Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde kontrol olmadığı halde SGK'nın kontrol isteme hakkı..?

asanur

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
1
Herkese Merhaba

2 yıllık kontrollü raporumla vergi indirimi yolu ile emekliliğim devam ediyor.
2015 Mayıs ayında kontrolüm vardı,sgk'ya gittim.Vergi dairesi md'den gelen üst yazıda kontrol yazmadığından dolayı emekliliğimin yeni çıkan yasa ile devam ettiğini söylediler,fakat biz gerekli gördüğümüz zaman yinede gönderebiliriz dediler,

bu ne anlama geliyor,
yasa benim emekliliğimin devam ettiğini söylüyor,fakat sgk gerekli görüldüğünde gönderebiliriz diyor,

birde diğer haklarımın devamı için tekrar raporumu yeniletmek için gittiğimde,bana süreli rapor verilirse şayet sgk sisteminde bu rapor görünürmü,görünürse eğer bu rapor üzerinden sgk işlem yapar mı?

Sizin vergi indiriminiz sureklimi emekliliginizde sürekli ama sgk bizvne zaman istersek konturol cagiriz diyor peki yas oldu 70 ozaman cagirdilar rapor % 40 altina düştü o yastan sonra ne yapar insan

arkadasim senin emekliligin surekli olmus gerisini bosver zaten emeklilige neden olan en buyuk etken vergi indirimidir raporun 2 yillik olmasi degil ama kontrol her zaman olabilir onun yetkisi var sgk da ama senin boyle surekli devam eder umarim gidip sgk ya isi bozma he taporunu yenile diger haklardan faydalanirsin

Vergi indirim belgesinde bir süre kısıtlaması yoksa, raporun süreli iolmasıın hiç bir zararo olmaz. Yani, sürekli vergi indirimi ile sürekli emeklilik gerçekleşmiş. Doğru olan bu.

Ama evet, teorik olarak sgk herkesi her istediğinde kontrol muayenesine çağırabilir.

bülent bey allah razı olsun siz olmasanız piskolojimiz gitimişti valla iyki varsınız

emekli olduk'tan sonra bu pisikoloji ile yasamak engelliye eziyetten başka birşey değil

Bende ilk zamanlar emekliliğim kesilir mi diye hep düşünüyordum, malesef şu an top atsan emekliliğimi hiç kimse kesemez.
Keşke tam tersi olsaydı, ben iyileşseydim ve raporum %0 olsaydı. Ama kendiliğinden çıkan kalp kapakçığı ( mitral ve aort) daha hiç duymadım. Ve her ikisi'de protez, crt-d pil'de hediyesi.
Önemli olan sağlık, sağlık olduktan sonra çalışmaya razıyım.

Süresi geçen rapor hakkında

Herkese Merhaba; Arkadaşlar sorum şu %73 iki yıl süreli raporum var,vergi indirimi ile emekli oldum Ankara maliye bakânlığı süreli olan raporumu kontrol süresi koymayarak SGK tarafından emekliliğinin sürekli olduğunu söylediler,ama biz gerektiğinde kontrole gönderiniz dediler.....1) böyle bir hakları varmı?.....2)raporum 2 yıl kontrol süreli olduğundan(2 yılsüresi geçti) tekrar sosyal haklarımın devamı için tekrar raporu aldığım devlet hastanesi sağlık kuruluna müracaat edip de rapor çıkartmak emekliliğime sakıncası olupta SGK fark etmesi durumu da sıkıntı olurmu?

asanur
1- Evet var
2- Emekliliğiniz sürekli vergi indirimi ile olmuş, sonradan alacağınız bir rapor emekliliğinizi etkilemeyecektir.

Ufukalp

Ufuk bey peki şöyle bişe soracağım ;

Sürekli vergi indirimi yazısı aldık vergi dairesinden, daha sonra rapor yüzde 40'ın altına düştü o zaman nolacak ? Malum devlet bazen hastalıklarla ilgili yüzdelerde oynama yapabiliyor.

Ufukalp

Farketmişsinizdir daha öncede aynı soruyu sormuştum demek istediğim şuydu; sağlık kuruluna müracaat ederken malumuz birçok poliklinik tarafından kontrole tabi tutuluyuruz bunu SGK sistemlerinden görüpte sıkıntı yaşar mıyım?

asanur

SGK emeklilik sürecinde Maliye'ye kişinin raporunu değil de vergi indirim hakkı bulunup bulunmadığını soruyor. Benim bilgim bu şekilde. Yani, kişinin vergi indirimi varsa, bu bilgi sgk için yeterli. Raporun hangi branşlar tarafından oluşturulduğunu incelemiyor olsa gerek.

Yok, benim bilgim yanlışsa, sgk raporun da kopyasını istiyorsa, o zaman raporda hangi branş tarafından değerlendirildiği bellidir. SGK o detaylara bakıp kontrol şerhine dair karar verebilir.

özcanbjkli
Bir kez vergi indirim hakkı sürekli olarak elde edilmişse, o hak yaşam boyu geçerlidir. Vergi indirimi ve emeklilik açısından sonradan alınacak raporlar bu hakka bir halel getirmez

OturanBoğa

Bülent bey benim raporum SGK'da var zaten herkesin de öyle değil mi?O zaman tekrar rapor için hastaneye müracaat SGK tarafından kontrole tabi tutulmak istemiyorsak sakıncalı bir durum doğru mu anladım?

Engelli raporlar hakkında

Arkadaşlar şahsi aldığım rapor sürem1yıl önce doldu tekrar çıkartıp çıkartmaların mahzuru var mıdır?

Arkadaşlar bugün rapor sonucuna göre yüzde 42 çıktı.raporumda kronik venoz yetmezlik, dm tip 2 ve hiperlipidemi var.ve sürekli yazıyor. ankara bu raporu böyle onaylar mi.

mehmet-41

aynen öyle mehmet önce emekli edip daha sonrada engellinin geleceğiyle oynuyorlar umarım inşallah yasal düzenleme yoluna gidilirde kanun ve hukuk engelliden yana olur.

Üst Alt