Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde 2002 tarihli rapor geçerli midir, yoksa yeni rapor mu almalıyım?

bertan

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
iyi günler arkadaşlar ben 2002 yılında işkur a kayıt olmak için kartal devlet hastenesinden ''olier sendromuna bağlı elde ve dirsekte hareket kısıtlığı ve kısalık'' bulgusuyla %45 sürekli raporu aldım.

2007 yılındada vergi indirimi için başvuru yaptım ama %29 verdiler .

bu durumda benim elimdeki bu 2002 tarihli raporun bir faydası olurmu bana yoksa tekrar heyete girip rapormu almalıyım .benimle aynı rahatsızlıkta olan arkadaşlar varsa bu konuda bildiğiniz varsa paylaşırsanız sevinirim tekrar heyete girip raporun düşük çıkmasından endişeliyim

bu rapor benim bir işime yararmı yoksa tekrar hastane yolumu görülüyor fikri olan arkadaşlar varsa söylemleirni bekliyorum sevgiler saygılar

faydası olmaz yeniden kurula gireceksiniz maliyenin berledigi hastanede %40ve üzeri rapor alırsanız olacak

Yeni bir rapor almanız gerek maalesef. Yeni sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilmeniz şart... Aralık 2010'da yayınlanan yeni cetvelde belki oranınız %40'ın üzerine çıkmıştır...

hastane yolu göründü desenize :)) fakat benim anlamadığım şu özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları yönetmeliğinde hesapta raporu sürekli olanlardan rapor talep edilmiyor ama hastaneye gidiyorsunuz bu rapor eski başka rapor alın diyorlar bu nasıl çelişki anlamadım burdan şu çıkıyor aslında özürlülerle ilgili hiç birşey yasal güvence altında değil demeki istediği zaman değiştirebiliyorlar

oturan boğa arkadaşım ben o cetvele baktım benim hastalığımın tanısı yok :) bunu nasıl anlayabiliriz eğer bildiğin birşey varsa benimle paylaşırsan sevinirim hareket kısıtlılığı ve kısalık varda hastalığın adı cetvelde yok çözemedim valla.. teşekür ederim saygılar

hastaneden yeni bir rapor aldım bu raporla vergi indiriminden faydalanabilirmiyim?

merhaba arkadaşlar elimde daha önce 2002 de almış olduğum özürlü raporum vardı 2 hafta önce Kartal eğitim ve araştırma hastanesinden %47 oranında sürekli rapor aldım .

şimdi bu raporla vergi indirimden yararlanabilirmiyim acaba ? daha önce en son 2008 de başvuru yapmıştım %29 la geri göndermişlerdi
fakat bu rapor biraz daha farklı geldi bana raporun arkasında nelerden faydalabilinir hepsi ayrıntılı şekilde belirtilmiş

vergi indiriminden faydalanabilir ibaresi var ama maliye bunu kabul edermi acaba bilgisi olan varmı ? yoksa tekrar raporumuzu düşüreceklermi yada yeni rapormu isteyecekler bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirm saygılar

bülent abi ama ben kendim başvuru yaptım kişisel yani maliye beni yönlendirmedi

Güncel rapor, kabul ederler.. İlle de "kim sevk etti" derlerse, "Bülent abi sevk etti" dersin :):):)

anladım abi lakin bu ankaradaki kurul kafasına göre raporu kesip biçiyor malum yüzbinlerce mağdur var ama bu sefer elimde sağlam koz var raporu aldığım yer bölgedeki hakem hastanelerden biri

birde birşey daha soracam benim eski raporlarımda çalıştırılmayacağı iş alanında hafif işlerde çalışır ayakta fazla duramaz yazıyordu

bu raporda hiç birşey yazmamış bunu kastılmı yapmışlar acaba yoksa doktor gözdenmi kaçırmış bunun için ne yapabiliriz abi?

