Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimimi alırken kullandığım süreli raporumun süresi doluyor. Ne yapmalıyım?

akg58

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Vergi indiriminden yararlanmak için aldığımız raporun süresi bitecek 17/08 /2011 de. Rapor süreli rapordu bundan sonra ne olacak yapmam gerekenler nelerdir, bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba. Öğretmenim kurumun sevk etmesini mi beklemem gerek yoksa rapor için başvurup tekrardan vergi indirimi için süreci yeniden mi başlatmam gerekecek?

Süre bitmeden 3 ay kadar önce defterdarlığa gidip hastaneye sevk almalı ve süreç sonunda vergi indirim hakkınızın uzatılmasını sağlamalısınız.

Ama, doğrusu muhasebeciler bu konuda biraz bilgisiz... Resmi olarak vergi indirim hakkınızın süresi dolsa da, bu muhasebecinin gözünden kaçabilir ve bordroda işlemler aynen devam edebilir. Böyle bir durumda hiç bir şeye elleşmeyin... :)

Valla Bülent bey 3 ayı bırakın 5 gün sonra raporun süresi bitiyor benim korkum başımın ağrıması. Bilgisizlik konusunda çok haklısınız kime ne sorduysam defterdarlıkta ki memurlardan net bir cevap alamadım, şimdi ne yapmalı 3 ay önce başvurmam gereken bir şeye bugünlerde gitsem hımmmm sen nerelerdeydin gel bakiim demezlermi. İşin garip tarafı bulunduğum okulda idarecilik yapıyorum ve bu vergi kesintilerini vs. kamu hesapları bilgi sistemi üzerinden kendim giriyorum sistem maaşı ücreti otomatik hesaplayıp bankaya aktarıyor.

:)

Sizin vergi indirimininin süreli olduğunu kim nasıl tespit edebilir? Sisteminizde "bu adamın vergi indirimi bitiyor" diyen bir şey var mı? Defterde mi yazıyor bu bilgi? Sizin yerinizde başka biri olsaydı "bu adamın vergi indirimi bitiyor" diye fark edebilir miydi?

Hayırsa... Ki, bence böyle bir kontrol söz konusu değil; hiç görmedim.

Ayrıca, vergi indirim hakkı almak konusunda sorun yaşamayacağınızı düşünüyorsanız, bence doğrudan defterdarlığa gidip kontrol için sevk alabilirsiniz... Kimse "3 aydır nerdeydin" demez. Diyen olursa, "sana ne" deyin! :)

Sistemde öyle bir şey yok, herhangi bir tarihte vergi indirimi bitecek diye bir ibared yok ama ben yinede vergi dairesine gittim raporun süresi dolacak dedim gelir bölümü biz sevk edecez dedi.
Dediğiniz gibi 3 aydır nerdeydin diyen olmadı deselerdi zaten siz nerdeydiniz diyecektim. Gerçi bu seferde hastanede pürüz çıktı geçen sene verdikleri raporu bu sene vermiyorlarmış rapor heyeti karar almış 6 yaşından küçük çocuklar için rapor vermeyeceklermiş. Başka bir hastane daha var oraya sorup ondan sonra sevki alacam. Bu işleri bayramdan sonra yapacam inşallah.

vergi indirimini uzatması lazım tekrar rapor çıkarması lazım 3 ay kala başvur süreli rapor o tarihte geçerliligini kaybeder ben rapor alırken bazı arkadaşlar raporu uzatmak için ugraşıyordu mutlaka sistemde kayıtlıdır sonradan cezalı duruma düşme bence vakit varken yap bi şey kaybetmessin devlet işi agır çalışır ama alacagını mutlaka alır

süre bittiğinde defterdarlık sevki şartmı yani direk istediğimiz hastaneye gidemiyormuyuz..

Hastaneden verilen bilgi şöyle idi: dilekçe ile başvurabilirsiniz yada defterdarlık tan sevk ile demekki ikiside oluyor, 3 ayı geçirdim çok oldu raporun süresi bugün bitti bayramdan sonra halledecem yeni rapor işini

Benim rahatsızlığım daimi kulaktan olmak kaydı ile. Bana da 2 yıl süreli rapor verdi hastane. Hocam bu raporlarda süreli diye bir şey yok. Ya vereceksiniz ya da vermeyeceksiniz dedim. Bana araştıracağını söyledi. Düşünün ki, araştıracağım dedi. 1 hafta sonra gittiğimde sadece x hastane sürekli veriyormuş dedi.

Aslında gittiğim hastane genelde süreli ilaç raporu yazan bir yer. Pek engelli raporu için müracaat eden yok. Bu yüzden de bilgili değiller bu konuda. Düşünün, devlette bir kuruma engelli kadrosunda girdiniz veya özel sektörde. Süre bittiğinde, senin süren bitti hadi yallah mı diyecekler? Yani emekli olmak için rapor diye başvursanız bile eminim ki yine süreli olarak verirler raporu :)

Ben söyledim, hocam daimi olarak sizin hastanenizin de verme yetkisi var dedim. Sadece x hastane veriyor dedi. Bilmiyor kardeşim, neyi anlatayım ben şimdi O'na :)

her ikiside olur..
deftarlıktan sevk al hastaneye git...(zaten dftarlık soruyor hangi hastaneyi istiyorsun diye...sen kendin belirliyon hastaneyi)...
yada hastaneye git...
raporunu götür kontrol et tir.tekrar barajı aşarsan..
o raporu tekrar deftarlıga vereceksin....
yani farkı yok....
en azından istanbulda yöntemin bu olduğunu bana söylediler..
saygılarımla...

ama ben raporu ilk aldığımda istediğim hastaneye sevk etmedi.biz ancak x hastanesine sevk edebiliriz dedi.sevk ettiğihastane %35 verdi.itiraz ettim il sağlığa y hast. gönderdi orda
%44 ordanda hakem hastane %45 aldım.

avcıkomando;

Yahu gerçekten bilmiyor. Araştıracağım diyen doktor diyorum? Daimi olarak sadece x hastane verir dedi diyorum? Bir kaç sene öncesine kadar barajı geçen raporum, tek kişilik heyet (odasında) prof dr tarafından ( Sen iyi bir cihazla duyarsın ) diyerek oranı düşürdü. Hacettepe hastanesi idi. Buna ne demeli? Koca prof dr'a ben mi öğreteyim, engelli raporu için değerlendirmelerde cihaz, alet vs ile değerlendirme yapılmaz diye?

Üst Alt