Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde rapor oranım düşürüldü. İtirazımı nereye yapmalıyım?

FATİH AKTÜRK

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
2001 yılında "süreklidir" ibareli % 65 raporum var.Özürlü olarak yıllardır çalışıyorum.Bu sene emeklilik yaşım doluyor.Emeklilik için vergi indirim belgesine başvurdum.% 16 gibi alay edercesine bir oran verip ankara'ya gönderdiler.Daha Ankaradan işyerime gelmedi ama raporun bir nushasu bana veriildi.
Şimdi ne yapmalıyım.Önceki raporum hiç bir işe yaramıyormu.İtirazımı nereye nasıl yapmalıyım.
Lütfen bilgisi olan arkadaşalr yol göstersinler.

rahatsızlığınız nedir?..Maalesef eski yüksek oranlı süreklidir raporunuzla vergi indirimi için başvursanız da Maliye bakanlığı vergi indirimi hakkı için eski raporu kabul etmeyip yeni rapor için hastaneye sevk ediyor.Engelli rahatsızlık oranları değiştiği için de yeni alınan rapordaki oran haliyle düşük oluyor..bulunduğunuz ilde ki vergi dairesine gidip itiraz edebilirsiniz Vergi daireside size itiraz edemezsin fakat tekrar başvurabilirsin diyerek başka bir hastaneye sevk eder..

2012/12.Ayda Ankara'ya gönderildi henüz bir cevap yok.ÖMMS sınavınada girmiştim,eğer atamam olursa bu raporu kabul etmesseler yeni bir rapor istense o rapordada düşük alırsam diye korkum var.Bu arada rahatsızlığım beyin tümörü ameliyatından sonra yüz felci ( fasial paralizi)+sağ kulak ve sağ göz (-)

bimere şikayet et fatma hanıma şikayet et herkesin derdi bu fakat yönetmelikler geçerli değil sanırım

itiraz süresini geçirdim

Bülent bey, 2001 Tarihli "sürekli" raporumla 12 yıldır özel şirkketlerin özürlü kadrosunda çalışıyorum.Emeklilik için sgk ya başvurdum onlar maliyeye daha sonra bozyaka ssk sevkedildim.%16 gibi komik bi rakkam verildi.Halbuki hastalığımda hiç bir değişiklik/iyileşme yok özürlü kartım var,askerliğimi yapmadım v.s. şimdi raporum ankaradan 2 ay önce red yazısı geldi,mahkeme sürecini başlatmak için geçmi kaldım.tekrar hastanelerde koşuşturmak uğraşmak insanı usandırıyor.Ne yapmalıyım hangi mahkemeye dava açmalıyım lütfen bilgisi olanlar bir yol göstersinler.

Düşük oran veren yer hastane ise, o zaman il sağlık müdürlüğüne itiraz etmekten başka yol yok. Ya da doğrudan başka bir hastaneye gidip yeniden rapor almayı deneyin. Tabii, sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri oran verilmesi gerektiğinden eminseniz yapın bunu. Aksi halde itiraz da etseniz dava da açsanız bir sonuç alamazsınız. Belirleyici olan sakatlık oranı cetveli'dir...

Bülent Bey, İl sağlık müdürlüğüne itirazımdan sonra beni Başka hastaneye gönderdiler.
Bu hastaneden bu hafta sonu heyete giricem tahminim % 60 gibi bir oran gelecek.

Rapor yazısını bana elden vermeyip direkt il sağlık müdürllüğüne gönderecekler. % 60 tan sonra bidaha hakem hastanesine göndereceklermiş.
Bu arada yapılması gereken bişey var mı.
Hakem hastanesi iki ayda alınmış iki ayrı raporu sizce nasıl değerlendirir. biri % 16 diğeri % 60 2001 yılında almış olduğum sürekli ibareli % 65 raporum zaten vardı. % 60 ı aldıktan sonra itiraz edip direkt maliyeden yazıyı alma imkanı var mı.

Teşşekürler

İki rapor arasında anlamlı bir fark varsa, evet, üçüncü bir hastaneye sevk eder il sağlık müdürlüğü ve oranın vereceği oran kesin hükmündedir. Sürecin bu şekilde işlemesinden başka -kestirme- bir yol yok maalesef. Sabır.

Bülent Bey,Kesin oran %63 olarak geldi.Hakem hastanesine sevk edilicem.hakem hast. oranından sonra Tekrar Ankara'ya gidicekmi.? Zaten süresi dolan emekliliğim aylarca gecikicek.Bu mağduriyetimle ilgili elimden bişey gelirmi.?Teşekkürler

hakem hastanesinden olumlu rapor gelirse (%40 ve üstü) Tekrar Ankara' ya maliye sağlık kuruluna gidecek oradan %40 ve üstü gelirse olay biter. Şayet Yeni gelen raporu Maliye tekrardan düşürüse Bu sefer 1 ay içinde mahkemeye gitmen gerekir. Mahkeme büyük ihtimalle senin lehine karar verir. 2006 yılından önce eski raporunla maliye sağlık kuruluna gitseydin. kapı gibi vergi indirimine kinse dokunamazdı. Hayırlısı olsun.

Bülent abi nolursun yol göster,
2001 yılında almış olduğum %65 sürekli ibareli raporum vardı emeklilik sürem dolduğundan sgk 'ya gittim ve beni vergi dairesinden bozyakaya sevketti orası bana %16 verdi ism'ye itiraz ettim beni buca seyfi demirsoya sevk etti %63 verdiler ikki oran farklı olduğundan hakem hastanesine sevkettiler orasıda %29 verdi.Şimdi ben ne yapmalıyım.Ben özürlü kadrosunda çalışıyorum.emeklilik sürem doldu ne yapmalıyım.nolursun cevap yaz.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri oran verilmesi gerektiğindne eminsen, hastanenin verdiği % 29 oran nedeniyle sakatlık indirim başvurusuna verilen olumsuz yanıta karşı dava açabilirsin.... Yeter ki sakatlık oranı cetveli'ne göre yeterli oran alabileceğinden emin ol.

Bülent abi Kafamdaki sorular.Yanıtlarsan minettar olurum.

1-Hangi mahkemeye başvurmalıyım ( İdarimi / vergi mhk)
2-Dava açmak için Ankara'dan olumsuz gelecek cevabı beklemeliyim.
3-Avukatsız bireysel dava açabilirmiyim.Avukat tutacak durumum yok.
4-Dava sonucu hastaneye sevkmi yoksa direkt kararmı olur.( Elimde sürekli 2001 %65 raporum mevcut)
5-Dava tahmini ne kadar sürer
6-Bir yılda alınan 3 ayrı oran 16 / 63 / 29 hastalığım norolojik olduğu halde 2 raporumda bekemediğim fizikten , gözden oran vermişler Nörolojiden vermemişler. Hastaneninde sorumluluğu yokmu.?

Burada nasıl bir yol izlemek lazım emin değilim. Düşük oran verdiği için hakem hastanesinin kararına karşı idari dava açmak gerek gibime geliyor. Çünkü Maliye'ye açılsa vergi mahkemesi "oran beni ilgilendirmez" der çıkar işin içinden... Onun için, bence hakem hastanesinin kararına karşı dava aç Fatih. Mahkeme ya adli tıp kurumu'na sevk eder ya da kendi belirlediği bir hastaneye...

Tek başına dava açabilirsin aslında. Ama yine de İzmir barosu'na gidip yardım talep edebilirsin.

Üst Alt