Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde oranım düşürüldü. İtiraz etmek için ne yapmalıyım?

SrkNSGR

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
3
merhabalar

28.11.2013 tarihinde sürekli olarak %54 oranında rapor aldım. vergi indirimine basvuru yaptım(iş yeri yaptı) oran %32 ye düşürüldü.itiraz ettim fakat bir değişiklik olmayacağı yazılı bir bildirimle aynı oranda geri dondü.

tekrardan vergi indirimine basvuru yapmak istiyorum.yetkili bir hastahane ile gorustum saglik bakanlıgına gidip raporumu iptal ettirmemi yeni rapor cıkarmak istediğimi soylemem gerektiğini soyledi.yeni çıkan raporda oran düşerse kazanılmış haklarımı kaybedecekmiyim diye sordugumda evet yeni raporunuz gecerli sayılacak eskisi hükmünü yitirecek dedi.

izlemem gereken yol konusunda yardımcı olursanız memnun olurum.

Teşekkürler

Hastalığınız neydi bende 52 ile başvuru yaptım,raporda eksik bulgular mı var.bu sağlık kurulu raporları böyle istediği gibi düşürüyorsa her hastaneye bir temsilci yollasın millet boşu buşuna uğraşmasın......

Merhabalar..

Elinize ulaşan belgeyle defterdarlığa gitmeniz, duruma itiraz etmeniz gerekiyor.
Sakatlık cetveli nde oranınızı gözden geçirdiniz mi?

Geçmiş olsun.

Sağ gözüm görmüyor bulanik görüyor sol gözüm gozlukle görüyor gozluksuz oda bulanik görüyor.saatlik cetveline nasil bakabiliriz bu konuda bilgim yok.

Merhaba

Öncelikle burada oranlarınızın karşılığı nedir buna bakın.
http://www.engelliler.biz/bulent/pratikbalthazar.png

Ve siz şikayetinizi nereye yaptınız ve değişmeyeceğini söylediler?
Hakem hastaneye durumu ilettiniz mi?
Sana red kararını gönderen yere böyle bir dilekçeyle itiraz edebilirsin :

....'na

tarih
... tarihinde engelimden dolayı vergi indiriminden yararlanmak için kurumunuza yapmış olduğum başvuru, yetkili hastanenin vermiş olduğu % 54 oranındaki işgücü kaybı oranını gösterir rapora rağmen reddedilmiştir.
Yetkili hastanenin % 54 olarak belirlediği işgücü kaybı oranımın Kurumca % 32'ye düşürülmesinin, halen yürürlükte olan 16 Temmuz 2006 tarihli Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'le bağdaşmadığı, iş bu sebeple vergi indirim başvurumun Merkez Sağlık Kurulu'nca yeniden değerlendirilmesini arz ederim.

adın soyadın
İmza :
T.C :
Adres :
Telefon :

http://www.engelliler.biz/bulent/pratikbalthazar.png

anladıgım kadarı ile buradan çeşitli hastalıklardan almıs oldugumuz raporları karsılastırıp ona gore sonuc cıkariyoruz fakat ben sadece gozden aldım. geçirmiş olduğum ameliyat ,goz kayması ve su anki durum doktor hepsini birleştirip yüzde 54 verdi.kuruldan da aynı şekilde geçti sürekli ibaresi ile.

şikayetimi vergi dairesi başkanlıgı Ankara diye tarafıma gonderilen evraklari gondermek kayıdı ile ve yazmıs oldugunuz dilekceyi de yazarak ilettim.hakem hastahaneye yonlendirmediler.direk cevap geldi. sanırım raporu yeni almıs olmamdan kaynaklanıyor ve raporu almıs oldugum hastahane zaten hakem hastahane diye biliyorum.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...dirim-raporunuzu-dusururse-itiraz-edin-2.html

Oranı düşüren Maliye'ye şu beyanda itiraz edilmesi lazım:

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış % XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından % XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden yararlanamayacağım tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).

Bilindiği üzere 14.01.2012 tarihli Resmi Gazete'de (Sayısı: 28173) yayınlanarak yürürlüğe giren ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in 15. maddesi "Vergi indirimine esas raporlar"a dairdir: "193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır."

