir kez alınır ve emekli olurken tekrar dan rapor istenmez ve emekli olrken sgk ya vergi indiriminiz olduğunu söylemeniz yeterli .%36 lık raporunuzu hiç almamış gibi varsayın ve emeklilik işlemlerine hiç karıştırmayın var olan elinizdeki vergi indirimi maliye yazısı size yeterli benimde 2001 yılından vergi indirimim var yani sizin vergi indirimi halen geçerli

bilgi için teşekkürler sevgili Mehmet-41peki hastanenin vergi dairesine yolladığı yeni rapor vergi dairesinde işleme konurmu..ben bu raporun hiç alınmamış sayılmasını sağlayabilirmiyim.vergi indiri aldığıma dair çalıştığım şirketten veya vergi dairesindenmi bir belge almak lazım..prosedür nasıl işliyor biliyormusunuz.teşekkürler.

işleme konmaz %36 kabul görmez 2006 yılında işyerinizden yazı alarak maliye aracığılıyla mı vergi indirimi almıştınız? heyete girmişmiydiniz

çalıştığım şirket beni 2004 yılında vergi dairesine yollamış vergi dairesi de rapor aldığım hastaneye yollamıştı.ordan bana yüze 40 rapor verilince o tarihten bu yana vergi ndirimi almaktayım.heyete girmiştim evet.

yani işleme konmaz Kabul görmez darken bu adamın evvelden vergi indirimi varmıydı.durumu değiştimi diye bakılmazmı? engelim kalıcı ve değişmez..raporlarda da sürekli yazıyor.

yeni aldığın raporun %36 onu unut bir sorun olmaz emeklilik geldiğinde sgk kurumuna vergi indirimin olduğunu belirt zaten emeklilik ne zaman ?

birkaç ay içinde düşünüyorum.umarım sıkıntı olmaz.

sanmıyorum olacağını diğer bilgisi olan arkadaşlarda konuya yazarsa teyit etmiş oluruz emeklilik işlemlerini başlatığınızda buradan ne gibi işlem yaptığınızı maaşınızı paylaşırsanız forum için yeni güncel bilgi olur insallah sorun çıkmaz

vergi dairesine bugün gittim.raporum ellerine ulaşmış.değişiklik veya iptal yapamayacaklarını raporu bölge vergi müdürlüğüne orasıda ankaraya gönderecek sonuç da çalıştığınız şirkete gelecek dendi.bu durumda emeklilik hakkım riske girmiş oluyor.ne yapacağımı şaşırdım.burdaki vergi dairesi şefi beni Izmir vergi müdürlüğü engelliler masasına gitmemi söyledi.orada beni yönlendirebilirlermiş.bu arada rapor sonucu nun gelmesi 3-4 ayı bulabilir dediler.peki ben birkaç hafta sonar emeklilik işlemlerini hallederek emekli olsam ve 3 ay sonar rapor şirkete gelse ne olur dedim bilemediler.itiraz hakkımda rapor ankaradan onaylandıktan sonra olabiliyormuş.

izmir vergi dairesine giderseniz durumu izah edip sorunun çözüleceğini umuyorum yeni başvurunun iptalini isteyin

yapmanızgereken itiraz edip il saglık kurumuna baş vurup hakem hastaneye gitmeniz ve eski raporlarınızı göstermeniz gerek in şallah düzeltirler ak si taktirde kazanmış oldugunuz vergi indirimide son aldıgınız 36 raporla ip tal olur sizin yaptıgınız çok cahilce bir olay olmuş sizin zaten emekliliginiz gelmiş 40 la 52 arasında pek bir fark yok ha 3 derece ha ikinci derece emeklilikte maaşa bir etkisi yok sadece calışırken üç beş kuruş fark alıcak sınız diye degmez almış oldugunuz son 52 lik rapor okadar yüksek bir rapor degilki riske girdiniz inşallah itiraz edip düzelttire bilirseniz sizin için iyi olur

Kötü yapmışsınız polio sekelden kimse eskisi gibi % 40 oran alamıyor bu rapor la vergi indirimi hakkınız iptal olursa itiraz etseniz bile oranıda riske attınız direk %20 verip geçiyor dr lar il sağlık müdürlüğüne bi danışın dicem ama oda sonuç gelsin diyecektir ama siz genede gidin izmir il sağlık müdürlüğündeki bayan çok ılımlı ve cana yakın size yardımcı olacaktır .

Hay Allah! Keşke dicem ama, yapacak bişey kalmamış. Vergi indirim hakkınız iptal edilirse erken emeklilik hakkını da yitirmiş olursunuz. Bugün emeklilik için başvursanız da bu sonuç değişmez maalesef. Engelli statüsünde çalışmaya devam edebilirsiniz, ama erken emekli olamzsınız (yeniden sakatlık indirimini hak ederseniz, o zaman emeklilik hakkınız da geri kazanılır tabii)

Üst Alt