Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden emekli olunduğunda emekliliğin kesilme riski var mı?

S&S

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
1
Merhaba.

Vergi indiriminden emekli olup ( süresiz rapor 2008 yılında sonra alınmış ), emekli maaşı kesilir mi.

Kesiliyorsa hangi şartlarda ve nedenlerle bu kesinti olur.​

vergi indirim hakkı almış ve raporunuz da süresiz ise yanı kontrol yazmıyor ise emeklilik maaşınız tabiki kesilmez...

Kontrol muayeneniz var ise ve ileride tekrar rapor aldığınız da 39% ve aşağısında bir rapor alır iseniz emekli maaşınız kesilir.Sizin rapor süresiz ve vergi indirim hakkınızda kontrol muayenesi olmadığına göre emekli maaşınız kesilmez.

Peki tedavi görüp daha iyi duruma geldiyseniz.

Kurum (yani sgk) istediği zaman sizden rapor isteye bilir. Ama bunun olması için bir usulsüzlük veya sizin hakkınızda şikayet olması gerekli ama siz tedavi ile iyileştiniz bu sizin bileceğiniz iş ister sgk ya gidip ben iyileştim vergi indirimi ile emekli oldum iptal edin diye bilirsiniz. Tamamen size kalmış bir olay..

Yok benim sorduğum soru kendim içim değil, benim iyenim böbrek üstü bezelerinden ( kanser ) rapor almıştı, yapılan tedavilerle epey bir iyileşme var.
gerçi tehlike halen devam ediyor ama, iğne de sorayım demiştim.

Karıştırma be kardeş :))

arkadaslar tam bu konuda benimde bi sorum olacak saglık raporunuz sürekli olmaz yani kontrollü ama vergi indiriminiz buna ragmen sürekli olursa maas kesilirmi

alksgn;
Kesilmez çünkü Ankara sağlık kurulu raporunuzu incelemiş ve demiş ki süre koymaya gerek yok...

sayın ilker bey daha dogrusu tam olarak sormak istedigim benimde rahatsızlıgım psikiyatrik sürekli vergi indimiyle emeklilige vasvurdugumda sgk emekli ederken kontrol koyarmı yoksa sürekli maliye onayı almış olmak avantajmı bizim gibi rahatsızlıklar sgk icin rahatsızlıkmı önemli yoksa maliyenin sürekli yada süresiz onayımı neyi baz alıyorlar emeklilige kontol serhi koyuyolar insallah anlatabilmişimdir kusura bakmayın ilaclarn etkisiyle dalgn yazabilirim

alksgn;
Süre filan koymaz arkadaş vergi indirim hakkın süresiz ise emekli olursun ve kontrol koymaz..

İlker'in yazdığı gbi kesin değil maalesef cevap. Teorik olarak SGK her istediğinde kontrol muayenesi koyar. Özellikle psikolojik temelleri olan raporlarda kontrol muayenesi riski daha fazla. Ama bugünden bunu kestirmek mümkün değil. Kimse bir başkasına örnek olamaz. Başvurup sonucu beklemekten başka bir yol yok ne yazık ki.

sayın yönetmenim bülent bey cevaplarınız icin cok tesekkür ederim bi kac sorum daha olacak şimdi sgk emekli basvurusunu degerlendirirken ankaraya vergi indirim varmı yokmu tegit etmek için yazışıyor peki bu kişinin hastalıgı nedir kontrollümüdür iyilesme olasılıgı varmı yokmu diye nasıl ögreniyor yoksa ankara sadece vregi indiminin yanında baska bilgileride yazıyormu

Sadece vergi indirimi var mı diye bakıyor. Vergi indirimine temel olan duruma dair bir sorgulama yapmıyor. Benim bilgim bu yönde

sayın genel yayın yönetmenim.
Öncelikle herkese merhaba... sitemize henüz üye oldum...
Ben 2 yıl evvel
Diyabet - tansiyon - kolestrol : % 36
nöropati : % 15
işitme kaybı : % 37
olmak üzere % 66 ile vergi indiriminden emekli oldum. Ankara bana süresiz onay verirken SSK 2 yıllık kontrol şerhi koydu.Bu arada bypass ameliyatı oldum....
geçen ay Üniversite hastanesinden 35 gün süren kontrollerden sonra 10 puan yükseği ile % 77 oran alarak raporumu yeniledim.
sgk ile görüştüğümde raporunu Ankaraya yollayacağı,cevap gelince haber veririz dediler... Ankaranın sürekli verdiği bir hastayı tekrardan ANKARAYA YOLLAMANIN NE MANTIĞI OLABİLİR...sebep kanunen ne olabilir...
Birde sgk çalışanları Biz gibi engelli raporu olan ve Kendi doktorlarının da onayladığı hastalıktan muzdarip insanları neden başvurularda aşağılama ihtiyacı duyuyorlar... Bizim aldığımız raporun sonucunu bize söylemeleri yasakmış... bize göstermeleri yasakmış...bize vermeleri yasakmış...sgk'ya gittiğiniz zaman verdikleri tepki daha içler acısı.... " NE BU YA RAPOR ALMAK BU KADAR KOLAY MI" Düştüğünüz duruma bakar mısınız.... teşekkür ederim...