İş bu gerekçe ile aynı yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen 10. maddesi gereğince sakatlık indirimi başvurumun yeniden değerlendirilmesini ve % XX raporumun onaylanarak X. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim.

Ben bu dilekçe ile birkez itiraz ettim tekrar etmemde bir sakinca varmi, belirli bir suresi varmidir

% 54 olan raporu buraya aktarabilir misiniz? Çünkü bir gözün görmemesinde % 32 verilir ve bunun balthazard formülü ile toplandığında % 52 olabilmesi için başka bir şeyden de % 30 oran verilmesi lazım. Nedir bunu sağlayan rahatsızlığınız?

hastanın göz muayenesinde görme keskinliği sağ göz +7.00 tashihile 1mps sol göz +3.00 tashihle tam biomikroskopi bilateral doğal fundus bilateral optik disk ve makula dğa , sağ göz ezotropya mevcut. tanı : sağ göz ambliyopi sag göz ezotropya kinetik görme alanı çekidi.

teşhis : H52.3 anizometri ve anizekoni , H50 strabismus , diğer +

raporda yazanlar bunlar.

Bu ifadeler çok teknik, bişrşey anlamadım. AMa teorui şu: bir göz görmüyorsa % 32 oran verilir. Gözlükle düzeltilen görme kayıpları için ise oran verilmez.

Peki ameliyat ve göz kaymasi bu orana eklenmezmi ?

sanırım şaşılık ekledi 32+15 = 47 benim oranım 54 kalanı da gorme alanı testinden veya geçrmiş olduğum göz ameliyatından eklemiş olabilir diye düşünüyorum.

nerde oturuyorsun ? şişli etral veya ssk okmeydanına git yeni rapor al eğer yinr %54 verilirse yolla ankaraya korma aynıoran da onaylarlar yada ilsağlik mudurluğun den itiraz etmen gerekir hakem hastaneye sevk edileceksin

Pendik'te oturuyorum. itiraz dilekçesi gonderdim fakat oranda bir değişiklik olmayacağı başka bir rahatsızlıgım varsa bunu da orana ekletebileceğim söylendi.il sağlık müdürlüğüne gideceğim konu ile ilgili olarak fakat çalıştıgım için müsayit zamanı kolluyorum.

benim kafama takılan soru şu. Ben raporu yeni aldim ve alır almaz başvuru yaptım. Hastahane de verilen yüzde kriterleri ile vergi dairesinde verilen yüzde kriterleri farklımı ?

serwol,
öncelikle oranlar toplanırken normal toplama işlemi yapılmaz.
Bunun için Balthazard Formülü dedikleri ayrı bir işlem kullanılır. 32 + 15 = 47 değil, 42'dir bu formüle göre. Bunu sadece bilginiz olsun diye söylüyorum.

Aynı cetvelden veriliyor rapor, sakatlık oranı cetveli kullanılıyor ama Ankara'da tek gözünüz için % 32 verip gönderilmiş galiba.
İl sağlık müdürlüğü'ne giderseniz sizi hakem hastaneye sevkeder. Buradan alacağınız raporu yeniden gönderirsiniz.

vergi indirimi itiraz sonucu hakkında

merhabalar
yüzde 54 almış oldugum engelli raporu ile vergi indirimine basvuru yapmıstım fakat oran yüzde 32 olarak geri dondu. konuya itiraz ettim sonuç beklemekteyim.Bugün büyük mükellefler vergi dairesi başkanlığı sitesine girip sorgulama yaptığımda ''İŞ YERİ MERKEZİNE VERGİ İNDİRİMİ YAZISI VE RAPORU GÖNDERİLDİ'' diye bir yazı çıkıyor bu ne anlama geliyor konu hakkında bilgisi olan birisi yardımcı olursa çok sevinirim. teşekkürler.

rapor yeniden işyerine gönderilmiş

İŞ YERİ MERKEZİNE VERGİ İNDİRİMİ YAZISI VE RAPORU GÖNDERİLDİ
Hastane Raporu Oranı
Engellilik Oranı 60
Engellilik Derecesi 2
benim ki boyle mesela

Üst Alt