Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde raporu %40 altına düşen memurun engelli kadrosu devam eder mi?

claer

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

2002 yılında %40 rapor ile kamuda engelli kadrosunda hizmetli olarak göreve başladım.
geçen ay vergi indirimi için devlet hastanesine müracat edip heyete girdim, Mevzuatda %30 almam gereken sol kol dirsek eklem sekeli hareket kısıtlılığı için %26 verdiler ,Miyop astigmat'a hiç bir şey yazılmamış, hipertansiyona %10 verilmiş.
Ama bulgularda dirsek+Hipertansiyon+miyop astigmat yazıyor. toplam %33 verildi.

Şimdi ne yapıyım ben. itiraz edeyim mi 6 ay bekleyip yeni rapor mu çıkartayım.
korktuğum itiraz edip te , ikinci raporda %40 altında olup özür oranım kesinleşirse Engelli kadrosunda girdiğim devlet memurluğundan çıkartılır mıyım.

Ayrıca 10 yıldır tüm ilaç,diet tedavilerine rağmen geçmeyen reflü,kronik gastrit,bulbit ve Hiatus hernisi mevcut ama iyleşir diye özür oranı vermediler

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

üzerine su iç derim bende mağdurum şuan yeni rapolarlar almaya çalışyıorum
yeni yönetmeliği bekliyoruz bakalım ya raporlar geçerli olacak emeklilik için yada olmayacak durum bu

Vergi indirimi ile engelli statüsünde çalışmanın hiçbir ilişkisi yoktur,engelli kadrosunda çalışmaya devam edersiniz.
Yalnız vergi indirimi almazsınız ve emeklilik için de ileriki zamanlarda durum ne gösterecek bakalım bekleyecek şansınızı tekrar deneyeceksiniz,ya da haksız bir durum olduguna inanıyorsanız itiraz edeceksiniz.
Sorunuzun cxevabını vermekle yetineyim yoksa konu uzar bayagı.
Rahat olun işten falan çıkaramazlar,engelli kadrosu devam.

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim doğrusu içime su serptiniz. bir konuda daha yardımcı olursanız sevinirim.

Eski Raporumla Sosyal Hizmetler il Müdürlüğüne Başvurup Özürlü kimlik kartı çıkartmak istesem, onlar da Maliye gibi 2006 yönetmelik yasası diye tutturup yeni rapor isterler mi.
Gerçi elimde' de Raporun aslı yok, raporu aldığım hastanenin 2010 tarihli Aslıdır gibi onaylı fotokopisi var. işte bazen kafadan da özürlülük yapıyoruz zamanında uğraşmıyoz ya !! kapı gibi Raporum var işte daha ne uğraşacam diye kafasızca hareket edersem sonuç bu olur.

yeni rapor alıcaksanız eğer birde ortopedi üzerine ise sakın B.köy Sadi Konuğa gitmeyin şimdi fizikçi ile karar veriliyor orda Sinirli, Suratsız bir kadın Dr.fizikçi var,konuşturmuyor bir şey söylesen fırçalıyor,muayneyi oturduğu masadan kalkmadan karşısına bir sandelye koymuş oraya otutturuyor uzat,aç kapa tamam %30 almam gereken kola %26 vermiş,Röntgen film raporunda humerus ilişkisi bozulmuş fonksiyon kaybına bağlı hareket kısıtlılığı yapan eski dirsek kırığına 2006 yönetmeliği %30 diyor o kadın dr.%26 vermiş.

1 Ekim 2008 öncesi kamuda sakat statüsünde göreve başlayanlar 5400 gün hizmet sürei ile emekli olurlar. Başka hiç bir şart aranmaz. Ne yeni rapor istenebilir ne de başka bir şey. 5400 gün hizmet süreniz dolduğunda tek yapmanız gereken şey 5434 sayılı yasanın 39/j maddesine göre emeklilik talebinde bulunmaktır.

Sosyal hizmetler elinizdeki raporu kabul etmek zorunda. Zira rapor yönetmeliğinin geçici maddesi bu konuda çok açık. Yönetmeliğin bu geçici maddesinin bir çıktısını alıp öyle başvurun özürlü kimlik kartı için

Sayın Bülent,Bey Öncelikle verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim,yazınızı şimdi okudum keşke diğer vergi inidirimi ve emeklilik başlıklı konuyu okumadan bu yazınızı okusaydım,orda ben kimlik çıkaramazken Arkadaşlar eski raporları ile ötv den nasıl yararlansın demiştim,şimdi dediğiniz gibi O madde li yazının çıktısını bulup onunla tekrar Sosyal Hizmetlere gidecem bakalım O zaman ne cevap verecekler.
Bülent Bey yalnız çekindiğim bir konu daha var ben vergi indirimi almak için defterdarlığa müracat ettim benden vergi indirimi ibareli yeni rapor isteyip hastaneye göderdiler,gittim ancak yeni aldığım rapor %33 şimdi eskisi ne olmuş oluyor iptalmi edilir.

Üst Alt