Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden emekli olanlar kontrol muayenesine tabi midir?

nawyofficial

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Süresiz engelli raporu ve süresiz vergi indiriminden engelli vergi indirimi ile emekli olan vatandaşı birkaç yıl sonra kontrol muayenesine çağırırlar mi

nawyofficial

Bunu kimse bilemez. Ama temelde sgk emeklilik esnasında bir kontrol tarihi belirlememişse -siz de emekliliğe temel rapordan sonra düşük oranlı bir rapor almamışsanız/almayacaksanız- sgk kontrol istemez.

nawyofficial

Çağırmazlar, çağırsalar da oran %40'ın altına düşmediği sürece emeklilik devam eder.

nawyofficial kontrol muayenesine çağırıyorlar ancak ssk ve sağlık bakanlığı mevzuat üzerine çalışmaya başladı cimer şikayetleri ve konu hakkında gerçekleştirdiğimiz bakanlık görüşmeleri üzerine bizlere bu şekilde bildirim yapıldı, umarım mağduriyetleri ortadan kaldıracak şekilde çözüme ulaşır.

Kuru nawyofficial ben tam 3 kere girdim kontrol muayenesine süreliydi her seferinde oran arttığı için en son sgk kontrol muayenesini kaldırdı. sizin anca şöyle olur yeni rapor çıkartıp %40 altına düşerse veya raporu aldığınız hastanede usulsüz rapor çıkarsa anca öyle çağırırlar

Emekli olduktan sonra kontrol muayenem varmı

Emekli oldum hayirlisi ile maaş bağlandi ancak bir sorum var emekli olurken kontrol muayenesi olacaksin demediler şu tarihte vergi indirimim süresiz engelli raporum süresiz benim merak ettiğim durum bunu nerede söyluyorlar

Öncelikle hayırlı olsun, vergi indiriminiz süresiz, engelli raporunuzda süresizmiş. Emekli olurken adresinize gelen evraktada herhangi bir kontrol tarihi yazmıyorsa emekliliğinizde kontrol muayenesi yok demektir.

nawyofficial eve gelen aylık mektubumda yazmıyordu benimde. Bende yeni emekli oldum hatırlarsınız belki. Kendimi garantiye almak için sgk ya gidip sordum kontrol muayenesi yok süresiz dediler. Vergi indirimi engelli raporu süresiz olduğu zaman sgk hiç bir şekilde sağlık kontrolü istemiyormuş. Hayırlı uğurlu olsun.

Son düzenleme:
valla süper olmuş daha önce çok maduriyet yaşayanlar olmuştu.

YARASAMSI engelli raporu ve vergi indirimi süreli ise SGK hiç bir zaman süresiz emekli yapmaz sağlık kontrolüne gönderir 2 veya 3 senede 1 defa unutmayın bunu.
2 tane raporuda süresiz ise sgk da emekli süresiz olur.

deasn12 kontrol muayenesi vardır (sürekli raporlu vergi inidirimli emeklilikte) ve bu ilgili mevzuatta yer almaktadır ancak uygulama yanlıştır kontrol muayenesinde son çıkan kılavuza göre kontrol ediyorlar sorun burada başlıyor yani haksızlık bizler 2,5YILDIR bunun savaşını veriyoruz davamız devam ediyor heryerede duyuruyoruz bu HAKSIZLIK VE VABALDİR...

Kuru bence bu biraz sgk insifiyatine kalmış bir uygulama. kimi insanlar süresiz oluyor kimi insanlar 2 veya 3 yılda 1 defa kontrole giriyorlar

deasn12 devlet işinde ve kurumlarında insiyatif kullanılamaz, maddeler uygulanır....bu olsa olsa samimi olmayan bir yaklaşımdır, benim bu yaşadığım olaydan sonra bakış açım tamamen değişti, yazıklar olsun....

kimse bu ülkede bir şeyi garanti görmesin herkesde çağrılabilir.hergün kanun değişiyor

çok örnekler vardı forumda süresizle geri çağrılan. raporlarda usülsüzlük olmuş hastanede diyelim 10 tane ona göre teftiş herkesi şüpheli olanları çağırmış. bir de psikiyatri ile ilgili derecesi olanlarda rapor sürekli deniliyor ama çağrılmış ..örnek çok ilk etapta sürekli raporumdan sonra 2 yıllık verilince moralim çok boxulmuştu ama sonra baktım garantisi yok , kural yok , yasak yönetmelik yok olsa uyan yok. sanki sel olmuş onunla birlikte çamur su deryasıyla sürükleniyoruz. ama ne zaman önemli oluyoruz SEÇİM zamanı . bizler ve ailelerimizle milyonlar ediyoruz.BU GÜCÜ UNUTMAYIN VE ONA GÖRE OY VERİN. düzeni değiştirmek elimizde

deasn12 hocam benim %61 raporum da vergi indirimim de süresiz. Emeklilik başvurusunu kısa zaman önce yaptım 28.02.2022, biraz önce onaylandı msj geldi telefonuma, birikmiş tutarı iletmişler bankaya. Allah herkese nasip etsin ve sağlıkla yemek nasip olsun.

turan1977 yok daha promosyon kapamadık :) ilk maaş halkbankasına yattı şubat 26 da. mart 26 maaşı yapıkredi olarak gözüküyor. 26 martta cumartesi ye denk geliyor yine :) 26 şubatta cumartesi ye denk gelmişti halkbankasına cuma günü gece 2 de yatmıştı. bakalım yapıkrediye yattıktan sonra ne kadar promosyon alcaz :) inşallah yapıkredi de cuma günü promosyon la beraber yatırır maaşımızı :)

turan1977

onu biliyorumda yapıkredi promosyonu ne zaman yatırır onu merak ettim. 26 martta maaşla birliktemi yatırır yoksa 2 yada 3 gün sonramı.

turan1977

2.ay Emekli maaşım 26 mart yapıkrediye yatacaktı. Yapıkredi 10 gün önce gönderdi promosyonu şükürler olsun.. Bugün 16.03.2022 tarihinde hesabıma geçti :):) gözümüz aydın olsun..

EzwAhP.jpg

Emeklilikte promosyon en çok yapıkıredi bankasımı veriyor ve bunun için otomatik ödeme talimatı kıredi kartı şartları varmı

Zaralı58 hemen hemen bütün bankalar aynı gibi. 2500 emekli maaş alana 2500 promosyon tüm bankada var. Ben özellikle seçtim yapıkredi bankasını eft + havale ücretsiz. Yapıkredi de referans ücreti promosyon a ek olarak veriliyor Mesela ben size referans olduğum zaman 250 tl siz kazanıyorsunuz 250 tl ben kazanıyorum. Otomatik ödeme vb onay verirseniz 100 TL daha kazanıyorsunuz. Emekli hesabınızda yapıkredi bankası hiç bir şart koymaz.

Benim merak ettiğim sorulardan birisi de %40 ile emekli oldun ve 4000 küsür günden 35 yaşında emekli oldun. Yaş oldu 50 ve hastalığına bir tedavi bulundu ve senin oranın düştü. SGK gel bakalım dediğinde emekliliğini iptal etti.

Normal emekli olmak için bir kişi o yaşta 2000 - 3000 gün nasıl çalışabilir?

Üst Alt