Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden emekli olduktan sonra raporum düştü!?

pala amca

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm arkadaslar

ben 2017 9 ayında vergi indirinimden emekli oldum
emekli olurken 2 hastaneden 46 oronlı rapor aldım vergi dairesi onayladı ve emekli oldum.
emekli olduktan sonra sgk bana yazı ile yeniden hakem hastaneye sevk etti bu arada raporlarım SUREKLİ hakem hastanedende 46 oran aldım yani 3 ayrı hastaneden 46 oran aldım
bu oranlar baltazar dustukten sonra bende tip 2 diabet unisilin kullanıyorum 20 oran hiper tansiyon 10 oran ve astim 20 oran urolojidende 6 verdi 3 hastanenin raporu bu sekilde.
beni tekrar 4 kez hakem hastaneye gonderdi burdan 40 oran aldım baltazar 35 dustu son hastane tanı astımj 45 diye yazıyor fakat oran vermemiş

ben ne yapabilirim.
heyetdeki doktara gittim ben oto boyacısıyım 35 yıllık meslegimi bıraktım dedim sigarayıda bıraktım yamam tarzıma yorulmadan devam ediyorum astım da sft teslerim degerlerin uzerinde diyor. ben 4 yıldır ventolin kullanıyorum.
bunları beyan ettim bu ılacı kullanmasan ve işime donsem yine astımım yuksek cıkacak. ben ne yapabilirim.

bu arada yas 48 gun 8600 giris 88 normal emekliligime 2yıl 4 ay var ben nasıl bir yol izleyeyim

tskler

pala amca

Kontrol muayenesi sonrası eski raporla bakarak yeniden bir hastaneye sevk etmez ki sgk! Bu nasıl bir işgüzarlıktır anlamadım. Süreç tam da söyle mi oldu sahiden?

emeklisiniz. sgk kontrole çağırdı, hastane uygun rapor verdi ama sgk yeniden hastaneye sevk etti. Böyle mi oldu? Şu anda en son sgk size ne diyor?

2 hasteneden 46 oran aldım baltazar dustukten sonra ankara vergi dairesi 44 oranla vergi indirimini onadı.emekli oldum. 2 ay sonra yazı geldi sgk tıp fakulte has kontrol muayeneniz acıldı diye bende gittim işlemleri yaptım aynı oranları aldım 46 oran baltazar dustukten sonra.1 ay sonra sgk yeni bir yazı geldi.bu sefer baska bir tıp fakultesi has bu da hakem hastane kontrol muayenem acılmis .burayada muracat ettim.bu surec 7 ay surdu randevular uzun tip 2 diabet var20 oran tansiyon 10 vermiş uroloji burası 10 oran vermiş. seker hcb ortalama 10.2 baya yuksek.bu arada gogus hastalıklarından ventolın kullanıyorum.emekli olduktan sonra calısmayı bıraktım.daha az yoruluyorum ve dikkat ediyorum.raporda TANI ASTIM.DİYORengellik derecesi yoktur diyor.fev1 78 cıkmıs.aslında oran karsılıgı 70 -80 arası hafif astım statusunde vermesi gerekir fakat vermemiş. muayene eden kurul doktorlarına dilekce ile muracat ettim.ve durum bildirir raporu aldım burdada 4 unv has dok imzası var.tanı astım j45 diyor.bu nu alıp sgk bolge kurumuna itiraz dilekcesi yazdım. su an işlemim kurumda. bana soylenen kurum bunu degerlendirir ve ankara vergi dairesine gonderir kararı orası verir denildi.suan beklemedeyim arastırmalarım sonucu ankara vergi dairesi son 3 raporun oranını boler ve karara baglar diyorlar.bu tamamen duyum net birsey degil bu sekil olursa zaten ortalamam 42.4 geliyor.benim yasadigim olay buyani kurum kendi hastanesine dahi guvenmiyor.2hakem hastaneye yonlendiriyor.vergi dairesinden nasıl bir karar gelecek merakla bekliyorum.olumsuz gelirse mahkeme seceneginden baska cozum kalmıyor.bu nunla ilgili emsal kara arastırıyorum.emsal kararlar varsa bilgilendirisseniz tsk ederim.

son hakem hastane gogusten oran vermedigi icin 40 oran baltzarla 35 dustu. 3 ayrı hastanenin 2 hakem hastane 46 oran aldım.son hastanede hakem hastane 40 tan 35 dusurdu.durum bundan ibaret.

evraklar ssk kurumda ankara maliye son kararı verecek merci imiş beklemedeyim

kontrol muayenesi sonrası oranı 38 e dusurup emeklilik iptal olmus biz davayı vergi mahkemelerinemi yoksa ssk yamı acacaz.bilgisi olan varmı tskler

pala amca

Ben olsam dava ile uğraşmaktansa 6 ay bekler ve sıfırdan vergi indirim hakkı alı yeniden emeklilik için sgk'ya başvururdum.

Ama dava açılacaksa sgk'ya açmak lazım diye düşünüyorum.

actım davayı sgk ya iş mahkemesinde acılıyormus işleyiş bu sekilde imiş mahkeme 1 hakem hastaneye yonlendiriyor ordan gelen rapor kesin paror oluyor 40 gecersek onaylıyor zaten yasın dolmasına2 yıldan asagıya dusduk yapacak birsey kalmadı artık.

Üst Alt