Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim yeni işyerimde kabul edilmedi?

idare1984

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar geçenlerde kurumlar arası gçeiş yaptım yeni kurumum önceki çalıştığım kurumdaki eski engelli vergi indirimini kabul etmedi yeniden maliyeden bununla ilgili vergi muafiyeti talebinde bulunmamı istedi sizce mantıklı mı

vergi indirimin sürekli ise raporun srekli ise böyle bir şey istemeye hakkı yok

niye kabul etmedi gerekçeleri neymiş?

ben de anlamadım saçma geldi eski çalıştığım kamu kurumunda faydalanıyordum vergi muafiyetinden ekpss ile atandığım ve engelli olduğum bilinmesine rağmen geçiş yaptığım kurum yeniden çıkarmalısın dedi raporum sürekli üstelik

çıkartma bence yeniden ekps ile atanmış bir memurun vergi indirimide varken yeniden vergi indirim de neymiş ki illaki çıkarceksin diyorlarsa çıkarma bırak ötyle devam et bu seferde sonuç az çıkarsa işler iyice karışmasın

Gerekçeleri öğren bence...
Sonra başın ağrımasın.
Memur iseniz gidip sohbet edebilirsiniz oradakilerin nede kabul etmediğini onların ağzı ile öğren bence..

Arkadaşım senden tekrardan vergi indirimi için başvuru yapmanı istememişlerdir sen vergi indirimi için başvuru yaptığın vergi dairesine ben xxx kurumundan ayrıldım ve yyy kurumunda işe başladım vergi indirimden faydalandığımı yeni kurumuma gönderilmesi diyeceksin onlar yeni kurumuna üst yazı ile gönderecekler

kısacası sen vergi indirimini nakil ettireceksin

bunu mutemetlik yapar basit yazışma şekli. Maliyeye isim sorar biter. kendisinin yapmasına gerek yok. Bence farklı amaçdır

Mr.No

mutemet uğraşmaz kendisi vergi indirimi için ilk başvurduğu vergi dairesine dilekçe ile başvursun hem daha kısa olur hem sağlıklı kendisi başvuru yaparsa maliye direkt cevap yazar zaten kurumuna
çünkü çok karşılaştıkları birşey olmadığı için bilmiyorlar

Zaten vergi indirimi bir kez alınan birşeydir süreli ise kontrolü vardır bu kurum beğenmedi tekrar istedi yok buda beğenmedi tekrar istedi olmaz

şimşek1940

mutamet uğraşmak zorunda...
Adam getirmiş belge..
Bir kurum onaylamış ise iş biter..
Bunu maliyeye bildirir. Onay gelirse iş biter. Hata varsa durumu kendisine tebliğ eder yenilmek zorunda kalır.

Burada bir kurum onaylamış ise yapacak yoktur. Defterdarlığa eleman göndermez.
Özlük dosyasında bir hata vardır belki. Ama defterdarlığa yollamak olmaz zati. Git yenile demiş gerekçe söylemeli. Kendisi gidip evrak alıp gelecek ise işgüzarlık olur.

arkadaşlar bilgileriniz için teşekkür ederim maliyeden verilmiş olan ama belgenin üzerinde eski kurumuma hitaben yazılmış olan vergi indirim belgesini ve engelli raporumu yeni kurumuma versem bu yeterli olmaz mı eski kurumum başka bir ilde oraya tekrardan dilekçe yazsam hem süreç uzamaz mı

Arkadaşım elindeki vergi indirimi bildirimi eski kurumunun adına yazıldığı için yeni kurumun kabul etmez en basit yol yaz dilekceni posta ile iadeli tahattütlü olarak vergi indirimini aldığın vergi dairesine yolla en geç 1 hafta içinde onların elinde olur onlarda kurumuna 30 gün içerisinde gönderirler mutemet yoluyla yaparsan dilekcen çok yer gezer o yüzden bu yazdıklarım bence en uygun olanı sen nasıl bir yol izlemek istersin bilemem zaten sende söyledin mutemet yeni vergi indirimi almanı istemiş demekki konuya hakim değil

Teşekkür ederim aynen öyle yapayım.

1 ay önce çıkardığım görev belgesiyle müracaat etsem geçerli olur mu

Üst Alt