Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim yok. Bunu 12 yıl sonra fark ettiler!?

Erkanbor

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

2004 kasım ayında özel bir şirkette işe başladım 2004 ocak ayında rapor aldım %51 oranında,
şirket 2015 temmuz ayında telefon ile arayıp vergi indirimi için raporumun olmadığını (doğru çunki işe giriş belgelerimde kendilerine sorduğum halde biz halledecez denildi) bugüne kadar indirimli çalıştım şimdi 60tl kesintiyle karşı karşıyayım ve her ay 60tl kesinti devam edileceğini bildirdi telefonda
2 aydir 60tl az maaş alıyorum 2.derece engelli sinifina giriyormuşum dediler kesinti ve engelli derecelendirilmesinde yanlışlık varmı

Neden kesinti yapılıyor anlamadım :S
Maaşınızdan indirim yapan Firma değil ki SSK oluyor öyle olmuyor mu :S
Yani eğer vergi indiriminiz yoksa SSK zaten size vergi indirimi sağlamaz maaş bordronuzda yazmıyor mu?
Siz vergi indirimi için başvurmamış mıydınız?
Eğer başvurmadıysanız Firma kafasına göre size vergi indirimi sağlayamaz zaten

Ne yapmışlar da sizden kesinti yapıyorlar anlamadım

Sizden 11 yıl vergi indirimi yapmış olmaları demek,maliyeye ödeyecekleri vergiyi daha az ödemişler demektir.
Maliye cezamı kesmiş..Hadi kesti diyelim bu ceza şirkete kesilir,bunu sizden her ay mı keserler.
Ben bundan bişey anlamadım.

%51 aldığınız rapor engel raporu mu, vergi indirimi mi?

Eğer vergi indirimi değilse işveren kafasına göre yapamaz. Vergi dairesi ile yazışır. Vergi dairesi bu vatandaşın indirimi var, indirim yapın der şirketinize. Şirkette sizin devlete verdiğiniz verginin bir kısmını size aktarır.

Yok eğer vergi indiriminiz varsa ve şirkette bu indirimi yapmamışsa vergi dairesine başvurup geri alabilirsiniz. (çok uzun sürüyor bu süreç, baştan belirteyim.)

Vergi indirim için başvurum yok şuana kadar, işe giriş belgeleri arasında istenmedi ben israrla sordum biz halledecez imasında bulundular.
3 ay zaman geçti bayram dendi vergi dairesi yoğun dendi evrak yollayıp vergi indirimi için başvuruda bulunamiyorum, şirket İstanbul da halen yollayacaklar haftada 2 kez arayıp istememe rağmen.
60 TL vergiye kesiliyor deniliyor..

Erkanbor

banada aynısı söylendi ama şirket kafasına göre indirim falan yapamaz. (yapmıyorda) Zaten vergi indiriminiz yokmuş.

bir kaç yıl önce çalıştığım şirket için 1 yıl önce vergi dairesine başvurdum. Devlete verdiğim vergiyi geri almak için.

İş güzar bir muhasebecinin yaptığı hatayı size yüklemişler başka bir açıklaması yok

İşyerinizden çalıştığınıza dair alacağınız belge ve 2 fotoğrafla bağlı olduğunuz vergi dairesine başvuru yapmanız gerekiyor.

Ben kesinti için sordum 60TL kesiliyor normalde 30 değilmi

Öyle bir kesinti yapmaları mantıksız
O kesintiyi yapıp vergi dairesinmi yatırıyolarmuş
Konuştunuzmu
Eğer şirket kendisi için kesiyorsa,öyle karşılıksız bişey kesemez maaşınızdan.

Erkanbor
%51 Engel oranı ile 3.Derece Engelli olursunuz. İşyeriniz derecenizi yanlış hesaplamış. Vergi İndirim belgeniz olmadan size 2.Derece Engelli indirimi uygulamış. Hatalarını fark edince Engelli indirimini kaldırmış. Engelli indirimi kaldırılınca maaşınızın 2.Derece Engelli indirimi tutarı kadar (440,00 TL X %15 =66 TL) azalması normaldir. Bu kesinti değil, Engelli indiriminin kaldırılmasından kaynaklanıyor. Engelli indiriminden faydalanmak için Vergi indirimi belgesi almak zorundasınız.

Ziyaretçi77

Arkadaşın maaşından daha geriye dönük indirdiklerini tutarı kadar kesinti yapıyolarmış.

vergi indiriminden başvuru tarihi itibari ile yararlanılır. eğer bu zamana kadar herhangi bir başvuru yapmadıysan -ki iş yerine verdiğin raporla başvurmuş olmuyorsun- ve adamlar kafalarına göre sana vergi indirimi sağlamışlarsa onu kesiyor olabilirler. kendi hataları yapmamaları ve neyse vergi dairesine ödemeleri gereken tutar kendilerinin ödemeleri gerekir. seninde vergi indiriminden faydalanman için vergi dairesine müracaat etmen, o müracaata istinaden yeniden rapor alman gerekir. kamu da böyle en azından ama uygulama farklılığını gerektirecek bir durum yok neticede. belirlenmiş miktar üzerinden gelir vergisi muafiyeti sağlanıyor. prosedür değişmez. benim çalıştığım kurum sehven 16 ay ödememiş. geriye dönük aldım çünkü ben müracaatımı 2005 yılında aynen yukarıda anlatıldığı gibi yapmıştım.

Üst Alt