Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde eski rapor sorunu..?

baris33

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
1 ay önce memurluğa başladım ve vergi indirimi için şimdi başvurdum. Raporumu 2008 yılında almıştım yalnız vergi dairesi raporumu kabul etmedi 2011 yılından öncekiler kabul edilmiyormuş yeni rapor çıkarmamı söyledi. Bende yeni rapor için gittim hastaneye ordan da " 31 mart 2013 tarihli resmi gazetede yayımlanan 28603 sayılı Aile ve sosyal politikalar bakanlığının çıkarmış olduğu yönetmelik gereğince (madde 13 özürlü sağlık kurulu raporu geçerliliği süresi) maddesinde sürekli olan sağlık kurulu raporlarda daha sonra sağlık kurulu raporu verilemez ve istenemez denmektedir." cevabını aldım.. Bende daha sonra vergi dairesine gidip bunu söyledim onlarda böyle birşey olamaz dedi. bende bir dilekçe ile durumu anlatıp eski raporumun ASLIYLA başvurumu yaptım. Biz mesuliyet kabul etmeyiz bu rapor kabul edilmez ve geri dönmez bu rapor dediler. Bu durumda ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz ? :confused:

hiç ugraşma vergidairesinden sevk iste enyakın hastaneye 1 günde haledersin işlerini yeni raporlarda oranda düşmuyor 2,5 3 ayada işyerine yazigelir git yeni rapor al

FATİH ÇAYLAK;

aynen çok uğraşırsın vergi dairesi seni yönlendirsin daha çabuk gelir..

Öncelikle hastalığınızın türü nedir bunu bilmiyoruz.Ayrıca burada dikkat etmeniz gereken şu; vergi dairesi özürlülük oranınızın geçersizliğinden bahsetmiyor; maliye'ye göre bu rapor eski olarak tanımlanır ve raporunuz ya kabul edilmez veya oran düşürülür.Ankara Maliye, sinirsel veya psikolojik olan raporlar süresiz ise oranı düşürmeden süreli veya oranız düşürerek geri gönderiyor.Öbür türlü pez azı müstesna, raporları aynen onaylayarak geri gönderiyor.

diyarbakırlı;
evet çalıştığım kurum yönlendirdi.

sabribey18;
vergi dairesi yönlendirmiyor işte. bu raporun tarihi eski bana 2011 den sonra alınmış rapor getir diyor.

tamam işte vergi dairesi seni yenibir hastaneye yollamasilazim onlar sevk edicek sen kafana göregidemessin sen vergidairesin de kiadamadeki sizin beni hastaneyesevk etmenizlazim prosudur boyleymiş hastaneden oyle soylediler de yoksa olmazmiş de rapor hastaneden direk ankarayagidecek bilmeyen birine denk gelmişsin allah yardimcin olsun

[SIZE=4]toprak1453[/SIZE] Engel oranım%74 ortapedik engelliyim. Raporum bu şekilde kabul edilmezse BİMERe yazmayı düşünüyorum.

Merhaba,

O maddede yeni bir rapor verilemez,istenilemez demiyor..
İstenilmez diyor.

Yani raporun geçerli tekrar rapor almana gerek yok diyor ama alamazsın demiyor.
Ankara Aralık 2010 yılı öncesi sağlık raporlarını kabul etmeyip geri gönderiyor bu sebeple vergi dairesi sizden tekrar rapor istiyor ki bunda yasal olmayan bir şey yok.
Yani raporunuzu yenileyebilirsiniz bunun için 6 ay süre var bunun haricinde size kimse bir şey söyleyemez ki.
Hastanenin hasta haklarıyla görüşebilirsiniz yada farklı bir hastaneden alabilirsiniz.

16 Aralık 2010'da oranlar güncellendi. Dedikleri gibi ya eksik evrak diye göndeririler raporu ya da yeni cetvele göre değerlendirirler kabul etseler dahi. Ama etmezler.

Vergi dairesinin ısrarla kabul edilmez dediği raporum kabul edildi, yazı az önce kurumuma geldi 2.derece vergi indiriminden faydalanmaya başlıyorum :)

2010du simdi 2011emi cikti yakin da 1 haftalık raporlari kabul ederler

16 Aralık 2010 yani 2011 başlangıcı

Yalnız bence bu karar emsal teşkil eder
Benimde 2006 yılında almış olduğu % 40 sürekli raporum vardı
Kabul edilmez diye ben gidip yeni rapor çıkardım

Merhabalar ben bursada çalışıyorum ama işim vergi dairesi istanbula bağlı vergi indirmi icin kendim bursa daki. Vergi dairesine basvurabilirmiyim

hocam sizin rapora konu olan hastalığınız neydi
Benim aklıma şu geliyor

Sizin hastalığınızın özür oranı
16 Aralık 2010 dan önceki ve sonraki yönetmeliklerde değişmemiş olabilir
Bundan dolayı sizi uğarştırmamak adına eski raporuda kabul etmiş olabilirler düyye düşünüyorum.

Misal;
Tip 2 Diyabete 16 aralık 2010 dan öncede %20 veriyorlardı,sonrada oran değişmedi
Ama kalp pili 2010 dan önce %40 iken 16 aralık 2010 da %20 ye düşürüldü.

sol ayak diz altı ampute, sağ ayak da his kaybı, kalçada çıkık var.. dediğiniz gibi olsa çoğu kişinin raporu kabul edilmesi lazım.

Üst Alt