Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimimin olmaması emekli olmama engel mi?

bilalong

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben 5.9.2005 yılında engelli raporu adlım ve 2006 yılında işe başladım. gözden %55(sürekli) şimdi 15 yılım doldurup emekli olmak istesem ne olacak. vergi indiriminden yararlanmadım, başvurum yok. ( sakat işçi olur, özürlü kimlik kartı alır ibareleri var sadece raporumda)

Son düzenleme:
vergi indiriminden faydalanıyor musunuz?

Memur musunuz? İşçi mi?

4c liyim şuan o zaman işçi olarak işe başlamıştım. o zaman kurumum vergi indirimi için başvuruda bulunmamış. evraklarımızı yollamamış. benimde sonradan haberim oldu. birde mesajda değişiklik yaptım ona bi bakarsınız.

İşveren kurum vergi indiriminde bulunmaz siz kendiniz başvuruda bulunacaksınız.
Şuan 4/c lisiniz kurum sizin için sakat statüsünde bilgi vermiş mi? bilmek lazım.

HEr halükarda vergi indirimi kişisel bir başvuru olduğundan isterseniz başvurabilirsiniz.

Ancak kafanız karışmaması için yazmak istemedim:
Yine de kurum bilgilendirme yapmış ise yapacak birşey yok.. bunu öğrenmenin en kolay yolu personel şubeden özlük dosyanıza bakmak.

şimdi ben vergi indiriminden yararlanmıyorsam ve sistemde sgk de özürlü olarak kayıtlı isem, 15 yılımı doldurunca emekli olabilirmiyim.

SGK değilde, Maliyede kayıtlı isen olabilirsin.

4/c lerin hakları neler iyice öğrenmek lazım.

Çalıştığınız kurumda 1 ekim 2008'den önce engelli statüsünde memur olmuşsanız, 5400 hizmet günü ile emekli olacaksınız. Emeklilik için ne vergi indirimi almanıza gerek var ne de rapor.

Üst Alt