Orhan bey, hiç bir mantığı yok! Sadece vatandaşa eziyet olsun...

Eğer bir kurumdaki personel tarafından mağdur ediliyorsanız, personel size saygısızlık ediyorsa, mutlaka bu saygısızlığı BİMER ve valiliğe şikayet edin. Hangi gün hangi saatte hangi memur saygısızlık yapmışsa, olabildiğince detay vererek durumu anlatın ve o kişi hakkında idari ceza verilmesini talep edin.

Sayın bülent bey,
Tüm site arkadaşlarıma yardımcı olur diye düşündüğüm bu haberi yayınlıyorum...
ama bildiğim kadarı ile karar çıksa dahi kurumlar bu kararı takmıyorlar..
birde siz değerlendirirmisiniz?

Özürlü erken emeklilik son durum ( 2013 )

Cumartesi, 13 Nisan 2013, 14:00
Engellilerin erkem emekliliği Özürlü vergi indirim belgesi hakkında değişiklikler
Daha önceden erken emekli olabilmek adına özürlü ve engelli vatandaşlar, indirim belgesi sürecinde inanılmaz eziyetle karşılaşıyorlardı. Söz konusu Vergi indirim belgesini almak için öcelikle vergi dairesine başvurup hemen ardından sağlık kurulu raporu alıyor ve bu raporu Ankara’ya kurulun incelemesi için gönderiyorlardı. Burdan artık cevap ne zaman gelirse bu rapora göre özürlü, erken emekli oluyor yada olamıyordu. Tabiki bu Vergi indirim belgesi, rapor ve ankara süreci çok uzun zaman aldığından dolayı, Engelli vatandaşların emeklilik süreci de uzadıkça uzuyordu.

Engelli Erken Emeklilik 2013
Geçtiğimiz ay sonunda yani 30/03/2013 tarihinde Resmi Gazete’de bu konuyla alakalı yönetmelik değişti. Artık Ankara olayı kaldırıldı. Bundan sonra vergi dairesine gidip Vergi indirim belgesi alacak bir kişi sonraki aldığı sağlık raporundaki oran ne ise Ankara’ya evrak göndermeksizin, bu rapordaki oran geçirli sayılacak.
Ayrıca Maliye bakanlığı incelemesinede gitmeyecek.
Bu günlerde Engelli vatandaşlarımızın Vergi darilerenize giderek bu belgeleri almak istediklerini ve vergi dariresindeki çoğu memurun mevzuatın değişmesinden haberdar olmadığını görüyoruz. Bu durum bu ay sonundan itibaren düzelecektir diye umut ediyoruz. Çıkan vedeğiştirilen kanun henüz Vergi dairesindeki memurlara yada yönetimine tam ulaşmamış heralde ! Engelli vatandaşlarımıza yardım açısından, Vergi dairesindeki ilgili birimdeki memurların bu haberden en azından bu yazımızdan sonra biraz olsun haberi olur diye düşünüyoruz.
kolay gelsin...

Merhabalar arkadaslar benim de boyle sıkıntılarım var ne yazıkki ben bir bankada ozel sandiga tabi olaran engelli kadrosuyla ise basladim %40 engelli raporum surekli ve vergi inditiminde surekli 2006 yilinda almistim ve 21 yil 6570 pirimle emeklilik icin muracat ettimozel sandiga sgk ya gorus yazisi yazdilar sgk emekli olabilir dedi ve bana emekli olmanizda yasal bir sikinti yok dendi

15 ocak 2018 emekli oldum ilk emekli maasimnida 15 subatta aldim fakat sandikta bu raporlari inceleyen doktorun yaşimin 37 olmasi ve raporum %40 sinirda olmasindan dolayi icine sinmemis bana ozel bir hastanede muayene oldugim doktorumda durumumun degismedigine dair yazı istedi hskki yoktu ama ben gene aldim hastaligimin kalici olduguna dair ama bu doktorun gene icine sinmemis o ozel hastanede ki doktoru arayak tum muayene bulgularini falan istemis ne yspmaya calistigini az cok anlamissinizdir

bazi insanlarin dış gorunusumuzde bisey gormediklerinden bizi engelli olarsk gormedikleri kesin simdi beni emekli ettiler emekli perdonel kimlik kartimida aldim maasimida aldim hastanelere gittigim zaman emekli girunuyorum kurumun sitesinde emekli personel gorunuyorum

bana daha ne gibi sorun cikartabilirler emekliligimi iotal edebilirlermi raporum surekli vergi indirimimde ayni sekil ve ise baslama tariji 2008 oncesi rapor tarihi 2006

