Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indiriminden emekli oldum, fakat maaşım çok düşük bağlandı!?
%50 süresiz engelli raporumla vergi indirimi alıp emekli oldum.
İlk işe girişim 1997.
Doğum yılım 1979.
2000 öncesi 254 gün,
2000-2008 arası 1820 gün,
2008 sonrası 2666 gün.
Toplam gün 4740.
Aylık tutar 893.40 tl yazıyor.
Aylık türü yaşlılık aylığı yazıyor emeklilik detaylarında.
Birde net aylik 2485 tl yazıyo bunuda anlayamadım.
Eğer bu konuda terübesi olan bi arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim. Bağlanan maaş normalmi uğraşmay gerek varmi ? Eğer düşükse itiraz için nasıl bir yol
İzlemem gerekiyo ? Bunların cevabını arıyorum. Şimdiden çokmteşekkür ederim saygılar..
Benimde ilk giris 98 1980 dogumluyum
2000 ve 2008 arasi 1750 gunum
2008 sonrasi 2774 gunum var suan emekli olmak istesem yapilan hesaplamalarda aylik tutarim 831.91 tl ek odeme33.28 toplamda 865.19 tl olarak gorunuyor
Bir arkadasimda yeni emekli oldu onun maasi ise 930 tl bu neye gore hesaplaniyor anlamadim gitti
Öncelikle o kadar çaba sonrası emeklilik aşaması gelen arkadaşlara bu absürd tutardaki maaşların reva görülmesi üzücü.Devlet nasıl asgari ücreti bir kararla belli bir seviyeye çıkardıysa, emekli maaşlarının da buna bağlı olarak bir şekilde alt sınır belirleme mantığıyla daha yüksek bir alt sınırda ayarlanabilmesi gerekirdi.Ancak tabii o kadar çok değişken devreye girebiliyor ki sanıyorum bu yazdığıma bile onlarca itiraz gelebilir,bu yapılırsa o da şuna sebep olur gibi laflar gelebilir.O sebepten naçizane kendi fikrim diyeyim.
Yukarıda ki arkadaşlar maaşlarınız gerçekten düşük ve prim gün sayısı vs baktığımda benim aklıma işyerlerinizin ssk primlerinizi asgari ücret benzeri bir seviyeden yatırdığı düşüncesi geliyor.Verdiğiniz bilgilerde bu görünmediğinden emin olamıyorum.Bende emeklilik için uğraşan tayfadanım ve birkaç gün içinde sskya başvuru aşamasını yaşayacağımdan bende gerçeği göreceğim.Bu tür mesajları görünce kafamda karışmıyor değil.
Bence sizin maaşların bu seviyede düşük çıkmasının öncelikli sebebi asgari ücret benzeri yatan primler gibi görünüyor.
Site bu konularla uğraşa uğraşa ağzına kadar hesap uzmanı, SSK uzmanı haline gelmiş üye dolu olduğundan tecrübeli bir arkadaş çok daha yeterli ve doyurucu bir cevap verip bizleri de aydınlatabilir umarım.
@cccemmm
aylık bağlamaları 3 ayrı değişik sistemde bağlanıyor bunun için her kesin aylığı farklıdır 1999 yılına kadar olanlar ayrı 2000-2008 ekşim ayına kadar olanlar farklı 2008 ekimden sonraki aylıklar farklı hesaplanıyor çünkü aylık bağlama oranları bu yılların farklı olduğu için bende 2014 nisan ayında emekli oldum 720 tl aylık bağlandı şimdi ise 1060 tl oldu aylığım tabiki sigortasız çalışmalarım olmasa idi aylığım daha farklı olacaktı kişilerin aldıkları aylıklar çalışmaları çalıştıkları süre içinde raporlu olmaları tüm bunlar aylıkların maaşların hesaplanmasında etkin rol oynuyor emekli derneği önceden bir sehven dava açmıştı basındada görmüşsünüz eski emekli ile yeni emekli arasında maaş farkının olduğunu bunun giderilmesi için intibak yasasının çıkmasını istemişti tam 11 yıl süren bir mücadeleden sonra intibak yasası çıktı bu torba yasa ile 5 bin den fazla günü emekli olanlara primlerinin hesaplanması ile her kese değişik olarak aylıkalrına zam yapıldı ozamanlar kimi 385 tl aldı kimi 5 tl bile alan oldu 3600 gün ile emekli olanlar intibaktan faydalanamadı hükümette ilk yaşar okuyan zamanında 3 lü koalisyon zamanında yani 2000 yılında ilk maaş kazançların hesaplamalrını ilk olarak ozaman düşürdü daha sonrada 2008 ekim ayında sgk birleşmesi ise yine hükümet aylık bağlama