Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim yok. Erken emekli olabilir miyim?

bilica

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar..

ben 2008 mart ayında sigorta girişim yapıldı.sonrasında 2009 yılından itibaren 15 ay isteğe bağlı bağkurum yatırıldı.ben bu senenin ilk 3 ayı sigortalı bir işte çalıştıktan sonra işkura kayıt yaptırdım.ve mayıs ayında özel bir firmaya engelli statüsünde işe başladım ve hala devam etmekteyim.benim % 40 zihinsel engel raporum var.ama belirrtiğim gibi son 3 aydır engelli kadrosunda çalışıorum onun öncesinde bu statüde çalışmıyodum.

şimdi benim sizlere sorum erken emekli olmak için vergi indirimi almam şartmı?ne yapmam gerekir ve tahminen ne zaman emekli olurum..

vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler....

5510 sayılı kanun yürürlüğe girmeden çalışmaya başladığınız için vergi ind. hakkı almadan erken emekli olamazsınız.Vergi ind. hakkını çalışma hayatınızın istediğiniz vaktinde alabilirsiniz.(İster şimdi ister emekli olmadan 3 ay evvel...)
%40 raporunuz ile 3.derece vergi ind. hakkı kazanır iseniz,
20 yıl 4400 güne tabi olursunuz..
../03/2008+20 : .../03/2028 yılında emekli olabilirsiniz...

Vergi ind. hakkı alabilmeniz için gerekli bilgiler bu linkte mevcut..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

teşekkürler ilker bey,peki şu anda vergi indirimi alsam bana ne gibi avantajları olur?mesela emekliliğe yakın tekrar isterlermi bunu?ayrıca belirttiğim gibi 3 ay öncesine kadar engelli statüsünde değildm,işkura kaydm yoktu bu bir sorun yaratırmı?

Hayır emekliliğe yakın bi daha istemezler.Vergi indirimi oranınıza göre maaşınızın bir kısmı vergiden muaf olur.Erken emekli olmanızı sağlar.İşkura kaydınınızın olmamamsı bi sorun teşkil etmez.

Üst Alt