Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indiriminde oranın düşürülmesine itiraz etme yolu..?
Arkadaşlar merhaba...
% 60 görme engelli raporum var. Vergi indirimi için müracaat ettim fakat gelen yazıda engel oranı %36 ya düşürüldüğü için vergi indiriminden yararlanamıyorum. Bende bulunduğum ildeki sağlık müdürlüğüne dilekçe ile itiraz ettim. fakat bu şekilde vergi dairesinden gelen %36 orana değil devlet hastanesinden aldığım %60 lık orana itiraz etmiş oluyorum. Bu izlediğim yol doğrumu yoksa başka bir şekilde mi hareket etmeliydim
İtiraz ettiğim için raporum tüm konularda geçersiz mi oluyor örneğin EKPSS için itiraz ettiğim raporla başvurabilir miyim?
Vergi indiriminden nasıl yararlanabilirim veya yararlanabilir miyim?
Ben 2014 tarihinde %60 görme engelli raporu aldım. vergi indirimi için başvurduğumda maliyeden gelen yazıda çalışma gücümü %36 kaybettiğim yazmakta. erken emekli olabilmem için vergi indiriminin onaylanmasına ihtiyacım var. bu nedenle il sağlık müdürlüğüne dilekçe ile itiraz etmem gerekiyormuş ve orası da beni yeni bir hastaneye sevk edip yeniden değerlendirmeye alıyormuş. yani yeniden engelli raporu alacakmışım. sigorta girişim ilk olarak 2002 tarihine ait. bu süreçte mücadele etmeli miyim yoksa boşa mı kürek sallıyorum. çünkü sanırım erken emeklilik için sigorta girişi de önemli.
bilgilerinizi benimle paylaşıp yardımcı olursanız çok sevinirim.
İtiraz sonucu %40 ve üzeri raporla 3.derece vergi indiriminiz onaylanırsa 19 yıl ve 4240 prim günü şartlarıyla emekli olabilirsiniz. Boşa kürek çekme değil tek gereken vergi indirimi alabilmek.
doğru bir yol izlemekteyim yani bu içimi rahatlattı. peki benim raporumun yenilenmesi 1 ile 5 ay sürecekmiş. ben bu süreçte ekpss ye hazırlanmak istiyorum. başvuru tarihlerine kadar raporum yenilenmez ise elimde mevcut olan engelli raporu ile başvuru işlemlerimi gerçekleştirebilir miyim.
Ankara merkez sağlık kurulunun değerlendirmesi sadece kendilerini bağlar ve vergi indirimi için geçerlidir.
Sizin maliyeden bağımsız olarak bireysel başvuru ile almış olduğunuz bir rapor var elinizde ve geçerlidir ekpss ye de başvurabilirsiniz.
fakat ben şu an vergi indiriminden yararlanamadığım için bireysel olarak almış olduğum rapora itiraz ettim il sağlık müürlüğüde şu an beni bulunduğum ildeki başka bir sağlık kurumuna gönderecekmiş ordan verilen raporla bireysel olarak almış olduğum rapor arasında fark yoksa bireysel raporum kabul görecekmiş. farklı oranlar cıkması halinde istanbul da bir hakem hastaneye gönderilecekmişim ordaki rapordaki sonuç kesin olacakmış ve bende tekrardan son raporla vergi indirimi için başvuracakmışım.
vergi dairesi vergi indirimi için oranın bu kadar düşük gelmesinin sebebini bireysel olarak aldığım rapordaki bir kelime eksikliğinden kaynaklanmış olabileceğini söyledi ve izlemem gereken yol olarak yukarıdaki anlattığım adımları sıraladı. yaptığım yanlış veye eksik bir şey var mı?
İzlediğiniz yol ve il sağlık müdürlüğünün yönlendirmesi doğru.
Bizzat raporun kendine itiraz ettiğiniz ve başka hastaneye sevk edileceğinizden evet raporunuz geçersiz olur o raporla işlem yapamazsınız.
Arkadaşım vergi indirimi için acele etmeyip ekpss den sonra atanırsan asaletin onandıktan sonra başvursan olmazmıydı?En azından kazanılmış hakkın elinde olur memur olarak devam ederdin.
Bu tabi ki benim düşüncem ,pratikde işler nasıl yürür bilemem
zaten raporum gerçeğe uyğun verilmemişse ve yeniden aynı oranları alamıyacaksam atamsanda memürlüğüm düşmez mi? ayrıca tekrardan aynı oranlara sahip olmıcaksam gerçekten ihtiacı olanlara haksızlık etmiş olmaz mıyım?
Vergi indirimini hiç karıştırmaaydınız keşke. sana pek bir yararı yok!
az bir indirim.. yani 1,000 maaş'a 25 tl indirim yapılıyor! karıştırmasaydın keşke...
Vergi indirimi şayet 4a statüsünde emekli olacaksanız geçerli olur.
Devlet memuru olup 3,5 yıl hizmet süresini geçtiğinizde emekli sandığı statüsünden emekli olunacağı için emeklilikte vergi indiriminin bir fonksiyonu kalmaz.
peki bu durumda il sağlık müdürlüğüne başvurup cuma günü verdiğim dilekçeyi iptal ettirebilir miyim? yoksa raporumu yeniletmemde fayda varmı sizce ufukalp bey
itirazımı geri çekmeye karar verdim çünkü dediğim gibi vergi indirimini erken emeklilik için istiyodum devlet memuru olarak atanırsam vergi indirimi bir işime yaramayacağı için itiraza gerek duymuyorum. inşallah vergi inirimi için müracatımdaki kabul görmeme durumu ekpss de başıma gelmez
itiraz edip itirazımı geri çekmem ileride sorun olarak inşallah karşıma çıkmaz.
ufukalp bey yönlendirmeleriniz karar vermemde etkili oldu verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
inşallah doğru bir karar vermişimdir.