Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden emekli oldum. İşkur kaydı yaptırıp yeniden çalışabilir miyim?

Muzo

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
1
Selamlar ben vergi indirminden 2015'de emekli oldum.
iş kura kayıt olup iş arayanlar gurubuna katılabilir miyim? emekli seçenegini göremedim iş kurda?

Evet İşkur vasıtasıyla iş arayabilir, yerleştirilebilirsiniz.
SGDP kapsamında emekli olarak çalışabilirsiniz. İsterseniz engelli kadrosunda yerleştirilebilir, vergi indiriminden faydalanmaya devam edebilirsiniz.

Ufukalp sende olmasan kardeşim ne diyim çok çok teşekkür ederim bilgi için

Rica ederim, bilgi paylaştıkça anlam kazanır.

Slm, Ufukalp bey,emeklilik öncesi zaten işkur kaydımız varken emeklilik sonrası tekrar kayda gerek varmı ki? Sadece iş arayan olduğumuzu güncellemek yeterli diye düşünüyorum. Ayrıca yeniden işkur kaydı veya yeni işimizde tekrardan vergi indirimine sıfırdan başlamak gerekmiyor değilmi?

mtunc52
İşkurda kaydınız varsa tekrar kayda gerek yok, hatta çalışıyor olsanız bile daha iyi şartlarda iş arayabilirsiniz işkur üzerinden.
Vergi indirimine gelince;
Tekrar rapor ya da vergi indirimi almayacaksınız.
Aynı işyerinde çalışmaya devam edecekseniz hiçbir şey yapmanıza gerek olmadan vergi indiriminiz devam edecek.
İşyeri değiştirdiğinizde ise, o işyerinde çalıştığınıza dair belge alarak vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesine başvuracak, vergi indiriminizin yeni işvereninize tebliğ edilmesini talep edeceksiniz.
Onlar işvereninize hitaben bir yazı ile vergi indiriminizi bildirecekler, ender olarak bazı yerler bu yazıyı elden de verebiliyorlar.

Bu arada unutulmasın İŞKUR a senelik olarak yada internet üzerinden hesapların aktive edilmesi lazım ,başıma geldiği için biliyorum İŞKUR hesapları senelik

Üst Alt