oranlarını biraz daha aşağıya çekti bunu şöyle düşünün bankaya vadeli hesaba yatırdığınız paranızın yıllar içinde faizlerinin düşürülmesi ve bu faizlerin ayrı ayrı hesaplanarak paranın ödenmesi igibi buna etkin olanda sgk aylık alanların daha çok olması 1 çalışan 3 emekli maaşına denk gelirken ülkemizde diğer ülkelerde 3 çalışan bir emekli maaşına denk geliyordu buda ülkemizdeki toplum içindeki insanların bir çoğunun ahlaki olarak eksik olmasından ve kanun bu yönde deyip knanunu kendine göre çevirmesinden kaynaklanıyor ben çok gördüm ve çok şahit oldum çünki yukarda söylediğim dernekte 15 yıl çalıştım ve üyeler gelirdi kömür yazılmaya kadın aslında evli kocası ile beraber yaşıyor ve hatta hamile iken kocasından boşanmış babasının aylığına talepte bulunmuş aradan geçmiş 20 yıl hala kocası ile beraber ama aylık zamanı gelince gidip babasının maaşını alıyor yine eski kocasının aylığını alırken imam nikahı ile evlenenler yine babasının yetim aylığını alırken yetim aylığım kesilmesin diye forumlarda görmüşşünüzdür sigortasız çalışanlar çok çok önceden engelli sağlık kurulu raporlarında oranların yüksek iken daha sonra bu oranların düşülmesi ile düşülmeden önce emekli olanlar falan kısacası emekli aylığı alan çok hükümette böyle bir tırpanlama getiriyor ne oluyor kurunun yanında yaş da yanıyor olan bu oluyor burası bir engeli forumu değilmi arkadaşlar bizler bile bir işe girmek için çapa sarf ederken babasının aylığını alan yetim aylığını alan kız yaşı 40 olmuş 20 yıldır babasının aylığını almaya devam ediyor hiç mi evlenmedin hiç mi bir iş elinden gelmez hiç mi çalışmadın işin bu yanından düşünmek gerekir
Haksız yere devletten para alanlar konusunda haklısın fakat rapor oranlarının düşürülmesi balthazar denen hesaplama tablosu ve yeni engellilik raporu verilirken aranan ölçülerle alakalı bir şeydir. Bundan dolayı birçok kişi eskiden aldığı raporları alamayıp mağdur olmakta iş kur dahi raporları %40 altı olduğu için iş bulmayıp kapı dışarı etmekte bu kişiler aynı zaman da sağlam olmadıklarından sosyal hayatların da büyük sıkıntılar yaşayıp bunalıma giren engelli kardeşlerimiz var. Evet sağlam olup çalışacağına devletten üç kuruşluk yardım almak için fakirlik kağıdıyla günlerce üç beş evrak imzalatmak için sürünenler bu forda şuan açılmış konuyla alakası olmayan şeylerdir.
Maaş oranlarının düşme nedeni 2000 yılı öncesi %63,2000-2008 arası %60 , 2008 yılı ve sonrası %30 sgk katkı paını düşmesinden kaynaklıdır.
@idrs
rapor oranlarının düşülrülmesini bende tasvip etmiyorum devletin yapmış olduğu kısıtlamalara örnek verdim ahlaki unsurlardan yoksun haram helal bilmeyen kişilerin yüzünden aylıkalrda yapılan maaş bağlama oranların düşürülmesi ve sağlık kurulu raporlarındaki oranların düşürülmesine örnek verdim ayrıca benim verdiğim örnekler neden az aylık aldığımızın nedeninin ve sonucuna örnektir hepsi sağlam olup bir işte sigortasız çalışıp sırf yetim maaşı kesilmesin diye yada haksız yere maaş alan ben şu anda 100 kişi sayarım size bu gördüğüm canlı örnekler forumlarsdada var böyle kişiler benim yazdıkalrımın hiç bir konu dışı değildir bende engelliyim emekliyim ama hala çalışıyorum kolaymı çalışıyorum hayır normal kişilerin yaptığı işi yapıyorum yalnızca girdiğim iş yerinde engelli işçi olarak girdim tek avantajım bu oldu bu yüzden haksızlık ile aylık alanlar sapa sağlam iken çalışıp sigortasız çalışıp yetim maaşı alanlar örnekler çok artar bu gibi kişiler yüzünden bizler alnımızın akı ile çalışanlar ve emekliliği hak edenler hak ettiğimiz aylıkalrı alamıyoruz diyorum.ayrıca [FONT=Arial]Aylık bağlama oranları 2000 yılından önce ortalama %60'lar civarındaydı. 