@uzman0650

Endişelenmenize gerek yok,sandıktaki doktorunuz olağan prosüdürleri uygulamış ve hatta sizi sıkıntıya sokmayacak bir yol izlemiş, Şöyleki,

2013 yılından önce verilen raporları kurumlar inceleme altına aldı,hatta bu rapor sahiplerinden yeni rapor ister oldular ve bu önceki raporlar ile yeni raporların oranları arasında ciddi bi fark oluştu. Örnegin 2010 da alınan %40 raporun oranı şuan %33 lere düştü. Kurum doktorunuz sizden yeni bir rapor isteyebilir ve sizi sıkıntıya sokabilirdi ama sağolsun,sizden yalnızca son durum bildirir belgesi istemiş ve bunu dosyanıza koymuş,hemde özel hastanenin son durm bildirir belgesini.

Ve neticede,emekliliğiniz onaylanmış maaşinızı almaya başlamışsiniz,hayırlı olsun.

Bundan sonrada bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ama, sakın ha sakın kendi başınıza tekrar rapor çikartmaya kalkıp,kendinizi sıkıntıya sokmayın,zira yeni alacağınız rapor %40'ın altına düşer ve kurumda bundan haberdar olursa o vakit vay halinize,size bu güne kadar ödedigi parayı faizi ile alır.

Bu arada bana kalırsa kurum doktorunuza bir teşekkür borçlusunuz.
Hayırlı olsun.

Merhaba kurum doktoru yeni rapor istedi ve ben almayacağımı elimdeki raporla beni emekli ettiklerini ve ayrıca sgk nın bunun la ilgili emekli olbilir yazısı oldugunu ve herhangi bir kontrol şartı koymadıgını belrtim ve yeni rapor çıkrttırmayacagımı yazılı olarak beyan ettim bu seferde ankara vergi dairesi baskanlıgının engelli servis şefi ile görüşüp vergi dairesdi aracılığıyl tekrar degerlemdırme talep edılsın dıye yazı gönderdıler bende bızzat gib başkan yardımcısıyla görüşüp ondan artık emekli olundugunun ve bu konunun vergi dairesi baskanlıgıyla alakalı olmadıgıyl ilgili yazı aldım engelli servis şefide aynı görüşe varmış ki vakfa böyle bi yazı göndreceklerını söyledıler hayırlısı sımdılık beklıyorum bakalım alakanız için çok tesekkur ederım

Ettim durumumu anlatır bi yazı yazdım bimere hemde 3 kez çünkü farklı krumlara farklı yerlere gönderdiler en sonunda bimerden arandım sorununuz nedir tam olarak anlatın yazınızı ona göre ilgili kurumlara gönderelim dediler bend eanlattım bankada calıştıgımı emekli oldugumu 2005 aldıgım raporla emekli edildiğimi fakat 20 gün sonra yeni rapor ıstendıgını emekliliğimi iptal edecekelrini bankanın elimizden bişey gelmez dediğini vs vs . Ve kişilerin isimlerini falan verdim bimer yazımı once çsgb ye ordan basbakan yardımcısı mehmet şimşek e ordan varlık fonuna varlık fonundan bakaya iletilmiş bankada gerekli incelemelrin yapılıp tarafıma dönüş yapılacagını bildirdi ama hala bir dönüş olmadı psikolojim bozuldu iyice

Şuan engelli emeklisiyim süresiz raporum var ama tıp fakültesi kontrole çağırdı ve sağlık kurulundan gelen kağıda göre ileri bir tarihlere randevu verdiler bu süre içinde almış olduğum maaş kesilir mi?

Organeltl191

Kontrol süresi gelmeden 3 ay öncesinden sevk almak lazım aslında. O 3 ayda işlemler tamamlanır ve maaş kesilmeden devam eder.

Sizde kontrol uzarsa ve maaş kesilirse, dert değil. Çünkü kontrol sonunda emekliliğe devam kararı çıkarsa, maaş durduğu tarihten itibaren ödenmeye devam eder. O arada geçen süreye ait maaşlar da toplu olarak ödenir.

Üst Alt