Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde rapor oranının düşürülmesine itiraz hakkım var mı?

murataltin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 37 yaşındayım 1997 yılı sigorta başlangıcım var. Ara ara pirim günlerine sahibim bu gün itibariyle 1870 gün sigorta pirimim ödenmiştir.2 010 yılında geçirmiş olduğum bir kazadan sonra travmatik epilepsi hastası oldum. kaza sırasında sol kolumda humerius kırığı meydana geldi aynı zamanda hafif derecede uyku abnesi tansiyon ve şeker hastasıyım bahsettiğim tüm rahatsızlıklarımdan dolayı raporlu olarak 1 yıldır ilaç kullanıyorum. bu bahsettiğim (epilepsi_humeriuskırığı_diyabet_hipertansiyon_uyk u abnesi) toplamından % 64 oranında tarafıma rapor tahsis edildi.

kendim sgk olarak belediyede mevsimlik olarak geri hizmette çalışmaktayım.malulen mekliliğe müracat ettim bahsolunan rahatsızlıkları içerir rapor verildi tarafıma sgk ya ibraz ettim ankara koca tepeye gitti evraklar sonra tarafıma ara karar tebliğ edildi ara kararda( 3 aylık tedavi süreci tedavi sürecinde ilaçlara olan duyarlılık nöbetlerin sıklığı gibi ibareler istenmişti)
ben de tedavi olduğum hastaneden bütün istenilen tetkikleri aldım ve sgk il müdfürlüğüm aracılığı ile tekrar gönderdim aceba kabul görür mü?
akabinde vergi indirimi için aynı hastaneden % 67 oaranında rapor aldım gelir idaresi daire başkanlığı rapor oranımı % 57 ye düşürerek bağlı bulunduğum vergi dairesine göndermiş. bu duruma itiraz hakkım var mıdır?

ayriyyeten durumuma uygun bir iş beklentisi babında ( ekps) sınavına aynı raporla girebilirmiyim % 64 olan raporum sadece sürekli ibaresi ve engelli kimlik kartı zihinden kısmı işaretlidir .ikinci aldığım raporda ise % 67 olanda yine süregen kronikibaresi bulunmaktadır.

Yukarıda bahsettiğim konu hakkında bilgilerinizi görgülerinizi tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

bu soruyu kendime çok sordum tabi buradaki arkadaşları da bu soru ile bunalttım biraz:). sonuçta karar senin tabi ama çalışmayı zorlamak yaşama tutunmak için önemli. ben ikisinide şuanda bir arada yürütmeye çalışıyorum hem ekpss çalışıp hemde malulen emekliliğe başvurdum sağlığım için emeklilik önemli sağlık masraflı çünkü. ama eğer atanırsa durdurup çalışmayı da zorlamayı planlıyorum çünkü bu hastalık evde zor. o masada oturacak her hangi birinden dahi iyi o işi yapabilecekken evde oturamam. Ben oturur ve faydalı olurum. faydalı olmak iyidir.

Malulen emeklilik başvurunuzun reddedilmesine karşı itiraz edebilirsiniz tabii. "SGK sağlık yüksek kurlu tarafından değerlendirilmesini istiyorum" diye basit bir itiraz dilekçesi verin sigorta müdürlüğüne...

Aynı şekilde, % 57'ye düşüren Maliye'ye de itiraz edebilirsiniz:

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış % XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından % XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden 3. derece olarak tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).
Bilindiği üzere 14.01.2012 tarihli Resmi Gazete'de (Sayısı: 28173) yayınlanarak yürürlüğe giren ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in 15. maddesi "Vergi indirimine esas raporlar"a dairdir: "193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır."
İş bu gerekçe ile aynı yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen 10. maddesi gereğince sakatlık indirimi başvurumun yeniden değerlendirilmesini ve % XX raporumun onaylanarak 2. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim

Raporunuzda "çalışamaz" gibi bir kısıtlayıcı ibare yoksa, evet, raporunuzla EKPSS'ye girebilirsiniz...

Üst Alt