2000-2008 yılları arasında %40'lara kadar düştü, 2008 yılında ise aylık bağlama oranları %20'ye kadar düşmüştür. Yine ayrıca 99 önce 3600 günden sonra her bir 368 gün bu günde hata yapabilirim kesin hatırlamıyorum 360 da olabilir ek %2 puan veriliyordu ve aylıkalrda gösrge derece ve kademe vardı bunun nerden biliyorsun dersen emekliler derneğinde çalışırken yardımcı eleman olarak sgk o yıllarda sağlık karnesi verme işleminde yardımcı oluyordum. Yine konu dışında olmadan siz beni yargılamışsınız maluliyeti sırf bu yapılan sağlık engelli oranları düşürülmesi yönünde 40 altında olup mağdur olan bir çok kişiyi hem özel hayatımda hem bu forumlarda olan arkadaşlardan tanıyorum ve onlara hak veriyorum bunun içinde forumda bu yönde bir çalışma olup ozamanda destek vermiştim. İYİ GÜNLER DİLERİM [/FONT]
http://www.sabah.com.tr/fotohaber/ekonomi/ankara-yht-garinda-sona-gelindi bugün bu haberi okudum belki bu konuyu açan arkadaşımızın maaşına bu yazılanlar doğru ise bu zamlarında eklenmesi gerekir bence bu konuyu açan arkadaşım tam bi aylığınız belli olsun bu habere göre çıplak maaşınıza hem ocak 2016 zammının hem seyyanen zammın hemde temuzda yapılan zammın konması gerektiği yazıyor
Gene mi düşürülmüş oranlar? Eskiden benim rapor yüzde 90'dı, sonra sistem değişti dediler 50'ye tekabül ediyormuş, bi sonrakinde her halde sakat olmadığımı mı söyleyecekler vay arkadaş
Ben olsam eğer devleten haksız yere para alıp haksız yere kazanç sağlayan varsa hiç durmaz hemen ihbar ederdim. Ayrıca size söylemek istediğim eğer örnek verilecekse devletin malını yiyenler, ihaleye fesat karıştıranlar ....vs bunlar şuan konun dışında eğer bunlardan örnekler verilirse konu siyasi bir havaya bürünür.
@idrs
ihbar etmediğimi nerden biliyorsunuz idris bey bakın konuyu başka bir yere aslında siz farkında olmadan çekiyorsunuz ben benim fikrimce sgk da haksız yere aylık alanlardan bahsettim bunların boş yere maaş aldıklarını ifade ettim bu aldıkları haksız aylıkların aslında şu anda bizden az aylık bağlanmasına neden oldukalrını ve intibak yasasından bahsettim kalkıpda konu siyaset işine girmeyi sevmiyorum ben kendi siyasetimi sandıkta gösteririm siz ya benim yazdıklarımı tam olarak okumuyorsunuz yada sizinle beni muhatap etmek istiyorsunuz ben bunu çıkartıyorum 100 bin kişi misal bu rakam bu rakamın üstünde de olabilirler altında olabilirler bu haksız yere aylık alan şahışlar senin benim çocuklarımızn emekli maaşlarına zarar eden ağaç kurtlarından farkı olmayan kişilerdir.KALKIPDA SİYASET KONUŞMASI HİÇ YAPMADIM YALNIZCA SİZİN AYLIK BAĞLAMA ORANLARINIZDA DÜZELTME YAPTIM ASLINDA ORANLARIN BÖYLE OLDUĞUNU 99 YILINA KADAR KADEME DERECE VE GÖSTERGENİN OLDUĞUNU YAPILAN DEĞİŞİKLERDEN BAHSETTİM BUNU DA HÜKÜMET DİYE SÖYLEDİM ZATEN BU DEĞİŞİKLİKLERİDE HÜKÜMET YAPIYOR DEĞİLMİ .... ŞÖYLE DÜŞÜN BİR HAVUZ VAR ORTADA BU HAVUZDAN 1000 KİŞİ 2 KOVA SU ALABİLİRKEN 100 KİŞİ DAHA ÇIKIYOR VE YALNIŞ HAVUZDAN İÇİMİZE KARIŞŞARAK KOVALARINI DOLDURUYORLAR BU SEFER NE OLUYOR YA KOVAN 1 KOVA ALMA HAKKINA YADA DAHA AZ SU ALMA HAKKINA SAHİP OLUYORSUN BU SEFER HAVUZUN YÖNETİMİNE BAKANLAR DİYORKİ KOVANI TAM OLARAK DOLDURAMAZSIN BİR KOVA SU ALMA HAKKINA SAHİPSİN DİYOR BİRAZ SAÇMA OLDU BU ÖRNEK AMA SANA DÜŞÜNDÜĞÜMÜ EN BASİT OLARAK BÖYLE ANLATABİLİRİM.
Bı maaşlara Ocak ve Temmuz zammı ile 100 TL seyyanen zam yamsımamış mı?
Arkadaş araştırabilir mi?
Yıl içindeki artışlar emeklilik dilekçesi verilen tarihe göre mi hizmet birleştirme sonrasında maaş bağlanacak güne göre mi hesaplanıyor?
Örneğin emeklilik dilekçesi 2016, neticesi son aşaması 2017 olursa 2016 zamlarını ve seyyanen olan 100 TL yi yine de alabilir miyim?