Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde faydalanıp emekli olan kişi kamuya işe girebilir mi?

mhmt

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
2008 yılında emekli oldum vergi indiriminden faydalanara.k daha önce bu fırsatlardan yararlanmadığım için şimdi kamuda açılan özürlü sınavlarına girebilir miyim?
girersem emekliliğim iptal olur mu?

sorona cevap hayır yazmışsınız burdaki hayır demekle işe başvuru hakkı var mıdır?

Emekliler kamuda çalışamazlar.
Ancak özel sektörde sosyal güvenlik destek primi ödeyerek emekli maaşları kesilmeden çalışabilirler.

emeklilerin hakları

Bu cevabınız beni aydınlattı yanıtınız çok teşekkürler özel sektör pek vermekten yana değil destek primi yatırmıyor destek priminin kazanç yada kaybı nedir bilmiyorum

İşverenin amacı kaçak çalıştırmak olmadığı sürece normal ssk primi ile sosyal güvenlik destek primi arasında işveren açısından da dikkate değecek bir fark yoktur.
Açıklayacak olursak;her ikisinin de toplam oranları aynıdır,ancak uzun vadeli sigorta kollarında işçi payı %14 iken sosyal güvenlik destek primi işçi payı %7,5 dur.
Aradaki fark olan %6,5 işverene fazladan maliyettir ki bu da asgari ücrette ancak 40 tl civarı bir miktar eder.
Ben sosyal güvenlik destek primi ile yeni bir işe başlayalı 3 hafta oldu.

yaşlılık %59emeklisiyim işte çalışabilirmiyim

%59 la erken emekli oldum yani malullen emekli mi? oluyorum yoksa iş birte çalışma imkanına sahipmiyim iş yaeri aça bilirmiyim

Malulen emekli değil,erken yaşlılık emeklisisiniz.
SGDP ile sigortalı bir işte de çalışabilirsiniz,işyeri de açabilirsiniz.
İşyeri açarsanız Bağkur'a SGDP olarak 12.basamak tutarıın %10 unu ödersiniz,bu da 70-80 tl civarı bir rakamdır.

Üst Alt