dün defterdarlığa gittim yeni aldığım raporu aldılar daha önce 3 kez başvurmuştum rapormu düşürmüşlerdi. yeni arporumu teslim ettim o dosyanın içine koydular ankaraya gönderilceğini söylediler bülen abi ne iştir yine mi düşürecekler galiba raporu eski dosyaın içine koyduklarına göre kesin yine düşürecekler

Vergi indirimi için aldığım %47 raporu geri gönderdiler

selam öncelikle bundan 3 ay önce Kartal Lütfi Kırdar ea Hastanesinden aldığım %47 raporu defterdarlık aracalığıyla maliyeye gönderdim geçen gün raporu geri gönderdiler eksik bulgular var yeniden rapor çıkarmam gerektiğini söylediler üstelik aynı hastaneye sevk etmişler arkadaşlar bilgisi olan varmı ne yapmam lazım bunlar raporumu düşürmek içinmi bu yola başvuruyorlar
daha önce girdiğim heyete değilde 2. heyete yönlendirdiler bu işte bir kasıtmı var raporumu düşürmek içinmi yapıyorlar bunu anlamadım bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa önerilerinizi bekliyorum saygılar

Ek belgemi istendi sizden gelen cevapta ne yazıyo

tüm eklemlerin nötral 0 medotuna göre hareket açıklıklarının bildirlmesi.
grafisinin gönderilmesi.

adı geçen hakkında karar verilebilmesi için klinik muayene bulguları sakatlık bulguları labarotuar bulguları tam ve açık bir şekilde belirtilip bildirlmesi.

iyide benim aldığım %47 raporda sakatlık bulguları ve klinik muayene bulguları derecesine göre belirtilmişti neden yeniden istiyorlar bunlar onu anlayamadım raporu düşürmek içinmi üstelik beni yine aynı hastaneye sevk etiler ama farklı bir heyete yönlendiriyorlar burda bir kasıt var ben öyle düşünüyorumki raporumu düşürmek için bunu yapıyorlar

Bertan
Doktora ek bilgileri yazdırcaksın ilaveten kullandığın cihazlarıda yazdırcaksın muhakkak tablo 3.4 e göre değerlendirme yazdırt

anladım mestan kardeş peki bu ek belgeleri raporun üstünemi ekleyecekler..çünkü eski raporun fotokopisini başvuru kağıdına yapıştırmışlar acaba istenen bilgileri bu rapora ekleyeceklermi yoksa sıfırdan rapormu verecekler ..her doktor kafasına göre yazıyor beni aynı hastanede farklı bir heyete yönlendirdiler acaba bu heyetteki doktorlarönceki aldığım raporu incelermi yoksa direk istenilen bilgilerin üstündenmi rapor yazar

mesela ben tekrar heyete girmeden halletmiştim forumda bi arkadaş tekrar girdi heyete hastaneye göre değişiyo sanırım uygulama

nasıl yaptın kardeş benide bilgilendir yaw benim rapor alıp alamamadan yana çekincem yok ama bu yaptıkları adiliğe kızıyorum sonuçta rapor aldığım hastane anaolu yakasının hakem hastanesi bundan bile şüphe duyuyor maliye böyle lanet bir kurum yok insana eziyet üstüne eziyet çektiriyolar

Şimdi hastaneni rapor birimine igdeceksin o seni bölüm doktoruna yönlendircek doktorda gerekli bilgileri yazacak sende raporu elden alıp ilgili vergi dairesine verceksin
benim süreç böyleydi

elden kabul etmiyorlar başvuru kağıdına yazılmış maliyeye gönderilsin diye hastaya vermeyin notu var

Benimkinde yoktu ,ozmn hastane porta ile yollicak demekki
yinede dikkatli ol

evet dikatli olsakta raporumuzu kırpacaklar yine tahminimce :) ama bu sefer yakalarını bırakmam kuranıma AİHM e kadar gidecem :)

Üst Alt