Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde rapor oranım düşerse raporum iptal mi olur?

aybah

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar.ben 2010 yılında özürlü sağlık raporu çıkardım k.b.b işitme %42 verdiler.şimdi vergi indirimi için başvurdum.eğer vergi indirimim düşük olursa benim özürlü raporum iptal mi oluyor.yani vergi indirimi için çıkardığım raporum mu artık geçerli oluyor.bütün haklarım gidiyormu?lütfen yardımcı olun:(

Kazanılmış hiç bir hakkınız geri alınmaz...

Hangi hakları kastediyorsunuz mesela?

şimdi sürekli ibareli raporum var.vergi indirimi için başvurduğum da sanki yeniden rapor düzenleniyomuş gibi izlenim verdiler.hastaneleri bilirsiniz doğru dürüst cevap vermezler.sorduğum da eski raporun (özürlü raporu) sayılmıcak bu sayılıcak dediler.ama ben sadece vergi indirimi için başvurdum neden eskisi gidiyorki.eğer olmazsa vergiden muhaflığı kabul etmesinler.ama benim özürlü raporuma bişey oluyormu ki:(

engelli kadrosuyla çalışıyorum işimden olurmuyum vergi indirimi raporum düşük olursa.mesela vergi indirimi için %30 verdiler diyelim sadece vergi indirimi hakkım mı olmaz yoksa %42 lik raporumdan artık faydalanamazmıyım.

İşinizin riske girmesi söz konusu olamaz. İşveren için geçerli olan tek şey sizin onlara verdiğiniz rapordur. O rapor %40'ın üzerindeyse, sakat statüsünde çalışmaya devam edersiniz. Hatta, işyeri değiştirirken de elinizdeki raporla yeni işyerlerine başvuru yapabilirsiniz...

Sakat statüsünde çalışmakla defterdarlıktan vergi indirimi elde etmek ve sakat statüsünde erken emeklilk apayrı konulardır...

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.fakat bana hastanede çalışan memurlar vergi için düzenlediğim raporun sonucunun 1 örneğini gelip al dedi.sonuçta kendileri Ankara ya yolluyolar diye biliyorum.evet yolluyoruz dedi ama eski raporun geçerli değil bu raporun geçerli dedi gel bir örneğini al dedi.insanları sinir etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.odyometri sonucum yüksek fakat bera testi istedi vergi indirimi için Ankara benden ama nedense bera testim düşük çıktı anlamadım.benim korkum bera testi ne göre elimdeki raporu alıcaklar diye.bera testi çok fazla gerçeği yansıtmıyor diyolar şaşırdım zaten çıkan sonuca.

Yukarıda yazdığım gibi, varolan hakkınız asla zarar görmez. Sadece, eğer vergi indirim hakkı elde edemezseniz, erken emeklilik hakkından yararlanamazsınız o kadar.

aybah;

Aylin,geçmiş olsun.Hastanede ki memurlar da bana aynı şeyi söyledi,eski raporun gecerliliğini yitirir dedi.Ancak eski ilk aldığı raporla yeni işe girenleri biliyorum.O konuda eski raporunu kaybetme.Anladığım kadarıyla ilk gönderdiğin raporda belirtilmeyen şeyler yada açıkça yazmayan teşhisler nedeni ile hakem hastaneye yönlendirmişler seni de.Ve yaptırdığın son tahlillerde raporunu düşürecek tespitlerden dolayı tedirginsin.Benimde aynı problem var.İlk raporu aldığımızda orada sürekli ibaresi geçiyor.bence sürekli olarak o rapor geçerli.

hani tek rapor geçerli olacaktı tekrar tekrar rapor almaya gerek yoktu doğrusu merak ediyorum hangi rapor heryerde geçerli olacak.hani hastanenin verdiği rapor geçerli olacaktı niye ankara belirliyor hala rapor oranlarını.16 aralık 2010 yönetmeliği çıkalı 6 ay olacak hala en Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi bile uygulamıyor pek bi değişiklik yok diye geçiştiriyorlar.

Peki şimdi ücretsiz iett kartı için gittiğimizde kaybolduğunda ya da yenilemek istediğimiz de o rapora göre vermiceklermi?ya da hastaneden raporun aslı gibidir kaşeli örneğini almak istediğimizde vermicekler mi raporu elimizden alıcaklarmı?1 tane kaldı elimde ankaraya gitti bir tanesi.ankara geri yolluyormu çok merak ediyorum açıkçası.

Raporumun aslını gönderdim,aslı gibidir kaşelileri var sadece elimde.Ankaraya giden rapor gelmiyor.

hastaneye versem aslı gibidir yaparlar mı acaba?geçerli değil derlerse bi de.

Bülent Bey;
ben ilk önce Yalova Devlet hastanesinde çıkarmıştım raporu %30 vermişlerdi bende itiraz etmiştim.beni hakem hastanesine yolladılar %42 yi burda aldım.ben raporu hastaneye verdiğim de kopyları lazım olduğuna Aslı gibidir yaparlarmı?başbakanlık kartı veya ücretsiz iett kartı kaybolduğunda ya da iett kullanım süresi dolduğu zaman tekrar çıkarmak istediğimizde eski raporla bir problem çıkarırlarmı?hastane kopyasını vermeme gibi bi durum yaparmı?vergi için olan rapora göre mi hareket ederler?kazanılmış haklarımız gitmez biliyorum da bu gibi taleplerimiz yerine gelirmi?

Hastaneden aslı gibidir nüshası alıp kullanabilirsiniz...

vergi indirimi erken emeklilik için hastane rapor oranımı düşürdü..

%42 lik raporum vardı vergi için tekrar bir rapor istendi.hastane raporumu %24 e düşürmüş.şimdi %42 raporummu geçerli olcak % 24 mü?vergi indirimi olmayacak tamam.ama özürlü raporum devam edicek haklarım falan değilmi arkadaşlar.iş bulmam da bi sorun çıkmaz diye biliyorum inşallah öyledir.sonuçta vergi indirimi apayrı bir konu

fikri olan varsa cvp yazarsa sevinirim:)

en önemli olanı elinden almışlar emeklilik gibi yani siz şimdilik saglam gözüküceksiniz ve erken emekli olamayacaksınız diğer haklarınız devam eder

Tekrar soruyorum hastanenin verdiği rapor geçerli olacaktı tek rapor heryerde geçecekti özür oranına göre rapor verilecekti buyeni yönetmelik ne zaman uygulanacak bilgisi olan varmı,yoksa kara düzen devammı

Kardelen72;

Hayır Ankaraya gönderdiğim raporum geri gelmedi hakem hastanenin yeni kararı için ameliyat olduğum hastaneye sevkim istendi,eski raporum ankarada.Hakem hastanenin vereceği karar Ankaraya gönderilecek ve net sonuç işte o zaman çalıştığım yere gönderilecek!

Üst Alt