Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde raporlar elinize geçmeden işlem yapıldığı için nasıl itiraz ederiz?

livemusicparty

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
10 yıllık raporlar süresiz bile olsa vergi indirimi için kabul edilmiyor denilmişti vergi dairesindeki memur tarafından..

şimdi merkezi, defterdarlıkta memurlarla görüşmelerde ise evet 10 senelik süre var. her nekadar süresiz rapor olsa dahi..
fakat görevli memurlar bizzat bizim rapor almamızın daha faydası olacağını,

çünkü raporların elinize geçmeden işlem görüleceğini söylemişlerdi
buda demek oluyor ki rapora itiraz hakkı olmayacak galiba bizzat hastahaneye başvurup rapor talep etmek önemli

ayrıca rapor yeniden almadan rapor güncellenmesi amaçlı yani rapora ekletmemiz gereken bazı maddeler için değişiklik yaptırılabiliniyormu yani yeniden rapor çıkartmadan güncellenmesi için amaç yeni tarih ve ihtiyaç olan maddeler..

bilgileriniz için Tesekürler..

ewet memur size doğru söylemiş. eski raporları kabul etmeyip tekrar hastaneye sevk veriyorlar.

eski rapor güncellenmesi gibi bir şey söz konusu değil.değişiklik yapılmıyor.yeni rapor için her şeyi baştan yapmak gerek.ikinci rapor başvuru süresi 6 ay bu arada.

kurum sevki ile rapor alacaklara hastane raporu vermeyip sevk yapan kuruma gönderir. ama kişisel başvuru ile alınan raporlar rapor sahibine verilir.

4/a lı sigortalılarda 5510 sayılı kanun öncesi sigortalı olup vergi indirimi alacak engellilerin emekliliği için raporun kurum sevkiyle alınması şart değil.kişisel başvuru ile yapılan raporlarda geçerli. önemli olan vergi indirimin olması.

Peki özgür bey siz nereye ne şekilde
Başvurdunuz..
Mesala üniversiteye başvurulabiliniyorken
Eğitim araştırma hastahanelerede
Başvurulanıyormuş
Mesela ben böbrek nakilliyim tıp fakültesi inde oldum
Ama raporu eski devlet hastanesinde almıştım şimdi ne olarak ne diyerek başvurayım

Fark etmiyor engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneye gidin.bütün test tahlil gibi evraklarınızı yanınıza alın.muayene olduğunuz hekimler değerlendirecektir. Ben İstanbul eğitim araştırma hastanesi Osmaniye polikliniğine kişisel başvuru yapıp raporumu alıp vergi indirimi aldım.bu ay emekli oldum.

Vergi indirimi için rapor almak istiyorum mu dedin yoksa özürlü raporumu almak istiyorum dediniz hani başvuruda bilmek lağzım

2010'dan önceki raporları kolay kolay kabul etmiyorlar. Bu tarihte oranlar güncellendiği için.

Rapor alırken herhangi bir şey söylemenize gerek olmadığı gibi, tüm haklarınızın değerlendirilmesini istediğinizde, tek bir raporla tüm haklarınızdan faydalanabilirsiniz.

Vergi indirimi için % 40 ve üzeri güncel raporunuzun olması yeterli olur.

Demekki tüm haklarımdan faydalanmak adına yenilemek Gerekiyor Ve Tek bir raporla bu iş olur Üniversitesi yada devlet hastanesinden birine başvurayım olmazsa diğer yanılmıyorsam 2002den%80 2004den%85 Raporlarınıda Götüreyim hatta tahlil örneklerinde alayım yanımda

En kötü ihtimal ile %70 verirler buda 2. Dereceye Neden olur Ne yapalım sağlık olsun..

Arkadaşlar birşey soracağım bu raporlar
%50 asagı hafif %50 yukarısı ağır derece li
Olacak diyorlar
amaç ise %40 barajındaki engellilerin
Mağdur olmaması imiş duyan var mı?
Ve sizce ne zaman devreye girer..

livemusicparty

Hayır, "ağır engelli" bambaşka bir şeye karşılık gelir, oranla doğrudan bir ilgisi yoktur. Büyük oranda başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık haline işaret eder.

Bugün gittim eğitim araştırma hastahanesine izinli olduğum için 3, 5 gün o nedenle bugün öğlen sonu uğradım hastahaneye toplam da 10 kişi alıyoruz 11 olmaz diyor,

o yüzden sabah 08:00 da olmam Gerektiğini söylediler Ordan Üniversitesi Tıp Fakültesi ne gittim Orada hemen baslayacak fakat 200 TL İstediler neymiş efendim rapor bittikten sonra vereceklermiş ilginç geldi bana neyse yarın

Birine uğrayacam artık..

Tahmin etdiğim gibi %71 verdiler tıp fakültesi vergi indirimi için vergi dairesine gideceğim fakat aklımda hala bir önceki rapor vergi dairesi tarafından gecerli kılınması gereklı değilmi diye soru işareti var?

Merhabalar Arkadaslar ben bugün başvurdum ilçe vergi dairesine sadece rapor aslı gibi kimlik fotokobi ve çalıştığım işyerinden çalıştığıma dahil yazı dilekçeli bir şekilde kabul etdiler..

şimdi sorularımı sizinle paylasıyorum iki ay sürecek tir dediler.. olumlu sonuç aldıktan sonra bunun bana ne faydası oalacak bu 1..

2 emeklilikte faydası olacaksa şayet 2. dereceye düştüm haliyle 3840 oldu 2 sezon sonra nasıl bir emekliliğe basvuruyorum sgk yamı dilekçe veriyorum ve 3 . sü ise emekli olacağımda işyerindeki çıkış durumumdaki mevzuata göre hakkım olan tazminat v.s şeyleri alabiliyormuyum, hani emeklilik sonuçta
Tesekürler..

@KKELEBEKK
[FONT=sans-serif]@[/FONT]OturanBoğa
@[FONT=sans-serif]ozgurmeric74 [/FONT]

Üst Alt